Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

Gość aaapola777

Witam, czy zamienniki(odpowiedniki) tuszu do drukarki się opłacają? Wiem, że są tanie ale czy są tak samo wydajne jak oryginalne tusze?

Gość tertrrerrt
zamiennik, ale raz na jakis czas mozna kupic oryginalny

Gość marcelina :::::
Ja właśnie się morduję z zamiennikami od kilku dni...drukarka ich nie widzi:(

Gość tdrfrtrr
u mnie dziala, wylacz drukarke i wlacz z posrotem albo odlacz kabel na jakis czas

Gość marcelina :::::
Co ja już nie cudowałam....facet z allegro kazał mi odesłać te zamienniki.

Gość tdrfrtrr
a dobralas zamiennik do swojej drukarki? bo moze po prostu wzielas pierwszy lepszy, a to trzeba dobrac, kazda drukarka ma inny

Gość erhthsef
może nie mają czipa :classic_cool: ja kupuję tylko oryginalne od zamienników zjebała mi się kiedyś głowica

Gość tdrfrtrr
jak ktos duzo drukuje to nie bedzie raczej co meisiac wydawal 100 zl na oryginalny ;) chyba ze jest milionerem

Gość erhthsef
HP 336 lub 338-koszt ok. 35-40zł za oryginalny miesięcznie kupuję 1-2 tusze 🖐️

Gość tdrfrtrr
do mojej drukarki oryginalny kosztuje 80-100 zl, 30 zl to kosztuje zamiennik

Gość tdrfrtrr
ale to trzeba samemu sie bawic w napelnianie ;)

Gość aaapola777
bałabym się sama napełniać tusz w domu, mój znajomy tak robił i drukarka padła bardzo szybko. Ktoś mi kiedyś polecał jakieś dobre zamienniki, podobno były bardzo wydajne i dużo tańsze. Ja mam drukarkę brother i tusze są dosyć drogie :/

ja korzystałem przy moim HP'ku z tuszy ActveJet'a i są ok (zarówno pod wzgęldem jakosci jak i wydajności) ... oni produkuja zamienniki do praktycznie większości drukarek

Gość ja mam Brother LC985
i tusze Active jet - żadnej róznicy w jakości wydruków :) A ceny kartridży smiesznie niskie :)

Gość aaapola777
żadnej różnicy? A korzystasz z czarnych i kolorowych? Są tak samo wydajne?

Gość hsdddhdsdds
Wypierrdalaj już z tym stalym zasilaniem

Gość .d.anp
Zacznijmy od tego że jak ktoś dużo drukuje to kupuje laser a nie atramentowke.

"jak ktoś dużo drukuje to kupuje laser a nie atramentowke" x jak ktoś dużo drukuje kupuje to, czego eksploatacja wychodzi najtaniej, a porównując koszty tonera do dużych butelek atramentu - laser wychodzi kilka razy drożej 🖐️

Gość .d.anp
Teraz toś mnie rozbawił :D

Cyt: "aaapola777 żadnej różnicy? A korzystasz z czarnych i kolorowych? Są tak samo wydajne?" Korzystam z zamienników i kolorowych i czarnych i nie widzę różnicy w jakości druku. Oczywiście jeżeli będziemy sprawdzonych marek. Odradzałbym zakup zamienników proponowanych na aukcjach za 5 zł. To pieniądze wyrzucone w błoto.

atramentowego Canona tankuje z dużych butelek do pełna (5 kartridży) za niecałe 40 zł i wystarcza na ca. 2,5 tys. wydruków a komplet tonerów wystarcza mi na ca. 2,3 tys. str. - żeby laser wyszedł taniej, proszek musiałby kosztować poniżej 9 zł za sztuke, znajdź mi taki toner do Canona haha skąd żeś się młotku urwał? :D

dobrej jakości atramentowa jest porówbywalna jakościowo z laserem, a eksploatacja (dobrej jakości zamienniki bądź uzupełnianie kartridży aplikatorem) wychodzi zdecydowanie taniej

Gość Reasumator
Ja i moi przyjaciele od trzech lat kupujemy bardzo dobry tusz w 1 l. pojemnikach w niemieckiej firmie www.patronenhandel.de, RNB Import Export. Dzielimy koszt przesylki lotniczej do Toronto, gdzie mieszkamy i wychodzi bardzo tanio. Rozlewamy sobie do malych butelek i napelniamy indywidualnie cartridges z chipami do naszych drukarek. Ja uzywam tego tuszu rowniez do zdjec w moich trzech drukarkach: Canon ip5200, MP600, i MP520 - wszystkie one pracuja z tymi samymi cartridges. Kazdy z nas ma resetter, ktory resetuje chip na cartridge'u. Po tym resetowaniu komputer rozpoznaje cartridge jako nowy i nie ma problemow. Resetter sprzedaje ta sama firma. Strzykawki mozna kupic w aptece, ja kupuje specjalne na eBay w Hongkongu. Byc moze sa na Allegro. Firma niemiecka wysyla tusz na caly swiat. Do Polski powinno byc duzo taniej. Najlepiej zrobic zrzutke i kupic butelki 1 litrowe. Wyjdzie taniej niz w malych buteleczkach.

Gość Reasumator
Dodam jeszcze, ze otworki do nalewania tuszu wierce wylacznie na gorze cartridge'a, tam gdzie nalepka. Podczas napelniania i po, musi byc podpieta stopka uszczelniajaca wentyl pojemnika w dolnej czesci aby zapobiec przeciekowi. Gumka recepturka spelni to zadanie. Po wlaniu tuszu wkrecam mini wkrecik do dziurki i zalepiam malym paskiem aluminiowej tasmy z klejem /duct tape/. Trzyma super i uszczelnia. Bardzo czysta robota. Mam zawsze zapas napelnionych pojemnikow ze zresetowanymi chipami. - A propos stalego zasilania, u mnie sie nie sprawdzilo.

Gość Aescotcenter
Jako że życie jest sztuką wyboru-wybierz oryginalny zamiennik lub zamienny oryginał.:classic_cool: