Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paranoja00

MŻ od 01.10.2012r

Polecane posty

Samguaro, podoba Ci się? Mnie nie właśnie, bo to sniadanie niebardzo i mało warzyw, praktycznie zero!! Ale jakos dam rade. Tortilli dawno nie robiłam tez,hm... A co do zmneijszenia ilości możliwej do zjedzeia(poprawnie to ujęłam?) to tak wlasnie sie dzieje na mż. Jesz mniej, zoladek si eodzwyczaja i de facto- mż pozostaje :)

Moja idealna to 63, ale moje marzenie to 60:D Pora na ćwiczenia, potem lekka kolacyjka z owoców. Pozdrawiam i trzymam kciuki- damy rade !!!

ja planuje zwazyc sie po miesiacu. czyli 1 listopada. Tak planuje. ale zobacze. Ja na kolacje 2 marchewki i brokul Pobiegalam wlasnie wrocilam

Paranoja..mówisz?? To lepiej owoce do sniadanka a kolacyjka z warzywek? Wezmę to do siebie:) Ja się waże co tydzien.

Bibjuti - jak najbardziej, o tym sie nawet uczyłam :) Owoce mają cukry proste, ktore są dobre, bo wykorzystywane przez organizm bezpośrednio jako źródło energii, aczkolwiek na noc jej tyle nie potrzebujesz :) Dlatego ja np staram sie jesc owoce do poludnia, max 14, a na kolacje bialko, warzywa, luib białko+warzywka. Dobry jest np serek wiejski z rzodkiewka, szczypiorkiem i czym tam chcesz. Co do owocow, jeszcze, na noc możesz zjesc grejpfruta :)

Z owocami to prawda tez o tym czytalam najlepiej jesc do 14. kolacja bialkowa jak najbardziej wskana ewentualnie warzywa. Dobranoc dziewczyny. Moze tez sie zwaze po tygodniu.

dzień dobry dziś jestem zła :o wczoraj za cały dzień zjadłam dwie kanapki z ciemnego pieczywa z dżemem brzoskwiniowym o 6 rano na śniadanie, koło 10 jogurt i jabłko, o 13 słodką bułkę i banana, o 16 na obiad mieskę zupy ogórkowej z kromką chleba, o 21 na kolację wypiłam kakao. nie ruszałam się bo cały dzień spędziłam biegając po marketach i wybierając płytki do łazienki dla teściowej - czyli w sumie to 4 godziny spaceru było ;) wchodzę dziś rano na wagę a tam dość że nie schudłam nic, to jeszcze utyłam 1kg :o ważę 63kg :o jestem wściekła. a do tego mój narzeczony schudł za jeden dzień przez który zjadł tylko zupę, kilka kanapek i kakao schudł od razu 2kg :o gdzie tu sprawiedliwość??!! :o

Witaj Wiii. Twój narzeczony co najwyżej się odwodnił, a nie schudł. Pisałaś, że z tą wagą nie czujesz się jakąś specjalnie gruba, tylko ten brzuch. A nie czujesz, że się ciut zmniejszył, nie czujesz się lżejsza?

no widzę że mam mniejszy brzuch i chyba na buzi jakaś szczuplejsza jestem. ale to że on po jednym dniu schudł 2kg a ja po czterech przytylam 1kg mnie dobilo dziś :( i oprócz brzucha to ja się czuję ok. no poza tym że w maju biorę ślub i kupiłam piekną suknię ślubną i chcę do niej trochę zrzucić ;)

Witajcie dziewczyny. Wii nie przejmuj sie kobieto. Wszystko sie unormuje. A Do maja masz duzo czasu jeszcze. Spokojnie. Wczoraj pobiegalam dzis tez planuje. Przygotowalam sobie do pracy salatke :) Milego dnia

Anulcia22 - z tego co piszesz to troszkę biegasz. Napisz ile km i jak często. Ja także biegam i mam zamiar dziś po pracy. Moje jedzenie: ś - patki owsiane - musli przekąska - grapefriut ob - kanapka _ 2 małe pomidorki przekąska - jabłko kolacja - jeszcze nie wiem - z tym mam zawsze problem - bo nie mam pomysłu. Co jecie na kolację?

Ja polecam na kolecje cos z białka. Może omlet, moze jajecznica, moze poprostu jajko. Albo twaróg. Warzywa??? Ja stosuje od samego poczatku zasade weglowodany z rana na kolecje bialko. i albo tak mi sie wydaje albo pociag do slodyczy zmalal. PIje jeszcze czerwona herbate przynajmniej dwie. w ciagu dnia. Moze jakas pasta z tunczyka dzis na kolacje?? z wasa na przklad. Albo salatka z tunczyka. Tunczyk jak najbardziej wskazany. Poki co jestem zadowolona. Bo czuje sie na prawde niezle. No i nie ciagnie mnie od 5 dni do slodyczy. a wczesniej dzien bez slodyczy byl nie moziwy. Biegam tak co drugi dzien. Nie duzo. 20-30 min. mam niestety slaba kondycje. pale. praca siedzaca. i wczesniej malo sie ruszalam. teraz zamierzam jeszcze pojsc na zajecia np z zumby. POlecam sie ruszac. nawet cwiczonka w domu np z mel b na yt znajdziecie.

anklot jakbym chciala miec taka wage jak TY obecnie. Oj marzenie. ale daze do tego na prawde bardzo chce wkoncu zrzucic te nieszczesne kilogramy

ja zwykle na kolacje 4-5 was +twarozek na nie, chudy. i do tego rzodkiewka na przyklad. wczoraj zjadam brokul. + 2 marchewki.

Anulcia - dzięki za propozycje kolacji. Ja mam zawsze problem żeby wytrzymać z niejedzeniem wieczorem. Przyjeżdżam z pracy i robię się głodna - kawałek serka żółtego i inne przegryzki i to mnie gubi. Słodyczy w ogóle nie jem. Może i wagę mam w normie, ale chciałabym ważyć 58kg - dla własnego samopoczucia. Może się kiedyś uda!?

ankolot ważysz tyle samo co ja. i też tak z 5kg bym chciała zrzucić ila masz wzrostu? ja mam 168cm a dziś na kolację planuje zrobić leczo z parówkami :D zawsze robię z samych warzyw bo nie lubię z mięsem ale że mam parówki a nie chcę robić smażonych w cieście to wymyśliłam że je wrzucę do lecza. ostatnio robiłam parówki po meksykańsku i wtedy stwierdziłam że równie dobrze by pasowały do lecza. dziś się o tym przekonam :D

wiii - ja mam wzrost - 170. Chciałabym zrucić właśnie z 5 kg dla własnego dobrego samopoczucia. A jak robisz leczo? Nigdy nie robiłam, może się skuszę?

ja w sezonie to leczo jadam non stop - w pracy dziewczyny mówią że samą zieleniną żyję ale kocham zieleninę i na szczęście mój narzeczony też więc gotuje warzywka ile sie da :D leczo robię bo oprócz tego że jest pyszne, zdrowe to jeszcze samo się gotuje :D przepis na leczo (proporcje moje własne bo takie mi akurat pasują): 1 cukinia - ze skórką (taka zwykła mała sklepowa nie ta wielka z targu) 1 lub 2 papryki (zależy ile akurat mam w domu) 4 pomidory 3 cebule (średnie) wszystko w kostkę, pomidory w plasterki czy jak się akurat pokroi. na głębszą patelnie lub na dno rondla trochę oleju, wszystkie warzywka hurtem, posypac solą, pieprzem, papryką ostrą dla nadania pikantności, przykryć pokrywką i niech się na małym ogniu dusi, raz na jakiś czas przemieszać coby się nie przypaliło i gotowe :D dodatkowo czasami jak robię leczo a mam ziemniaki z obiadu to pod koniec dorzucam te ziemniaki w większych kawałkach lub plasterkach żeby przeszły smakiem i też jest pycha - samo lub do mięska :D

Dzięki za przepis:) Skuszę się i zrobię. Z tego co widać to jest mało kaloryczne, same warzywa! Spokojnie można jeść na obiadek lub kolację.

No no no, jakaz tutaj aktywnosc :) Ja nie popisalams ie wczoraj. Cały dzień trzymałam sie z dieta,ale po pracy z chlopakiem jadlam to,co mu przyrzadzilam- zupa pieczarkowa i zrazy wolowe :( wypilam po tym kubek czerwonej herbaty,bo bylo mi ciężko, choć nie zjadłam wiele. Dzisiaj na sniadanie 3 kromki z serkami jakimis, kawa bez mleka z brazowym cikrem i etraz zielona. NIE DAM SIE :)

dużo osób robi leczo z mięchem czy kiełbasą. np moja tesciowa robi z kiełbasami, boczkami i innym mięsem. nie wiem czemu ale przełknąć nie mogę tego z mięchem. same warzywka to jest to. narzeczony jak chce z kiełbasą to smażę mu na osobnej patelni kiełbaskę i wrzucam do jego talerza z leczo ;)

Wiii aż mi smaka narobilas :) Mam w lodowce kapuste kiszona i boczek, chyba bigos zrobie albo łazanki, bo szkoda mi zmarnowac ;)

ooo, łazanki :D ostatnio za mną chodzą łazanki. muszę kiedyś zrobić :D

Hej, HEJ:) Ja na śniadanko codziennie jem płatki owsiane z mlekiem ( na zimno-bo tak lubie) zazwyczaj wkrajam w to jabłko lub inne owoce jakie mam przy sobie. Dziewczyny jeśli chcecie zacząć biegać, nie forsujcie się od razu bo może to doprowadzić to przeciążenia stawów. Polecam 10-tygodniowy plan treningowy, który ma na celu zwiększenie liczby bieganych minut po 10 tygodniach do 30min. Ja tak zaczynałam. No i najważniejsze to mieć dobre do biegania BUTY!! Teraz mam chwilę wolnego idę poćwiczyć na orbitreku:)

bibjuti- to na poczatek ile minut polecasz biegac??? Jeszcze 4 godz i weekend. O jak sie ciesze. Tydzien szybko minal. W poniedzialek sie zwaze.

Anulcia, ja biegałam wg tego planu http://www.bieganie.pl/?cat=6&id=81&show=1. Biegasz 4x w tygodniu, dni mozesz sobie wybrac, jednak zawsze taki "biegowy trening" trwa 30 min. Pierwszego dnia biegniesz tylko 2 minuty a 4 minuty maszerujesz, powtarzasz to wszystko 5 razy co daje w sumie 40 min treningu, z kazdym tygodniem zwieksza się ilość minut bieganych a maleje maszerowanych. Polecam bardzo! Generalnie jak się chce biegać warto o tym poczytać bo na profesjonalnych stonach biegowych mozna znaleźć wiele cennych wskazówek. Ja np. nie wiedzałam wczesniej, że udając sie na bieganie należy ubrać się tak- jakby na dworzu temperatura była o 10 stopni wyższa niż jest w rzeczywistości- bo tak odczuwamy przy bieganiu. I wiele innych... A ja dziś dziewczyny: 40 min orbitrek, 5 dzień A6W, 20 min z chodakowska, 10 min jakies swoje na rozciaganie:D No i dodatkowo tak jak poradziła Paranoja na kolacje była zupka-kapuśniaczek, a owoce były rano:) Tyle że pierniczki dziś robiłam i zjadłam kilka:( Ale i tak z siebie dumna!

a ja własnie wybieram sukienkę na jutrzejsze wesele i przymierzylam te które mam i się zalamałam. teraz ide do łazienki i będę płakać. jestem zalamana i wściekła. nosilam rozmiar 34/36 a teraz 40 mi zaczyna być potrzebne :o tylko patzreć jak i to będzie mało :o