Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia999

ciąża czy okres?

Polecane posty

Gość madzia999

Witam w zeszłym miesiącu dostałam okres 2 dni przed spodziewanym terminem. W ten dzień przyjęłam pierwszą w życiu tabletkę antykoncepcyjną. Okres był obfity, ale dziwny - trwał 2 dni, potem 1 dzień przerwy, następnego dnia znowu krew i potem przez ok. tydzień pojawiały się brązowe plamienia (zazwyczaj mój okres trwał 3-4 dni). Przez 3 tygodnie zażywania tabletek pobolewają mnie piersi, ale poza tym czuję się dobrze i bez zmian. Czy to normalne? Czy możliwe, że jestem w ciąży, a krwawienia to nie był okres tylko krwawienia implantacyjne? Robiłam 2 testy (1 w dniu dostania miesiączki, 1 tydzień wcześniej), oba wyszły negatywnie.

Gość Perw w przelocie XV
przeczytaj ulotkę, piętnaście razy

Gość madzia999
czytałam ulotkę kilka razy, ale akurat w tabletkach novynette nic nie jest napisane.. chciałabym się dowiedzieć jak odróżnić miesiączkę od krwawień w ciąży

Kobieto... przeczytaj ulotkę! Pobolewały Cię piersi i miałaś plamienia, bo Twój organizm przyzwyczaja się do tabsów. Miałam identyczne objawy, skoro wzięłaś tabetkę pierwszego dnia okresu i brałaś je o wyznaczonej porze codziennie, to nie możesz być w ciąży! boże zlituj się! macie 15lat??!!

Gość madzia999
Chodziło mi po prostu o to, czy możliwe, że ten okres poprzedniego miesiąca nie był okresem tylko krwawieniem ciążowym i dlatego tak szybko się skończył i był taki "dziwny". Wiem, że to najprawdopodobniej przez tabletki, ale się denerwuję.