Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

Gość katiuszak
nie łatwo znaleźć dobrej jakości zamiennik za dobrą cenę, który będzie wydajny, ale rzeczywiście te od activ jeta na pewno do takich należą, dlatego warto rozglądać się za takimi zamiennikami.

Gość gość
Zależy od Ciebie. Ja wolę nie przepłacać i kupić zamiennik. Też bardzo dobrze drukuje i nigdy nie miałem żadnego problemu. Ja osobiście tonery kupię na www.dd-print.pl.

Gość globinka
ja też uważam, że przy zamiennikach można naprawdę bardzo dużo zaoszczędzić na wydruku, więc jeśli sporo drukujesz to nie ma lepszego rozwiązania.

Gość luizjana78
Zamienniki. Nie widzę sensu w przepłacaniu a oryginalne tusze kosztują majątek. Z tego co wiem te zamienniki są swietnej jakości http://www.activejet.pl/ i zastępują tusze praktycznie kazdej firmy.

Gość lalaala
to prawda, sama korzystam z zamienników activ jeta od lat, mają praktycznie zamienniki do każdego producenta drukarek, poza tym przy zakupie zamienników dostajesz też gwarancję na ich produkty.

Gość gość
Ja kupuję oryginalne w konsorcjum biuro klub (http://www.biuroklub.pl/). Wolę zainwestować w oryginalny, bo jest bardziej wydajny niz taki zamiennik i mniej zapycha dysze.

Gość zezowata12
z tą wydajnością to bym się z Tobą nie zgodziła, bo czeto to właśnie zamienniki mają większą wydajność niż oryginały. A korzystałeś z jakichś zamienników aby mieć porównanie?

Gość gość
Ja wolę oryginalne tusze, gdyż nie chcę ryzykować aby drukarka mi "szfankowała" po jakimś czasie, a także oryginalne tusze są bardziej wydajne. Przynajmniej takie jakie kupuję na stronie toneryotwock.pl i dodatkowo mało za nie płacę

Gość falbanica
a jakie te tusze kupujesz? powiem ci szczerze, że ja z kolei mam inaczej kupuję zamienniki i są dużo wydajniejsze niż oryginały które kupiłam raz po tym jak mi się skończył tusz.

Gość gość
tak, tylko trzeba kupować takie naprawdę dobre. Daję Ci namiary na firmęwww.czarnynabialym.pl, od której ja zamawiam zamienniki polskiego producenta LAMBDA. Są potwierdzone licznymi certyfikatami. Z własnego doświadczenia wiem, że super się sprawdzają, są wydajne i niedrogie. Szczerze polecam tam właśnie je kupować

Gość gość
Mnie gdy kupowałam sprzęt do firmy od http://www.hicopy.gdansk.pl/ doradzono odpowiednie zamienniki i wychodzi taniej, a jakość wydruku w żaden sposób nie ucierpiała na tym

Gość trepekk
no bo przy dobrej jakości zamiennikach nie odczujesz żądenj różnicy w jakości wydruku, niektórzy piszą że zamienniki niszcząd rukarki, ale w jaki sposób, drukarka może się zepsuć naet przy oryginalnych tuszach, więc nie rozumiem takiego myślenia.

Gość gość
ja mam w firmie dwie drukarki, ważniejsze teksty drukuję wykorzystując oryginalny tusz, mniej ważne zamiennik, dzięki temu jest oszczędniej, tusze zwykle zamawiam u http://wpc-tusze.pl/

Gość OSTRZEŻENIE
uwaga !!! laski właśnie się dowiedziałam że nawet zwykłe tabletki antykoncepcyjne mają także działanie poronne o czym się z przyczyn marketingowych nie mówi, nie wierzycie to wpiszcie to w wyszukiwarke

Gość cudownie ocalona
Jestem tu by powiedzieć wam: miłość, dobro i cierpliwość Jezusa do was nie ma granic, to on jest tym czego Ci zawsze gdzieś tam na dnie serca brakowało, to za nim była ta tęsknota kłująca Cię gdzieś od czasu do czasu, to stąd ten smutek gdzieś na dnie radości nie męcz się dłużej, już dziś zacznij modlić się o prawdziwą bliskość z nim, a gdy zostanie to spełnione gwarantuję Ci że oszalejesz ze szczęścia, to jest coś czego się nie da z niczym porównać, jestem wdzięczna za szczęście które eksplodowało w mojej dotąd smutnej i znudzonej, pełnej strachu duszy. On da Ci to czego nie da Ci nikt inny, nigdy, prawda krzyczy do Ciebie właśnie teraz, właśnie po to żebyś od tego, dokładnie tego momentu zaczął nowy lepszy etap, etap który doprowadzi Cię do milion razy lepszego zakończenia niż kiedykolwiek dla siebie przewidywałeś, rozumiesz? Mówię to serio i mówię to do Ciebie !

Gość tepekk
jeśli się dużo drukuje to rzeczywście warto pomyśleć w firmie o zmaiennikach bo to spora oszczędnoać, ale warto też zwracać uwagę na jakośc tych zamienników, teraz można spokojnie klupić zamienniki które będą miały taką samą jakość jak oryginały.

Gość AnyaK
Polecam sklep internetowy tusze.info! Bardzo duży wybór tuszy, które można dopasować akurat do swojego modelu drukarki. W sprzedaży także drukarki atramentowe i laserowe. Dobry kontakt z pracownikami a ceny konkurencyjne.

Gość gość
Ja osobiście uważam, że jeśli ktoś nie chce dużo wydawać na oryginalne tusze, to może bazować na zamiennikach, bo są trochę gorsze od oryginalnych . Zamawiam zawsze w sklepie tonery otwock chudzik i jak na razie nigdy nie miałam problemów z zamówionym zamiennikiem.

Gość gość
Jeżeli macie w swoim domu jakąś nietypową drukarkę i macie problem ze znalezieniem do niej tuszy albo tonerów to polecam zaglądnięcie na stronę www.tusze.info . Warto zadawać nawet najgłupsze pytania a oni odpowiedzą i doradzą.

Gość filemonica
ja już od kilka lat kupuję activ jety i narzekam ani na jakość ani na wydajność wiec można znaleźć naprawdę dobre zamienniki.

Gość Oleg77
Tanio można zamówić tusze za pośrednictwem strony internetowej tusze.info. Mają duży wybór tuszy pasujących do różnych modeli drukarek i to w naprawdę korzystnych cenach. Mają też w sprzedaży drukarki atramentowe i laserowe. Polecam.

Gość grymałka
ja z kolei mam zupełnie inne doświadczenia z zamiennikami, kupuję od lat activ jety i uważam, że zamienniki są dużo bardziej wydajne niż oryginały, ja na przykładzie swoich zamienników zauwazyłam włąśnie taką zależność.

Gość riki45
Mam Epsona L365 i nie mam potrzeby kupowania zamienników, bo oryginalne tusze są bardzo tanie. Dodatkowo przy zakupie drukarki Epson daje zapas na dwa lata więc o pojemniki długo nie trzeba się martwić. Teraz jest także promocja cashback na ich drukarki i oddają do 240 zł za zakup, co już w ogóle się opłaca.

Gość grymałka
ja wychodzę z założenia, że zamienniki zawsze beą atrakcyjniejsze niz oryginały, ponieważ sa tańśze a często mają taka samą jakość i lepszą wydajnosć niż oryginały, takie jest moje zdanie

Gość Waldemar Laskowski
Ja sądzę, że sporo drukując lepiej pomyśleć o oryginalnych tuszach. Na dłuższą metę bardziej się to opłaca. Polecam poczytać na ten temat na http://tusze-arsa.pl/?p=12

Gość grymałka
nie wiem w jaki sposób może bardziej opłacać się korzystanie z tuszy oryginalnych, które zazwyczaj są droższe niż zamienniki i do tego często mają mniejszą pojemność niż zamienniki.

Gość gość
Ja stawiam na zamienniki, są dużo tańsze a dobrego producenta jakościowo też będą ok, ja kupuję actisy.

Gość gość
wolę dołożyć parę złotych niż męczyć się z zamiennikami. Wieczne problemy, juz któryś raz próbowałam z różnymi firmami i nic.. chyba więcej mnie to kosztowało niż po prostu oryginał :/

Gość gość
Może kupowałaś kiepskiej jakości, ja drukuję tylko na zamiennikach,a le wybieram markowe i nie mam problemu , a drukuję na nich już kilka lat.