Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rometa39

te po cesarce to matki drugiej kategorii

Polecane posty

Gość coz wspolczuje
dobra a na powaznie czemu karmicie trolla?

Gość Alealealeale
Dziunie czy autorke tego prowo?

Gość Alealealeale
Dziunie czy autorke tego prowo?

Gość op;kfvjopvjf
Kur...jak czytam takie bzdety to mi się słabo robi... Nie wiem co to za moda,kiedy ktoś sądzi że wyznacznikiem bycia dobrą/złą matką jest cesarka/sn czy karmienie piersią/butelką.... :O

Gość coz wspolczuje
i jedna i druga.

Gość Alealealeale
Dziuni postow nie czytam juz od jakiegos czasu, bo mi sie oczy w tyl czaszki wywracaja w obronnym odruchu. A weszlam tu popatrzyc na zapasy matek-polek w blocie :D czasem fajne teksty leca :D

Gość a ja kocham siebie za bardzo
zeby narazac sie na operacje bez koniecznosci, rozcinanie brzucha, grzebanie we flakach, znieczulenie i mase lekow przeciwbolowych po. kocham siebie za bardzo, aby narazac sie na to, ze w nastepnej ciazy peknie mi macica, albo zrosty uniempzliwia mi zajscie, albo jak bedzie potrzeba nie bede mogla poddac sie operacji laparoskopowej. kocham siebie za bardzo, aby plaski przedciazowy brzuch zamienic na flaka z podcietymi miesniami. moja milosc wlasna mowi mi, ze cc tylko ze wskazaniem.

Gość widocznie.........
dziunie ogląda wiele osób skoro tak się boi "widoczności " cienutkiej kreseczki. wez sie kobieto zajmij dzieckiem i odstaw to forum bo zle na ciebie dziala. Co to tematu to nawet szkoda komentowac

Gość bxdhdnnd
A ja kocham sie za bardzo aby rozwqlac sobie pochwe

Ja tez się kocham za bardzo, żeby z mojej mysiej dziurki sobie dac zrobic norę niedźwiedzia :-) A mój brzuch 6 miesięcy po porodzie na bank nie przypomina" flaka z podcietymi miesniami" :-) Tylko włosy mi wychodza ale to chyba nie wina cc

Gość co do ścisłości
mięśni się nie przecina tylko rozsuwa... pierwsze cc w wyniku komplikacji przy porodzie sn, o drugiej zdecydowałam sama bo miałam wybór

Olaboga- masz dużą wade wzroku i napewno będzie CC bo przy naturalnym porodzie jest wysiłek, i wada mogłaby Ci się powiekszyć (ja miałam mniejsza wade), musisz iść do okulisty tam wyda Ci zaświadczenie lekarskie o wadzie i z tym do ginekologa :)

Gość takasobiebajeczka
do a ja kocham -mięsni się nie tnie tylko rozrywa,sama cesarka wygląda makbrycznie,ale pomimo tego,że wiedzialam jak to wygląda(jestem instrumentariuszką)to i tak wolałam to niż poród sn.

Gość takasobiebajeczka
aha,po 5 latach o cc przypomina mi cieniutka prawie niewidoczna kreska w dole brzucha.

Gość co do ścisłości
pacjentom nie przedstawia się tak obrazowo, rozsuwanie brzmi lepiej :)

Gość przesdzasz
a mi po 3 latach o sn przypomina 3 letni syn

Gość takasobiebajeczka
rozsuwa to się suwak .mięsnie brzuch się ncina i dwóch lekarzy ,każdy z jednej strony po prostu mięsnie rozrywają.

Gość co do ścisłości
to wersja dla boidupy czyli np dla mnie, mam w najbliższej rodzinie instrumentariuszkę i tak mi dwa razy klarowała

Gość takasobiebajeczka
moje drogie-cesarka jest jedną z najbardziek krwawych operacji,naprawdę jst dużo krwi i najfajniejszy moment gdy ginekolog wklada łapy po łokcie,żeby dzieciaka wyciagnąć.jest to operacja ,a nie usunięcie pieprzyka.

Gość takasobiebajeczka
jakie rozsuwa.trzeba je rozerwac po prostu z dużą siłą .odgłos niemiły dla ucha.rozsuwa,a to dobre.

Gość takasobiebajeczka
sorry za literówki,ale właśnie zeszłam z nocnego dyżuru.

Mnie powiedzieli, że miałam rozcinaną skórę, mięśnie i macicę. Nie słyszałam żadnego szarpania - po co rozrywać jak można przeciąć?

Gość takasobiebajeczka
do mamy 6 latki-zaręczm ci,że gdybyś zobaczyła cc na żywo to odechciałoby ci się.

Gość takasobiebajeczka
nigdy się mięsni nie przecina-zaptaj lekarza to powie ci dlaczego-przynajmniej jesli chodzi o cc.

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Ja miałam brak postępu porodu sn, męczyłam się 20 godzin, w tym 5 godzin od pełnego rozwarcia i ze skurczami partymi. Uwierzcie, że pod koniec modliłam się by to się skończyło. Przerażała mnie opcja próżnociągu czy vacuum. Decyzja o cesarce została podjęta przez lekarza. Dziecko urodziło się 3990 g, wielki chłopak jak na moją fizjonomię. Dziś 6 mc po cc nie mam żadnych dolegliwości, choć na początku nie było fajnie... Ciężko się nawet przekręcić na łóżku. Jak po operacji. Mimo tego - nigdy więcej porodu naturalnego. nigdy!

Gość Klękać do miecza dziewoje :D
no kobieta która nie może urodzić dziecka jest słaba i ma kiepskie biodra

Gość takasobiebajeczka
zdecydowanie milszy dla oka jest poród sn.tak jak pisałam cc jest krwiste -jak my to mówimy.no ,ale na szczęście kobiety nie widzą operacji i dzięki bogu.ja mialam to szczęscie,żę rodzilam w szpitalu,w ktorym pracowałam.