Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

Gość Kammciooo
Jeśli używasz dobrej jakości zamienniki to naprawdę polecam. Ja kupuje na https://allebiuro.pl i nigdy nie miałem żadnych problemów. I bardzo ładnie drukują

Gość piwolka
dla mnie najlepsze sa active jety, dają świetnej jakości wydruk, nawet zdjęcia drukują się bardzo dobrze, grafiki to też nie problem, kolory są dobrze oddane i nic się nie rozmazuje

Gość Alvirka
Oryginalne tylko!!! Przez zamiennik przez pare dni mi nie chciała w ogóle drukarka działać, masakra :// Ale zaczęłam szukać po internetach jakiegoś sklepu gdzie nie zedrą tak ze mnie na oryginalnym tuszu i wpadałam na ten sklep http://www.toner-tusz.pl/ polecam bo taniej i szybka wysyłka :)

Gość władekpl
nie rozumiem ludzi ktorzy mowia ze cos im nie dziala po zamienniku.. widocznie zle dopasowany model do drukarki:) na dobretonery.pl macie fajnie opisane jaki model do jakiej drukarki pasuje, nie ma szans zeby ktos pomylil sie, biore stamtad od ponad roku i nie zamierzam nic zmieniac:)

Gość mih2
jak się wybierze dobry zamiennik to problemów nie bedzie ani z wydrukiem ani z drukarka, od lat drukuję na active jetach i problemu żadnego nie mam

Gość privv
actisy są spoko, drukuję na nich już od paru lat, nie sprawiają problemu a trochę przez te lata kasy zaoszczedziłem

Gość Mirek_92
zamiennik jest dużo tańszy, zakładajac ze wymienisz toner 5 razy w roku to mozesz zaoszczedzic ponad 500zł, co mysle ze jest calkiem sporo, nic nie tracisz tak na prawde uzywajac zamiennika, na dobretonery.pl jest masa dobrych.

Polecam sprawdzić zamienniki. Korzystałam nie raz i z powodzeniem się sprawdzały w swojej roli. Polecam sprawdzić ofertę sklepu www.computronix24.pl duży wybór tuszy i tonerów do drukarek.

Gość gość
Według mnie zamienniki doskonale się sprawdzają. Ja kupuję tutaj http://czarnynabialym.pl - bardzo wydajne!

Gość jagott
active jet są najlepsze, wielu tuszy próbowałam ale te nie mają sobie równych, warte są swojej ceny bo i tak są dużo tańsze od oryginałów

Gość buuxi
Ze sklepu https://dobretonery.pl/ zamawiam zamienniki już od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony z tego ponieważ po pierwsze oszczedzam, a tak szczerze mowiac to drukowanie na zamiennikach niczym nie rozni sie od drukowana na tuszach oryginalnych, wiec po co przeplacac skoro mozna oszczedzac?

Gość medzonkos
dokładnie, tez nie rozumiem po co wydawać krocie na oryginalne tusze, od wielu lat kupuję actisy, koszt jest kilka razy mnejszy od oryginału ale jakośc dla mnie w porzadku

Gość gość
Jeżeli zastanawiacie się nad tuszami do drukarek to polecam wam zgłosić się do firmy www.papercast.pl Jest to hurtownia papiernicza. Znajdziecie tam tusze, tonery i materiały do druku w bardzo dobrych cenach.

Gość gość
Tylko zamiennik , ja jestem mega zadowolona z active jetów, oszczędzam sporo kasy a za dużo niższą cenę mam na prawdę super jakość.

Gość gavter
Oryginalny toner ma tą przewagę, że na 99% nie wywali Ci błędu po zainstalowaniu go w drukarce. Mimo wszystko, jeśli masz sprawdzonego dostawcę, warto dać szansę zamiennikom, które są przede wszystkim sporo tańsze. My do nas do firmy zamawiamy zamienniki z https://dobretonery.pl/ i póki co nigdy nie zdarzyła się żadna wtopa :)

Gość gość
Ja akurat "siedzę w temacie" i szczerze zachecam do kupna zamienników dlaczego? Dlatego, że tusze które się w nich znajduja są jakościowo na tym samym poziomie co w orgyginalach. Nie często zdarza się tak że kaseta (zamiennik) "pisze" lepiej niż oryginał. Nie szkodzi drukarce, bo niby w jaki sposób? No i kwestia ceny jest często o 40% niższa.

Zdecydowanie zamiennik. Dlaczego? Bo taniej. Serio, ja kupuję w sferisie zamienniki ActiveJet lub Actis i płacę ułamek (nie przesadzam) wartości oryginału. Nie zaobserwowałam spadku jakości, nie mam też, jak mnie niektórzy straszyli, problemu z zasychającym tuszem.

Gość gość
ja też polecam zamienniki. Nie te najtańsze, rzecz jasna, ale już np. asarto są bardzo dobre. Polecam poczytać o nich na www.asarto.pl, poszukać opinii w sieci, bo te o tej marce są akurat bardzo dobre ;)

Gość gość
Podobne opinie maja zamienniki active jet, dobrze wypadają w testach i rankingach, dla mnie lepszych nie ma.

Gość gość
Ja za namową kolegi spróbowałam zamienników ze sklepu https://allebiuro.pl jestem mega zadowolona. Kiedyś płaciłam krocie za oryginalne tusze zupełnie nie potrzebnie

Gość gość
Masz racje bo niektóre oryginalne tusze kosztują majątek. Dlatego warto kupić zamiennik , jak dobry to i różnicy w drukowaniu nie będzie.

Gość Milolajso
zamiennik jest duzo lepszy, tanszy i praktycznie o tych samych parametrach, nie widze powodu dla ktorego mialbym zrezygnowac z zamiennikow, swietnie sie sprawdzaja, biore z dobretonery.pl

Gość gość
Pewnie, że się opłaca bardziej zamienniki, active jet jest sporo tańszy od oryginału do mojej drukarki i na prawdę super się na nich wszystko drukuje.

Gość jovita233
Ze sklepu https://dobretonery.pl/ polecam zamawiać zamienniki. Przede wszystkim dlatego, że cena idzie w parze z jakością. Kilka razy już robiłem zamówienie i ani trochę nie żałuję.

Gość gość
Od dawna kupuje zamienniki activejet i jestem mega zadowolona z ich jakości i wydajności. Nie zauważyłam też różnicy w wydruku.