Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

Gość gość
Ja kupuje oryginalne wiem wtedy, że nie wpłynie to na pracę mojej drukarki. Tak samo mam z innymi akcesoriami do biura np. papierem kupuje tylko taki dobrej jakości w http://www.ekobiuro24.pl/10-wyposazenie_biura wyposażenie biura to dla mnie bardzo ważna rzecz bo świadczy też nie bezpośrednio, ale jednak o mojej jakości pracy

a kto ci powiedział, że zamienniki tuszy do drukarek niszczą drukarkę, przecież to bzdura, może się popsuć nawet jak będziesz używał oryginałów, ja korzystam z zamienników activ jeta od kilku lat i drukarka dalej działa.

Gość Tonery Otowck
Zamienniki mogą być równie dobre jak oryginalne tusze. Zapraszam do kontaktu ze specjalistami z naszego sklepu Tonery Otwock toneryotwock.pl. Pomożemy wybrać najlepszy tusz do Twojej drukarki. :)

Gość patryk_pzn
Zamienniki też są różne - możesz kupić najtańszy, a możesz kupić zamiennik premium. Ja mam jedną zasadę - nie kupuję od producentów, bo nie potrafią obiektywnie doradzić. Zerknij chociażby tu: http://www.uni-tech.pl/k604,tusze.html - mają różnych producentów, i oryginały i zamienniki, więc jest w czym wybierać.

najważniejsze jest to, żeby być zadowolonym z swoich zamienników, ja od lat używam activ jetów i pomimo tez że na rynku jest dużo tańszych zamienników to na pewno nie zmieniłabym je na inne.

Gość gość
zamienniki nie psuja drukarki ani nic z tych rzeczy takze mozesz smialo pomyslec o tym tak samo o czesciach jak beda potrzebne np www.czescidodrukarek.pl ja zawsze tutaj kupuje czesci i zamienniki takze moge polecic:)

oczywiście, że zamienniki nie psują drukarek, pod warunkiem że nie kupujemy tych najtańszych.

jeżeli macie problem z doborem tuszy do drukarki, to polecam wysłać pytanie na stronie tusze.info, pracownicy tej firmy zawsze mi chętnie pomgają, więc nie kupuję tylko u nich :)

Gość adelllll
fajnie ze doradzają przy wyborze odpowiednich zamienników, ja na szczęście już wybrałam tusze które mi najbardziej odpowiadają, bo activ jety to jedne z lepszych zamienników z jakich korzystałam.

Gość gość
to nie ma znaczenia ;) znaczenie tylko ma gdzie to kupicie :) ja polecalabym www.czescidodrukarek.pl bo troche lipa kupowac z nieznanego zrodla :)

Gość gość
to nie ma znaczenia oczko.gif znaczenie tylko ma gdzie to kupicie usmiech.gif ja polecalabymwww.czescidodrukarek.pl bo troche lipa kupowac z nieznanego zrodla X najlepszym źródłem jest Allegro

kupowanie z nieznanego źródła jest tak samo ryzykowne jak kupowanie od nieznanego producenta, i w jednym i drugim przypadku ponosimy spore ryzyko, lepiej unikać zarówno pierwszego jak i drugiego rozwiązania.

Gość gość
ja mam drukarke canona z tablicy.pl za 20 zł. Tusze do niej kosztuja po 3 zł za czarny i kolorowy. Stara ale jara. Na studia idealna. Im starsza drukarka tym wiecej zamiennikow:) Stosuje zamienniki i dziala idealnie

zamienniki w tak niskiej cenie to aż strach kupować, co prawda sama jestem zwolenniczką zamienników ale takimi tanimi nie częstuje mojej drukarki, zazwyczaj sięgam po sprawdzone activ jety i nie eksperymentuje z innymi.

ale jak sam w sobie zamienniki może uszkodzić drukarkę, uszkodzić się mogą części drukarki, jeśli nieodpowiednio serwisujemy drukarkę o ile w ogóle, producenci często odmawiają naprawy drukarek na których korzystaliśmy z zamienników bo tak najłatwiej, po co się pochylić nad problemem drukarki łatwiej jest powiedzieć, że drukarka nie działa bo korzystaliśmy z zamienników, jest to bardzo standardowe działanie.

Gość gość
Mi specjaliście z www.markor.com.pl mowili, ze jeżeli kupuje się zamiennik dobrej jakości to wystarczy, nie powinno być problemow, a wyjdzie duzo taniej

Gość adelllll
to prawda, przecież wiadomo, ze jak kupisz zamienniki od znanego producenta który jeszcze przy zakupie da Ci gwarancje na swoje zamienniki to czego tu się obawiać?

Gość adelllll
bo to nie zamienniki psują drukarki, tylko drukarka jak każdy sprzęt elektroniczny zbudowana jest z części które się eksploatują i zużywają, może warto tutaj poszukać źródła uszkodzenia swojej drukarki, a nie poszukiwać przyczyny w zamiennikach.

Gość RadekMerchut
Ja polecam stronę zamienniki.net, kupiłem tam zamienniki już 3 marek a podobno mają ponad 15 i są bardzo dobre. Mają też serwis na terenie śląska jak coś to dzwoń pod nr tel 796 996 045. Przydzielą Ci opiekuna który wszystko dobrze wytłumaczy.

Gość gość
Moim zdaniem zamiennik. Kosztują grosze więc nie ma sensu przepłacać. Zresztą na arsa.pl można kupić zarówno oryginały jak i zamienniki w dobrych cenach.

moim zdaniem nie zawsze warto sugerować się tylko ceną, ale jakością i producentem od którego kupujemy zamienniki.

Gość gość
najlepiej zapytaj w firmie http://www.swisspol.com.pl/ z Gliwic który tusz do drukarki będzie odpowiedni do twojego urządzenia. Czasami zamienniki nie mieszczą się, lub gorzej drukują. Mogą tez uszkodzić drukarkę.

Gość gość
mnie się zadzrylo kupowac zamienniki, ale zazwyczaj stawiam na oryginaly, o ile nie chce bardzo zaoszczędzić, bardzo Duzy wybor zamiennikow i w ogole wszystkich sprzętów drukarki, papier itd. zamawiam sobie ze strony bo korzystnie cenowo wychodzi i ten wuybor spory jest http://wpc-tusze.pl/

Gość gość
Jak kupuję zamienniki w sklepie http://wojan.waw.pl/, bardzo jestem zadowolona. Nic nie wylewa i nie marze ;)

Gość samigratka
najważniejsze jest to, aby znaleźć zamiennik który będzie nam najbardziej odpowiadał, ja już trafiłam który najlepiej się u mnie sprawdza i od lat używam zamienników tego samego producenta.

Gość gość
Ja stosuję zamienniki które mi doradzono i które kupuję u http://www.hicopy.gdansk.pl/ do drukarek w mojej firmie i właściwie nie widzę różnicy między oryginalnymi tuszami. A oszczędność jest

Gość gość
Myślę, że oryginalne tusze są zdecydowanie najlepsze. Zawsze zaopatrzam się w tusz do drukarki w sklepie http://biurotechnika.com.pl/ , mają bardzo duży wybór i świetne ceny.

Gość gość
Jeśli się trafi na dobry zamiennik to według mnie jakość jest porównywalna do oryginału, a cena dużo mniejsza, ja zawsze kupuję zamienniki Actis, są tanie ale dobre.