Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

co do tych magicolor to raczej mało znany producent, w testach sie nie pojawiają - dlatego lepiej nie ryzykowac i zostać przy czymś sprawdzonym i popularniejszym co do HP to pozew dotyczy jedynie zamienników całkowicie nowych, te regenerowane które znajduja się w ofertach AB i Active Jet nadal będą dostępne - HP strzela sobie w kolano, a producenci zamienników i tak wyjdą na swoje

Gość gość
a używał ktoś może zamienników actis? Widziałem ostatnio gdzieś ich reklamę, cena bardzo przystępna tylko jak jakościowo?

Gość gość
ja od dłuższego czasu korzystam z zamienników Activ Jet i moim zdaniem nie różnią się niczym od oryginałów, wydruk jest taki sam jak przy oryginałach.

Gość gość
active jet znam i są dobre, ale szukam czegoś tańszego. Ten sam producent wypuścił teraz zamienniki Actis, są tańsze z tego co widzę ale jak z jakością?

Gość gość
możesz kupować śmiało, to taka trochę tańsza alternatywa tuszy, sam na nich często drukuję i nie widzę, żeby były kiepskie wprost przeciwnie

Gość gość
jednym słowem activ jet produkuje dobre zamienniki do drukarek, nie korzystałam jeszcze z tych drugich zamienników ale mówicie że jakość wydruku jest nieco gorsza.

Gość aniaaaa2
Tanie tusze w sieci można kupić w sklepie http://www.primega.pl/ Można też wybrać zamienniki do chyba wszystkich urządzeń jakie są obecne na rynku.

Gość gość
no tak tylko, że na zakupy z sieci trzeba trochę poczekać, a zazwyczaj jest tak, że jak kończy sie nam tusz to potrzebujemy go uzupełnić natychmiast, dlatego ja preferuję zakup w sklepie komputerowym, przynajmniej nie kupuję kota w worku :)

Gość gość
Czy tusze activ jet można kupić w sklepie czy tylko w necie? Pytam, bo nigdy nie kupowałam zamienników i nie wiem z czym to się je;-)

Gość gość
activ jety spokojnie dostaniesz w kazdym sklepie komputerowym, jest to bardzo popularna marka, więc nie będziesz miała problemu z zakupem ich zamienników, poza tym polecam zakupy w sklepie bo zawsze możesz zobaczyć co kupujesz, nie tak jak przez neta, no i na zakupy z sieci trzeba czekać a w sklepie masz towar od ręki.

Gość gość
najlepiej kupować z zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym, a jeśli nie macie takowego to szukajcie sprzedawców którzy zaoferują Wam zamienniki z gwarancją, najgorzej kupować z niesprawdzonego źródła.

Gość gość
ja active jet kupuję na stoisku w pasażu tesco, a actis zamawiam w większej ilości przez internet bo częściej z nich korzystam

Gość adelllll
activ jety to bardoz popularne zamienniki więc raczej nie ma problemu z ich dostępnością, można jest dostać w każdym sklepie komputerowym jak i na każdym większym stoisku w galeriach handlowych.

Gość gość
Ja stosuję tylko oryginalne tusze lexmark i tusze canon. Kiedyś próbowałem zamienników ale same problemy z tym były. Drukarki nie "widziały" tych zamienników, więc dałem sobie spokój. Na tej stronie http://arsa.pl/ można kupić tonery w dobrych cenach jeśli kogoś to interesuje ;)

Gość FrankWilliams
jeżeli korzystamy z zamienników od sprawdzonych producentów jak Asarto, AJ, UNi-1 czy budżetówek typu Actis nie trzeba się obawiać że będą niewidoczne lub będą przyczyną awarii, a ich jakość i wydajność jest równie wysoka jak przy oryginałach

Gość Sherlocked
Hej. Pracuje w serwisie komputerowym i jesteśmy dystrybutorami Active Jet i Actis. Oba są świetne i zwroty się nie trafiają. Mamy nawet ofertę stałych dostaw do firm ze specjalnymi zniżkami. Wszyscy szczęśliwi. BlackPointów nie polecam. Sama kiedyś kupowałam i często się zdażało że zwyczajnie nie działały albo wydrukowały tylko kilka stron i przestawały. Jak mieszkacie na Śląsku do wbijajcie na koaltech.pl. Przy stałych dostawach mamy zniżkę 20%.

Gość gość
kupowal ktos w ogole drukarki od tego producenta http://www.arso.pl ? bo zastanawiam sie nad kupnem i wlasnie ... jak to jest z tymi zamiennikami? dzialaja od razu bez szwanku ?

jeśli kupisz zamienniki z tej wyższej półki to nie powinno być problemu z zamiennikami, ja używam activ jeta odkąd skończyły mi się oryginały w drukarce i jestem bardzo zadowolona a ich jakości.

Gość gość
mozna zamienniki wkladac, ja mam zamienniki w swojej drukarce brother i wszystko dziala, kupowalam u nich www.inprosystem.pl/brother i myslalam, ze bedzie jakis kwas, ale nie... wszystko ok :)

Gość gość
mam stały sklep komputerowy w którym kupuje tylko zamienniki, a drukarkę mam już...12 lat i świetnie się spisuje

jeśli kupujemy sprawdzone zamienniki to nie ma żadnego ryzyka że uszkodzą nam drukarkę - tylko trzeba pamiętać że drukarki nie powinny stać bezczynnie przez dłuższy okres (zwłaszcza atramentówki)

Gość gość
to wszystko zalezy indywidualnie od osoby, mozesz kupowac oryginalne tusze, albo zamienniki, ktore jak wiadomo sa o wiele wiele tansze. ja zawsze kupuje taki sprzet tutaj www.arso.pl mam juz sprawdzone rzeczy i przynajmniej wiem, ze wszystko jest dobrym sprzetem

zamienniki to najlepsza rzecz jaką można wymyślono, są dużo tańsze niż zamienniki, jakość ta sama przy dobrej jakości zamiennikach, no i gwarancja taką możesz otrzymać chociażby an produkty activ jeta.

Gość Sebastian_marchel
Jest trochę sklepów z takimi zamiennikami w necie, ale raczej bym nie polecał. No chyba, że ewentualnie serwis www.kuptoner.pl . Oni mają zamienniki, które nie niszczą sprzętu!! I długo pracują. Nie zużywają się po kilku stronach...Inna sprawa że dostarczają produkty za darmoszkę, także nie ma dodatkowych kosztów za wysyłkę i przez to jest taniej kupować u nich niż stacjonarnie w sklepie. Pzdr.

Gość bendek_P
Lubię drukarki atramentowe ogólnie. Zawsze mnie jednak męczyły wysokie koszty wydruku strony i częste odnawianie materiałów eksploatacyjnych w wersji oryginalnej :/ Poszedłem po rozum do głowy i poszukałem tanich zamienników tuszu, które utrzymują jednak wysoką jakość. Znalazłem sklep www.atramentowka.com specjalizujący się właśnie tylko w tej dziedzinie. Mają wszystko, co trzeba, aby zmniejszyć koszt druku. Pogadaj z nimi. Na pewno pomogą.

Gość gość
Ja jednak wolę oryginalne tusze. Wiadomo, jakość druku jest wtedy dużo lepsza. Najbardziej polecam taką hurtownię http://www.biurotechnika.com.pl/ . Mają tam duży wybór tuszów i ogólnie akcesoriów do drukarek. Zresztą nie tylko - zawsze kupuję tam artykuły biurowe. :)

Gość gość
Oczywiście, że zamienniki tuszu są wydajne tak samo jak oryginały. A cena jest o wiele mniejsza! Nie wierzysz? Sprawdź! Zapraszamy do naszego sklepu internetowego toneryotwock.pl

Gość gość
No ja bym cyrklowała w raczej w oryginalny/ ja bynajmniej tak robię. Kupiłam ostatnio kserokopiarkę http://kserokopiarki-gliwice.pl/ drukarkę też kupiłam w pakiecie - no i co...używam tuszu oryginalnego, bo nie chce zepsuć sprzętu

Gość gość
Ja kupuję oryginalne za pośrednictwem http://www.biuroklub.pl/, bo kiedyś kupowałam zamienniki, ale szybko wysychały i nie dało się z nich korzystać. Na szczęscie mam drukarkę canona, a do niej tusze nie są takie drogie.