Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wa wka

Zyjacy w dlugich zwiazkach bez slubu...

Polecane posty

Gość vvvvvvvvvv XX
zycie to rzeczywistosc biblia to bajka

Gość saszanaaa
Mieszkamy razem 6 lat :) ślub mamy zaplanowany na wrzesień 2014 :)

Gość FFrytka nie brzydka
no rzeczywiscie alium doswiadczona jestes :p ha ha ha kto sie tutaj nie powinien wypowiadac?!

frytka imputujesz mi brak doświadczenia w życiu na kocia lapę ? :) masz racje - takiego doświadczenia mi brak :D

Gość FFrytka nie brzydka
to dla czgo nie opiszesz jaka szczesliwa mezatka z 12 dzieci ejstes??

bo to nie temat o mnie :) ale ty jak czujesz taka potrzebę to napisz o sobie :D

Gość FFrytka nie brzydka
bo chyba jak wiekszosc osob mysle ze jestes sciemniajacym mocherem :p :p ja jestem w 6 letnim zwiazku na "kocia lape" bardzo szczesliwym i mam nadzieje ze taj juz zostanie

skoro myślisz jak większość a na samodzielne myślenie masz szlaban - kariery nie zrobisz :D

Gość FFrytka nie brzydka
nie potrzebuje robic kariery :p a ty jestes chyba osoba myslaca jak reszta mocherow i tak jak PAN KSIADZ I BIBLIA ci powie zal skoro nie potrafisz lysec sala tylko sluchasz sie swietej ksiegi :p przeczytaj sie zanim cos napiszesz

Gość Galarettka owocowa
mysle ze Pani allim jest z lekka ograniczona osoba i nie rozumie co napisalas :p :p

Gość FFrytka nie brzydka
i ty nie wiesz o mnie a to ze nie wiem o Biblii akurat uwazam za atut :p nie potzrebuje ksiazki zeby wiedziec co czuc i robic ty tak zal mi Ciebie

myśl , galaretko , myśl :D to ma przyszłość , tak samo jak czytanie ze zrozumieniem , no ,ale to juz nie jest dla każdego :)

że n ie znasz Biblii to dla każdego jasne jak słonce : że żyjesz na kocia łape - sama powiedziałeś , co tu więcej potrzeba ?:)

Gość dupa z bobra 1
ha ha no mocherek nam sie trafil rzeczywiscie no coz bywaja i takie zaraz Ci pojedzie ze do piekla pojdziesz bo zyjecie bez slubu !! wlasnie przez takich ludzi pary decyduja sie na slub bo tak wypada i potem sa rozowdy tacy do piekla pojsc powinni bo innym zycie truja !!

Gość gi ta ra 26
a mnie tak zastanawia odbiegajac od tematu jakby Jezus umarl na suienicy albo zostal utopiony to ludzie nosiliby na szyji szubeinice albo akwarium??? :D jak w sredniowieczu myslenie :X

chętnie zobaczę najpierw gdize twoim zdaniem jest tak w Biblii napisane :)

Gość ślub jest potrzebny
ze względów prawnych... Zechcecie kiedyś wziąć kredyt, urodzą się wam dzieci czy inne jeszcze duperele związane z kwestiami prawnymi - ślub jest potrzebny. Już nie mówiąc o tym, że ktoreś z was nie daj boże będzie miało wypadek i wyląduje w szpitalu - lekarz nawet nie będzie wam mógł powiedzieć o stanie zdrowia partnera bo nie będziecie rodziną.

Gość zakochana żona 2827282
My mieszkaliśmy ze sobą 6 lat i tez twierdziliśmy że śłub jest niepotrzebny. W końcu jednak się na niego zdecydowaliśmy i powiem wam że między nami jest o niebo niebo lepiej niż kiedyś. Jesteśmy jakoś tak bliżej, tworzymy jeden team, poza tym jakoś jestem spokojniejsza. Po ślubie wzrasta poczucie stabilzacji i bezpieczeństwa.

Gość depesza
wzrasta poczucie stabilizacji, kobieta i facet sie roztyja i przestaja sie starac :p nie warto

Gość zakochana żona 2827282
depesza: to może u was bo u nas na pewno nie :) i nawet twój jad nic w tej kwestii nie zmieni :) pozdrawiam

Gość depesza
jad? ja tylko mowie jak jest w przypadku mojego brata i kuwynki nikogo jadem nie czestuje i nie obrazam :p

kościół tak mówi: bóg żona/mąż dziecko dalsza rodzina przyjaciele znajomi itd. każdy to wie czym jest dla was sakrament? po co bierzecie ślub? czy z miłosci? nie sądzę- z wygody, dla dziecka, dla kasy. wiec nie poruszajcie tematu katolicyzmu, bo nie umiecie kochać tak jak kościól kaze