Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały storczyk

SZUKAM KOLEŻANEK KTÓRE TEŻ SIĘ STARAJĄ O DZIDZIĘ !!!!!!!

Polecane posty

Pierwszy rok :) pedagogika specjalna :) studiuje zaocznie :) mój mąż pracuje ja szczerze mowiac nie :) Mieszkamy w jednym, ogromnym domu z moimi rodzicami :) tylko jedna strone mamy My, druga rodzice :) mamy jednak calkiem osobne ,,mieszkania'' i zycie :) tak od zawsze planowalam ulozyc sobie zycie :) a jak u Ciebie? :)

My też mieszkamy w swoim domku a teściów mamy pod ręką w domu obok :) Studiuje zarządzanie i jestem na 3 semestrze - zaocznie. Ile masz lat? I kiedy planujesz bobo?

W marcu koncze 20 lat :) i jestem miesiac po slubie :) jesteśmy z mężem w trakcie starań o dzidzie :) pierwszy cykl okazał sie niepowodzeniem :( i jak każda dziewczyna tutaj mam nadzieje, ze akurat tym razem sie uda :) Kawa_z_mlekiem23 sądząc po nicku masz 23 lata??? :)

nie pisałam w innych tematach tylko w tym :) akurat jak zobaczyłam forum szukałam takiego tamatu i to jest pierwszy jaki znalazłam i juz przy nim zostałam :) długo staracie się juz o dzidzi? czy dopiero macie w planach? :)

W planach dopiero bo studiuję i się zastanawiam czy dam radę , a zapomnialam dodać ze jestem 15 miesięcy po ślubie. Stosowalas tabletki anty ?

Nie stosowałam nigdy tabletek:) zawsze inne metody... choc raz mialam w planach isc do gina po tabletki ale maz mnie odwiódł od tego pomysłu :) My sie staramy bo wiem napewno, ze sobie poradzimy :) mamy tez ogromne wsparcie od rodzin :) zarowno z mojej strony jak i męza:)

Hehe tak badam sytuację co i jak :) Jestem miesiące po odstawieniu anty i się zastanawiam czy juz mogę zacząć starania i czy bedzie wszystko OK bo tyle tu się można naczytać że strach myśleć :/

ja brałam tabletki 2 lata, rok przerwy,potem znowu brałam 2 lata i od roku już nie biorę bo chcieliśmy dzidzię. ale już 13 miesięcy starań i nic

Gość Kawa, tego ci nikt nie powie
oprócz twojego lekarza. Na żadą kobietę tabletki działają nieco inaczej - jednej robią rozróbę w hormonach na długo, innej na krótko, innej wcale. Więc nie masz co poszukiwać opowieści z mchu i paproci, tylko zbadać swoje hormony i z wynikami do lekarza, jeśli cię coś niepokoi.

dlatego nigdy nie brałam tabletek anty:) bałam sie, ze zbyt duzo mi narozrabiają...

Gość Kawa, jak cię nic nie
niepokoi to nie rób badań :D. Po co? Kasy masz za dużo :D? Masz całą stertę badań, które trzeba zrobić w określonych dniach cyklu, żeby dowiedzieć się czegoś co Cię konkretnie interesuje. Np badanie LH, estradiolu i progesteronu w 3dc określi Ci przygotowanie organizmu do wystąpienia owulacji. Ale te same badania tydzień po owulacji określą Ci wydolność ciałka żółtego. Chcesz sprawdzić czy masz za dużo męskich androgenów czy może obawiasz się PCOS, a może torbieli albo problemów z tarczycą czy przysadką? Ja Ci wszystko napiszę :D, ale jeśli chcesz zrobić badania "profilaktycznie", to ja Ci dobrze radzę - zacznij od pomiaru temperatur i obserwacji śluzowo-szyjkowej, lepiej na tym wyjdziesz :D.

nic nie rozumiem z tego co piszesz - to dla mnie jakieś szyfry :/ (LH itp) O tym śluzie i temperaturach to coś słyszałam na nauce przedmałżeńskiej ale teraz już nie wiele z tego pamiętam :( To będzie moje pierwsze staranie o dziecko więc byłabym wdzięczna jakbyś mi napisała co i jak i jak długo takie obserwacje trzeba robić ?

Gość Kawa, tak myślałam :)
że to dla ciebie czarna magia. Co do obserwacji temperatur, śluzów i szyjki i określaniu na ich podstawie płodności, to wpisz sobie w wyszukiwarkę METODA OBJAWOWO- TERMICZNA albo NPR, będziesz miała wszystkie inofrmacje. Powodzenia.

Gość misia124
Witam !!! Ja czekam do 8.11 może wkońcu się uda :)))

Gość misia124
Jakie zauważyliście zmiany które was utwierdziły ,że jednak się udało ?

Gość misia124
dopiero trzy cykle ,mam już 6-letniego syna ,ale do szczęści brakuje nam jeszcze jednego bobasa

Gość misia124
w poprzedniej ciąży było to zaskoczenie bez konkretnych starań - chciałam i miałam syneczka

Gość misia124
Ja zawsze chciałam ,tylko się na tym człowiek nie skupiał i nie szukał obiawów :) a teraz kazdy obiaw i się zastanawia.

misia tu Ci raczej nikt nie opisze objawów:) gdyż póki co są tu w większości staraczki:) ale trzymamy kciuki i za Ciebie żeby sie udało:) misia przyjmujesz już kwas foliowy?

póki co jest to nasz drugi cykl staran wiec nie kupuje:) może zmienię zdanie gdy czas staran o dzidzie bardzo sie wydłuży ale mam nadzieje, ze tak nie będzie i wszystko sie ułoży:)

Gość utiotogl;';
Magda, sama ze sobą gadasz czy zapomniałaś się wylogować i podpisać misia?