Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość national anthemm

Moje 8letnie dziecko leży na łóżku i mówi mi, że jestem zbyt surowa.

Polecane posty

Doczytalam calosc wypowiedzi autorki,nie tylko głowny temat Dalam upomnienie, zworcilas uwage raz, drugi, otzreglas że jak sie nie bedzie zachowywac jak na jej wiek przystalo zostanie pokarana, i tak sie stalo, wedlug mnie poprawna reakcja rodzica Jestem przeciwna karceniu bez ostzrezenia, bez wczesniejszego wytlumaczenia, ale jesli to przed nalozeniem kary zostalo zrealizowane to nie widze u autorki jakiejs porazki Sama mam w domu dziecko,ktore zaczyna wchodzic w wiek nastoletni i potrafi robic cos irytujacego,do czaus kiedy dostanie ostrzenie ze jeszce raz a zostaną konsekwencje wyciągniete, zazwyczaj to dziala otrzezwiająco, alecz nie zawsze,i wtdy trzeba dotrzymac slowa

Gość najbrzydsze sa golfy
imagimare skoro autorka napisała że któryś raz z rzędu zwracała jej uwagę to chyba wystarczająco dała do zrozumienia że jej zachowanie jest niewłaściwe? dzieci często lubią robić coś na przekór rodzicom ..i naprawdę mam gdzieś co ty "znosisz"

"rfrefref " mysle ze autorka napisalam "rozszarpac" oczywiscie w przenosni Ty napewno mialas nie raz tak w kryzysowych chwilach do kogos ze w myslach wyobrazalas sobie, ze nie wiem co jemu robisz, choc w rzeczywistosci nigdy bys sie do tego nie posunela :)

Gość rfrefref
to że ciebie nie słucha to twoja wina,nie umiesz jej wychować to że tracisz kontrolę to oznaka że sobie nie radzisz zupełnie,to tylko dziecko i nie musi być idealne,a twoje uczucia że masz ochotę ją rozszarpać są nie na miejscu

Gość pewnie bylas glodna ..
dobrze zrobilas, nie daj sobie wmowic idiot(k)om, ze masz byc poblazliwa i to tylko dziecko z takich rad wyrosnie ci mala zlosnica, a potem kto wie moze i kurewka ktorej nie opanujesz, bo sie zasmieje ze wychodzi i pierdoli to co do niej mowisz ... po czym bedzie sie wloczyla i nic nie zrobisz czym skorupka za mlodu .... jesli chcesz pocieche na stere lata a nie bestie ktora cie oleje, musisz byc twarda

Gość rfrefref
wiem że w przenosni ale mimo wszystko ta wsciekłość i to gadanie jest nieadekwatne do sytuacji,może faktycznie wymaga zbyt wiele i nie ma cierpliwości do dzieciaka?

Gość rfrefref
dobre wychowanie to nie tresura

rfrefref ,wiesz, ja tydzien temu mialam wielki kryzys ze swoją mimo ze jest zaledwie kilka lat starsza od autorki dziecka,, i równiez az sie prosilo aby chwycic i potrzasnąc, i nie ukrywam, że taka chęc,mysli przez glowe przeszły, lecz kazdy czlowiek ma obowiązek kontrolowac swoją zlosc, i umiec wlączyć hamulec Autorka nie napisala ze szarpala dziecko, czy ją zdzieliła Jedyne co mam do autorki zastrzezenia, jak sama pisala odpuszcza i na bieząco nie wyciąga konsekwencji a to oglupia dziecko.Czyli 5 razy jej wolno , za 6 razem awantura , i taki metlik do ilu razy sztuka dziecko kalkuluje, a to robi jej wiekszą krzywde niz by na bieżąco za kazdym razem wczesniej zreprymendowana a nast ukarana I jeszcez tracenie nad soba panowania tez jest bledne, bo juz od dawna zanim dziecko doprowadzi cie do stracenia panowania nad sobą, powinno byc wczesniej ukarane, by do takiej sytuacji nie doprowadzic Brak stanowczosci i konsekwecji