Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

Gość katowicki boss
oryginały kupują frajerzy :D

Gość aaapola777
jak to nie widzi ich drukarka??? Nie spotkałam się jeszcze z takim problemem, wszyscy mówią że drukarka widzi tusz i że jest ok, może to zależy od typu zamiennika?

jeśli dobrało się zły zamiennik lub taki od wątpliwej jakości producenta (przeważnie te najtańsze) to takie problemy mogą się pojawić

Gość Tonerowa
Polecam zamienniki marki Zebra. Firma z Katowic- Unibit, dowożą tonery na terenie całej Polski, mają gwarancję, to są zamienniki z wyzszej półki, jakość bez zarzutów

jeśli ich nie widzi można spróbowac odłączyć drukarkę wsadzic zmienniki, podpiąć do wyłączonego kompa lub zwyczajnie wyłączyć wyskakujace powiadomienia i drukować (jedyny minus tej metody nie wiemy jaki jest stan tuszu ... ale jak będzie na wykończeniu to i tak to zobaczymy)

Gość aaapola777
ciągle rozglądam się za tymi zamiennikami i jak na razie myślę o active jet, słyszałam, że w takich przypadkach jak nie widzi tuszu to można spróbować od internetu się odłączyć

To chyba zależy jednak od drukarki i producenta. Moja cały okres użytkowania, jakiś 5 lat z górką, działała na zamiennikach, a koleżanki szybko się zepsuła totalnie.

Gość aaapola777
Kyu - a jakich zamienników używasz i jaką masz drukarkę? Mam zamiar w końcu dzisiaj je kupić i zobaczymy co będzie, czy ktoś wie jak są oznaczone na opakowaniu tusze regenerowane a jak produkowane fabrycznie?

Gość inzynier serwisowy//zablok
Dejcie ludzie pracować... Ale wkurwia mnie jak ktoś popierdolił x stron a sie nie zna. W skrócie to jest tak że drukarki atramentowe trzeba podzielić. A) z osobną głowicą -hp, lexmark czasem canon b) z stałą głowicą - epson, canon a) tusze kosztują tyle co drukarka :) Ale możesz łatwo kupić tusz do dobijania za 20pln. Łatwo odetkać - ciepła woda. Jak się upapszesz to się umyjesz. Ale z czasem koło 5 - 7 dobić głowica pada. I wówczas musisz kupić nowy pojemnik. I tu masz oryginał - dobijesz te 5 - 7 razy ale kosztuje krocie. ZAMIENNIK - powinnaś dobić też z 5 razy. I regenerowany. Bywa że dobijesz raz i siądzie a bywa że 5 razy. Czasem idzie w firmach znaleść pojemnik oryginalny zużyty i zaschnięty - gorąca woda i będzie chodził. b) mega tanie tusze w stylu 5 - 7 pln oryginały max 15 za kolor. Tusze jest pigmentowy. Jak sie upapszesz leć po denaturat a i to nie pomoże. Nikt tego nawet nie dobija bo się nie opłaca. Nie będzie ktoś za 10pln różnicy się bawił. Koszt eksploatacji niski. WADA ? że musisz drukować. Nie wydrukujesz nic przez 2 / 3 miesiące i drukarka w kosz. Bo głowica jest zazwyczaj w cenie nowej drukarki. Można głowice próbować uratotować. Płyn do udrażniania / izopropanol + myjka ultradźwiękowa. Ale jak nie masz razem ze skanerem to szkoda dawać. Usługa taka będzie cie kosztować 50 - 100pln. A odetkać może się nie udać. Do tego typu drukarek masz nawet systemy stałego zasilania tuszu. I taka drukarka ma napierdalać po 60 stron dziennie. I nie są to drukarki do domu. A ludzie je kupują a potem bo się zepsuło. Jedyną w miarę bezkonfliktową drukarką jest laser. Ale kolorowy kosztuje ok 600 - 800pln. I wówczas taka drukarka może stać i 2 lata. Tonerowi nic się nie dzieje. Nie musisz się paprać . Co najwyżej do odkurzacza wciągniesz toner. A koszt proszku to ok 20pln za kolor. PROSTE? WIĘC NIE NAPIERDALAĆ JAK SIĘ NIE ZNACIE. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość inzynier serwisowy//zablok
I żeby kolejny oszołom się nie pytał. Tusze za 5 - 7 pln do epsona i canona często nie mają chipów i dlatego nie działają. Należy kupić albo chip samoresetowalny. Albo przełożyć chip z oryginalnych i zresetować - zakupionym reseterem. Wszystko ładnie pisze trzeba tylko umieć czytać. A active jet to największe gówno jakie jest. No może na allegro coś gorszego znajdzie. Firma jedzie na najgorszym chińskim badziewiu. A że są w każdym markecie ludzie to kupują. REGENEROWANY = nalany nowy tusz. Jak ujowa firma to nie robią testu i często dysze nie działają albo są zarysowane. Dlatego jw. Kupujesz ZAMIENNIK + dobijanie. I dobijasz puki głowica nie padnie. Padła no to znowu zamiennik. Ale w praktyce dla normalnego człowieka zużyjesz max 2 zamienniki + oryginał. Bo da ci to ok 4 lata druku. A wtedy polecą pasy, łożyska albo podawanie papieru. I nowa drukarka. Znowu stracilem na was 20 min......

ja korzystam z tuszy Active Jet i jestem zadowolony (żadnych problemów nie było), a z tego co wiem to tusz do kartridży mają niemiecki tej samej jekości co w oryginalnych... co do samodzielnego regenerowania to trzeba uważać żeby dysz nie uszkodzić - na rynku są dostepne aplikatory do odpowiednich kartridży (mniejsze ryzyko uszkodzenia i jak ktoś nie lubi się brudzić to też będzie zadowolony)

Gość ActiveJet to syf
ciagle zatyka dysze :o

Gość aaapola777
co do active jet to same dobre opinie słyszałam i nawet sobie o nich poszukałam to sporo wyróżnień dostali na swoje produkty

Gość aaapola777
kupiłam active jet - jestem zadowolona, dobrze się drukuje zarówno na najsłabszej jakości jak i na najlepszej, kolor też fajny a do tego zapłaciłam 1/3 tego co za oryginały :D

Z zamiennikami Active Jet nie miałem nigdy problemu. Używam ich również w pracy gdzie drukuje się naprawdę masę dokumentów.

Gość aaapola777
coś mi się wydaje, że będę często kupowała te zamienniki :) i chyba zrezygnuję z chodzenia do punktów ksero ;), jak kupię większe ilości papieru i tuszy to będzie jeszcze taniej

Nie ma po co kupowania na zapas:-) Kup zamiennik, a zapewniam, że starczy Ci na wiele tygodni lub nawet miesięcy. Papier to wydatek ok 10 zł za ryzę.

Gość aaapola777
zamawiam przez internet więc chcę jeszcze bardziej zminimalizować koszty (w końcu tylko raz będę płaciła za przesyłkę), mam nadzieję, że chociaż na miesiąc starczy bo bardzo dużo drukuję

Też drukuje sporo i zamiennik starcza mi na ponad 4 miesiące:-) W takim przypadku zamawianie większej ilości na pewno się opłaca.

Gość aaapola777
kupiłam te active jet i według mnie są świetnie. Nie widzę, żadnej różnicy między nimi a oryginałami. Nic nie wycieka, żadnych pasów, kolory też fajne a cena o wiele niższa

Gość admin123
Nie ma większego sensu kupowanie oryginalnych tuszy. Jakość druku przy zamiennikach nie ustępuje oryginalnym tuszom, a więc nie ma sensu przepłacać.

Gość admin123
Na ile średnio starczają dobrej marki zamienniki? Można to jakoś przeliczyć?

Gość aaapola777
chyba odeszły, bo każdy kto nie chce przepłacać raczej nie zdecyduje się na oryginalne tusze. Co do przeliczenia na ile starcza to zależy ile drukujesz

to na ile starczy zależy od modelu drukarki, ilości drukowanego materiału i jego charakterystyki ... ale przy dobrej jakosci zamiennikach wydajność jest taka sama lub nawet lepsza niż przy oryginałach

Gość DEXI-666
Ja kupuje w osiedlowym sklepiku zamienniki magiccolor, a znalazłam je przez allegro;) Kupuje je już przez dłuższy czas i nie miałam z nimi żadnego problemu ;)))