Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świruję!

TSH i odpowiedź lekarza.

Polecane posty

Gość swiruje!
O problemach z przesuszoną skórą mimo pielęgnacji nawet nie wspomnę.

Gość ivv 13
Niedługo czeka na ciebie wizyta u endo. Tak sobie myślę, zrób sobie listę objawów (poczytaj jeszcze raz ten topik, zobacz co ci pasuje) - taka lista objawów spisanych na kartce może ci pomóc w rozmowie z lekarzem! trzymam kciuki, żebyś teraz dobrze trafiła i żeby endo w końcu ci pomógł!!

Gość swiruje!
Dzięki za radę,na pewno z niej skorzystam. :)

Gość rubinek1
Witam Ja mam takie pytanie,iz wlasnie wykryto u mnie nadczynnosc tarczycy,10 miesiecy temu urodzilam,a 5 miesiecy pozniej mialam robiona artroskopie ramienia,a teraz tarczyca.Dokladnie mialam wszystkie dolegliwosci tarczycy w tym kolatanie serca 130.Poddalam sie skanowi,najpierw wstrzyknieto mi zastrzyk radioaktywny a po tym mialam robiony skan,i teraz czekam na wynik.Dostalam od lekarza tabletki na tarczyce ktore musze przyjmowac 4 razy na dzien,a oprucz tego tabletki na serce jedna na dzien.Musze przyznac ze czuje sie juz lepiej po tych tabletkach,ale martwi mnie to iz czuje ze groczol szyjny sie zaczyna powiekszac i zaczynam miec problem z przelykaniem.Jaka jest szansa na to ze bede musiala byc poddana operacji?I co moze byc powodem tego ze moj groczol sie powieksza skoro biore na nie tabletki.Czy ktos takze mial taki problem

Gość rubinek1
.Zanim dowiedzialam sie ze mam problemy z tarczyca zchudlam w ciagu miesiaca prawie 10 kilo i mimo ze teraz biore leki na tarczyce nadal chudne,mimo ze moje samopoczucie w 100% sie zmienilo.Ale wydaje mi sie to dziwne gdyz tak czy tak przy baraniu lekarstw tarczyca w jakims stopniu przeciez powinna sie ustabilizowac albo chociaz stanac w miejscu jezeli to nie sa dobre lekarstwa a ona nadal rosnie i to z duzo wiekszym przyspieszeniem i to mnie bardzo martwi,i do tego jeszcze doszedl okropny swad ciala a szczegolnie rak.Prosze o odpowiedz bo zwarjuje.

nie wiem jak to jest u Ciebie bo ja mam niedoczynność, ale jak szukałam informacji w necie to czytałam, że po poporodzie może być nadczynność, która z czasem przeradza się w niedoczynnosc i tak jak u mnie w hashimoto...

Gość świruje!
Hej!Zrobiłam dziś badania i tylko chodzę po kątach,bo jestem okropnie ciekawa wyników.Ne wiem jak wytrzymam do piątku.Najprawdopodobniej wtedy będę już mogła odebrać.No,tak więc u mnie coś ruszyło.Jak macie się Wy?

Gość świruje!
A tak w ogóle,będąc w szpitału pytałam o poprzedni wynik TSH.Wszyscy lekarze zgodnie stwierdzili,że 5 z hakiem to niezły wynik.Może rzeczywiście coś w tym jest?Ne jestssmy lekarzami,to oni mają większą wiedzę.Większość uważa,że to początek niedoczynnośc.

Gość świruje!
A tak w ogóle,będąc w szpitału pytałam o poprzedni wynik TSH.Wszyscy lekarze zgodnie stwierdzili,że 5 z hakiem to niezły wynik.Może rzeczywiście coś w tym jest?Ne jestssmy lekarzami,to oni mają większą wiedzę.Większość uważa,że to początek niedoczynnośc.

Gość ivv 13
Hej, do piątku już blisko! Dasz radę i w pt wszystko się wyjasni. Trzymam kciuki!!

Gość dla mnie tak,to duzo!
z badań masz niedoczynność (sory ale nie czytałam całego wątku)

Gość swiruje!
Rzeczywiście wydaje się że blisko,ale jak człowiek na coś czeka to czas się nieubłaganie dłuży.No nic.Do usłyszenia!

Gość ivv 13
Głowa do góry!! Dużo przeszłaś, czas oczekiwania był dłuuuuugi - ale teraz już tuż tuż tylko nie daj się zbyć moje tsh jest w normie, sam srodek skali, ale mam hashimoto / niedoczyność

Gość świruje!
tarczyca ok :( wyryczałam się,bo teraz muszę kombinować co mi jest.myślałam że to ona jest winowajcą,a jednak nie. :( strasznie mnie to dobiło,już nie wiem na co mam obstawiać,nie dopuszczałam do siebie nawet takiej myśłi,że badania będą w porządku.nie daję sobie z tym rady.

Gość no a jakie wyniki tarczycy?
?

Gość mami-016
Jakie masz te wyniki? Na początku swojego wątku podawałaś TSH ok. 5. To wskazuje na niedoczynność. Podaj jakie masz te wyniki, które odebrałaś dziś. Twój stan emecjonalny też wskazuje na niedoczynność. Nie łam się, tarczycę da się ujarzmić. Ja z nią walczę od 4 lat i mogę spokojnie powiedzieć - dałam radę:). Podaj wszystkie ostatnie wyniki, bo ciężko szukać po kilku stronach. Jak chcesz możesz na maila. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość świruję!
TSH to 2,37. :( 8 lat temu 8 z hakiem.

Gość świruję!
lekarze nie traktują już mnie poważnie,bo co badanie to dobre.

Gość kilcia
A może to nie tarczyca??? Nie jestem lekarzem, ale to może być coś z przysadką. Może w tym kierunku? Głowa Cię nie boli? nie masz zaburzeń widzenia? Może tez być subkliniczna nadczynność/niedoczynność tarczycy (wtedy jej się nie leczy). Podobno ja mam ale do końca nie wierzę w to. Na pewno wiem ze mam guz przysadki i prolaktynę wysoką? Może u Ciebie guz wydziela TSH po prostu? Nie chcę Cię straszyć to nie jet nic złego tak na prawdę, ale lepiej wiedzieć chyba?

Gość ivv 13
Jak tam Twoje wyniki? Dziś masz chyba wizytę u lekarza, trzymam kciuki i napisz po!! ps znalazłam dziś ciekawą stronę: http://www.hashimoto.pl/

Gość swiruje!
ivv,czy pytanie było skierowane do mnie?jeśli tak,to TSH 3,27 (wcześniej popełniłam błąd ;) ),anty-TPO 7,3,anty-TG poniżej 10.niestety wizyta dopiero 25 maja,ale zastanawiam się czy mam zawracać endokrynologowi mną głowę,skoro wyniki są dobre. co do guza przysadki...wolałabym nie. :D nie badałam PRL,choć ostatnio zastanawiałam się czy przy okazji pobierania krwi nie zrobić,patrząc na moje miesiączki.

Gość ivv 13
Myślałam, że wizytę masz w ten pt, co był :) jak już masz termin, to lepiej udaj się na wizytę. Jakaś przyczyna Twoich dolegliwości musi być! Warto byłoby ją poznać, no ale ja lekarzem nie jestem :)

Gość swiruje!
no tak.może endo każe zrobić prolaktynę?zastanawiałam się żeby zrobić na własną rękę,ale już sobie poczekam do soboty i zobaczę co na mój temat powie lekarz.sama nie będę decydowała,bo i tak wiele badań już sobie zrobiłam. :p

Gość ivv 13
A anty TPO robiłaś? Przepraszam, że jestem taka namolna w tym temacie, ale JA mam tarczycę chorą mimo niektórych wyników w normie! Obecnie czytam książkę Jak żyć z Hashimoto - i tam jest napisane, że objawy mogą być różne, i paradoksalnie przey wynikach np TSH w normie tarczyca jest chora!!

Gość pisała, że anty TPO i anty TG
ma w normie więc nie ma mowy o chorobie Hashimoto natomiast niedoczynność jest i jest to więcej niż pewne

Gość swiruje!
ivv,robilam.TPO 7,3 TG poniżej 10.pisałam,ale to nic. ;)

Gość ivv 13
Przepraszam, nie doczytałam!!