Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Kara za aborcje powinna być taka jak za zabicie normalnego człowieka

Polecane posty

Gość aborcja nie byłaby potrzebna
gdyby kobiety się nie puszczały

Gość Aborcja powinna być świadomym
wyborem kobiety:p To wy faceci uciekacie od odpowiedzialności:) I to wy mieszacie nam kobietom w głowach wymyślając chore kłamstwa,tylko po to,żeby się z nami przespać!taka jest prawda!!!

Gość Aborcja powinna być świadomym
każda kobieta inaczej podchodzi do tego,a więc to kwestia wartości jakie posiada:)I to indywidualna sprawa każdego:) Dla mnie powinna być legalna,choć ja pewnie bym tego nie zrobiła:]

Co zrobisz... Kary za aborcję powinny być jeszcze większe niż za zabicie "normalnego" człowieka, ponieważ takie małe dzieciątko nie dość, że nie zrobiło nic złego w swoim krótkim życiu, to jeszcze nie miało szansy się bronić.

"Dlaczego człowiek ma decydować o tym czy drugi człowiek ma żyć czy nie?? " Pilnuj swojego brzucha a od obcych się odwal.

Dziewczyna, która usłyszałaby bicie serca swojego dziecka i zobaczyłaby je na USG nie zrobiłaby czegoś takiego na 100%. Problem w tym, że jeżeli dziewczyna chce usunąć dziecko, nie robi się jej USG, nie uświadamia się jej, co nosi pod sercem.

Ja akurat spodziewam sie dziecka a jestem w tym wieku ze wiele by usunęło więc jeżeli ktoś tu moze sie odwalic to Ty bo to forum a nie twoja prywatna poczta i każdy ma prawo tu pisac

Gość mysleli nad tym etycy i
lekarze z krajow Europy i Ameryki i doszli do calkiem innego wniosku. Nie sadze,zebś był byl madrzejszy od calego cywilizowanego wiata.

A co ze twój brzuch to możesz zabić czlowiekA który nie z własnego tylko z twojego wyboru w nim jest?? Twój brzuch ale czyjeś życie egoisto

Cywilizacja często nie idzie w parze z sumieniem, uczuciami i naturalnymi instynktami (jednym z nich jest instynkt macierzyński).

Gość 123245rrf
"Aborcja powinna być świadomym wyborem kobiety To wy faceci uciekacie od odpowiedzialności I to wy mieszacie nam kobietom w głowach wymyślając chore kłamstwa,tylko po to,żeby się z nami przespać!taka jest prawda!!!" To Wy wybieracie mężczyzn a nie na odwrót więc jeśli uciekają od odpowiedzialności to takich wybieracie .

Gość .kasandra..
studenciak już dzisiaj chyba drugi wątek na temat aborcji zakładasz.

Aborcja (co za śmieszny zamiennik...) nie powinna być świadomym wyborem kobiety. Ani kobiety ani nikogo innego, ponieważ nikt nie jest panem życia i śmierci i nie może sobie ot tak rozporządzać czyimś życiem. Osoby, które dopuszczają się usunięcia dziecka są osobami wyzutymi z jakichkolwiek uczuć / są aspołeczne, ponieważ gdzieś zatraciły instynkt macierzyński / są egoistkami.

Mały człowiek który czuje rozwija sie, dla którego matka już od poczęcia jest najważniejsza osoba na świecie i ta sama " matka" wyskrobuje go jak tasiemca, pasozyta i wyrzuca do kosza. Na szczęście jest jeszcze sumienie które wielu takim morderczyniom potem nie daje spokoju No i przed Bogiem za to odpowiedzą bo tu nie ma sprawiedliwosci

Gość No tak faceci to niby anioły?
Każdemu z was zależy na tym,żeby pobzykać.A kiedy jest problem to spierdalacie!!! podejrzewam,że każdy kto się tu wypowiada przeciw aborcji to by uciekł od odpowiedzialności. Dla mnie aborcja to kwestia sumienia i wartosci. Myślę,że gdyby aborcja była legalna to było by mniej tragedii. Takich jak "śliski kocyk",zamknięcie dzieci w beczkach,czy poćwiartowanie,ugotowanie i zmielenie własnego dziecka...

Gość prowokujecie
"No tak faceci to niby anioły? Każdemu z was zależy na tym,żeby pobzykać.A kiedy jest problem to spie**alacie!!!" Skoro takich wybieracie to Wasz problem.

Gość .kasandra..
Uważam, że aborcja to nie morderstwo do 17 tygodnia ciąży.

Ja mam 19 lat, ciąża nie była do końca planowana i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś był ważniejszy od tej osóbki, którą noszę pod sercem.

Gość 98-90
Dlatego seks powinien być po ślubie a nie, że dajecie dupy komuś kogo tak naprawdę nie znacie i nie wiecie na czym stoicie.

Nie można mówić ze zbrodnia można zapobiec zbrodni. Wiadomo ze jakby te kobiety usunely wcześniej to nie dochodziło by do tych tragedii bo dzieci by nie miały ale jak ocenić w takim razie ktora zbrodnia jest gorsza?? To te kobiety dopuszczają sie tych zbrodni i to nie prez to ze aborcja jest nielegalnA tylko przez swój zwyrodnialiZm

Gość kleofasp
Czy zgwałcona kobieta ma mieć odebrane prawo do zdecydowania o tym czy chce urodzić dziecko będące wynikiem gwałtu? Czy para kochających się ludzi ma być pozbawiona prawa do zdecydowania czy chcą mieć obciążone genetyczną wadą dziecko? To już kwestia odpowiedzialności, nie tylko wygody życia. Ja nie wiem czy zdecydowałbym się na dziecko obciążone wadą genetyczną.

kleofasp byłam kiedyś na pewnym spotkaniu. Rozmawialiśmy o kwestii usunięcia dziecka. Podjęliśmy też temat zgwałconej kobiety. Wstała dziewczyna i powiedziała: "Mój tata zgwałcił mamę. Nie wiemy nawet, jak miał na imię. Czy ja miałabym teraz nie żyć? Nie wyobrażam sobie tego. Za bardzo kocham życie."

Gość dprzy gwałcie przecież
może poczytaj ustawy

Gość z kazda rzecza trzeba
A mnie to wkurza. To powinien byc kobiety wybor, a nie sie panstwo wpitala i osoby trzecie. Wy byscie nie usuneli, ale co robia inni... nie powinno Was to obchodzic

Osoby trzecie muszą się w to wtrącać, bo brak reakcji na morderstwo jest współudziałem w morderstwie. Jestem w piątym miesiącu.

Gość kleofasp
aborcje powinien każdy rozważyć w swoim sumieniu. Szczególnie kobieta. JA mogę powiedzieć- usuń, ale to jej decyzja, jej ciało, psychika i zdrowie.