Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapka z dżemem wiśniowym

MĄŻ ZA CHOLERE NIE CHCE ZGODZIC SIE NA IMIE DLA CÓRKI

Polecane posty

Gość chudyfacet83xs
imię nadia ładne a mężowi kojarzy się bo pewnie jakaś nadie kiedyś przeleciał i nie chce żeby córka miała takie imię zeby mu sie nie kojrzyało

Gość hahahahahahahaha........
"Mysmy mieli te Nadie, Nadiezdy pod bokiem, jest to jedno z najpopularniejszych imion rosyjskiech , ale poki sie kojarzylo z Rosjanami, jakos nikt go nie nadawal " :D Nadia sie z Ruskimi kojarzy :D Nadia to ruskie imie dla przasnej dziewuchy, z czerwonymi polikami i farbowanym blondem. Autorka jest glupkowata bo zamiast pytac jak przeforsowac imie, ktore mezowi sie zle kojarzy to powinna razem z nim (a nie z babami z forum) szukac innego imienia, podobajacego sie im obu. Ale takich kretynek tu ostatnio dostatek :D

Gość king sajszzzz
rzeczywistosc-> a czym ty się różnisz prócz kolorem nicka? tak samo jesteś anonimowa jak i ja, bo z imienia i nazwiska jak widzisz nikt tu sie nie podpisuje. Pisałam że klase to się pokazuje tym jak ludzie piszą, obojętnie czy na twoim "wyższym" nad innymi nicku :P czy też na pomarańczowo. Czy ja pisałam do ciebie o patologii? nie. Pisałam że bardziej dla mnie podjeźdza patologia osoba pisząca epitetami o imieniu Nadia niż samo imię Nadia! Przekręcasz wypowiedz jak kota ogonem.

king sajszzzz No rzeczywiście sie zagalopowałam gdyz czytam ten watek z emocjami ze względu na imie mojej córeczki. Racja :-)

Zawsze dziwia mnie te walki o imię na forum. Sporo osób pisze, że imię im się nie podoba, ale zawsze znajdzie się jakas matka, która tak nazwała swoje dziecko, wyzywa innych od zawistnych osób i usiłuje wmówić, że imie jest piękne. Tymczasem nie to jest ładne, co jest ładne, ale co sie komu podoba. jeżeli ktoś pyta na forum, a większości to imię się nie podoba, to może warto się nad nim zastanowić. Myślimy stereotypami, taka jest prawda, ale każdy przyzna, że w stereotypach tkwi ziarnko prawdy. Jeżeli na parkingu widzimy zapijaczonego, brudnego faceta kierującego się w nasza stronę, to nie przypuszczamy, że przychodzi podyskutować z nami o sytuacji politycznej w Sudanie, ale każdy łapie się za kieszeń. A przecież to stereotyp, który każdy tak chętnie zwalcza. Mnie się imię Nadia akurat nie kojarzy z prostytutka, choć zwyczajnie mi się nie podoba. Natomiast przyznaję, ze Jessici, Nicole itd kojarzą mi się z patologia - możecie mnie uważać z tego tytułu równiez za patologię. Być może te imiona masowo nadają profesorowie astronomii tudziez kariochirurdzy, ale ja widzę dziewczynki o tych imionach zawsze w towarzystwie biednych, nastoletnich matek z papierosem i wulgarnym słownictwem.

messol "Zawsze dziwia mnie te walki o imię na forum. Sporo osób pisze, że imię im się nie podoba, ale zawsze znajdzie się jakas matka, która tak nazwała swoje dziecko, wyzywa innych od zawistnych osób i usiłuje wmówić, że imie jest piękne." Tutaj sytuacja jest odwrotna. To matki nazywające swoje dzieci tym dla nich pieknym imieniem nazywa się patologią :-)

poszukajcie czegos co podoba sie wam obu.. pomyśl jakby on chiał nadać twojej córce imię które ci sie kompletnie nie podoba..

Nadia... no mi też się kojarzy jednoznacznie... ale imię to kwestia gustu więc nadawaj sobie jakie chcesz ;) A co do męża... gdybym ja się na jakieś imię totalnie uparła to nie byłoby przeproś i sama bym w urzędzie zapisała ;P Ja mam akurat do nadawania imion dzieciom bardzo feministyczne podejście... nie chcę zeby ktokolwiek mnie źle zrozumiał, ale uważam, że nadanie imienia dziecku się zwyczajnie kobiecie należy gdyż to ona nosi to dziecko 9 miesięcy pod sercem i cierpi niemiłosiernie podczas porodu :) To takie moje bardzo subiektywne zdanie, więc nie każę się nim broń Bóg sugerować :)

Gość fhjhgkkkk
messol - mam identyczne zdanie jak Ty. Co do Nadii, stereotypów i imion dla dzieci z patologicznych rodzin ( Vanessy, Alany itd) i to nie tylko że kojarzy mi się tak ale znam właśnie kilka rodzin ( przeważnie wielodzietne a rodzice podstawowe wykształcenie ) którzy takie imiona nadają. Koło mojej teściowej mieszka taka rodzinka, chyba z 10 dzieci a każde imię bardziej wymyślne od drugiego

Gość Nadia to ladne imie
jw

Gość nadia to patologia
.

Gość do wyzej
tylko patologia takie posty wysyla.Ja znam Nadie z bardzo wyksztalconej rodziny.I wiekszosc imion nie uchowa sie od tych waszych patologii...

Gość nadia to patologia
..

Gość nadia to nie patologia
nadia to kurwiszcze :O

Gość hmmm . . . .
Uwazam, ze powinien byc kompromis co do imienia. Tak jedno jak i drugie powinno sie zgodzic. Tez nie chcialabym, by moje dziecko mialo imie ktorego nie znosze. Bo tak naprawde to jak Ty to sobie, autorko, wyobrazasz? Teraz wyobraz sobie, ze ma upiera sie, by nazwac dziecko Hermenegilda czy Józefa - załóżmy, że kojarzy Ci się dane imię źle lub zwyczajnie Cię od takich imion odrzuca. Chciałabyś być przekonywana na siłę? Jakby nie patrzeć on też ma prawo głosu... nie widzę opcji przekonania, jeśli facetowi kojarzy się to imię aż tak negatywnie. U mnie było tak: każde z nas tworzyło listę imion oddzielnie, potem dochodziło do konfrontacji. Nie mogliśmy się dogadać, więc stanęło na tym, że ja wybieram imię dla dziewczynki a on wybiera imię dla chłopca - warunek: imię nie może drugiego z nas odrzucać [tj zgadzamy się na imiona, które niekoniecznie może się podobają - ale nie zgadzamy się na takie, które nas jednoznacznie odrzucają: źle nam się kojarzą]. W związku z tym po urodzeniu córki nadaliśmy jej imię, które dla męża było "nijakie" ale nie kojarzyło się mu źle. Teraz noszę pod sercem drugie dziecko i jeśli będzie chłopiec - imię wybierze mąż. Już mamy wstępną listę sporządzonych przez niego imion, na tej liście nie ma ani jednego które by mi się specjalnie podobało, ale jest kilka neutralnych ;)

Gość autorki nie ma od dawna
a pozostal problem imiena Nadia dla patologii,ktora tym terminem tzn. patologia -rzuca...