Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa23

butelkowe dzieci. co jaki czs i ile jedza

Polecane posty

Gość Kasiaa23

jak karmicie swoje dzieciaczki na zawolanie czy o ustalonych porach. moja szwagierka karmi dziecko "ksiazkowo" co trzy godz. ja karmie jak jest glodny i daje mu tyle ile chce i zastanawiam sie czy nie za duzo... bo np. o 13 zje 90ml a za godz juz jest glodny i zje jeszcze 60 lub 30 dodam ze moj synek w czwartek skonczyl 2 tygodnie. w nocy budzi sie co trzy godz i wypija 90 lub 100. a jak jest u was??

Gość naszego malucha szczepilismy
smieszna jestes dziecko nie jest non stop glodne.opanuj sie kobieto.bezkarnie mozna podawac tylko piers.mm jest tworem sztucznym wiec przystopuj troche.nie uczylas sie w szkole rodzenia ile powinien pic taki maluch.ma malutki zoladeczek ,a ty go rozpasiesz kobieto

Gość 15 dni MASAKRA :(
ja moja karmilam do 2mies co 2godz. teraz ma skonczone 3mies i karmie ja co 3godz. w nocy wogule bo od 21spi mi do rana do 7-8.

karmiłam co 3-4 godziny. nigdy czesciej. jak dopominała sie wczesniej to dostawała wodę lub herbatkę. łatwo utuczyć dziecko

Butelkowe dzieci powinno sie karmic co 3 godziny. Na zadanie to mozna na piersi. rozpychasz dziecku zoladek. zaraz mnie tu zjedza ale moim zdaniem mylisz glod z potrzeba ssania.

kasiaa nie mozesz jej tak karmic !!! jak sie przyzwyczai to czy glodna czy nie bedzie butli potrzebowala a pozatym brzuszek jej tylko tym rozwalisz. Pewnie duzo ci ulewa co ?

Gość widze ze niektorzy nie powinni
miec dzieci

Gość Kasiaa23
no nie ulewa bo tak jest tylko czasami ze budzi sie np po godzinie i szuka do tego sie wkurza ale praktucznie caly czas je co 3 3,5 godz tylko o to czasami mi chodzi... i te ktore nie maja nic do powiezenia na temat jaki napisalam niech sie wogole nie wypowiadaja bo wrazenia to nA MNIE NIE robi...

Gość Kasiaa23
no wlasnie a jak z ta woda bo niektorzy mowia ze tak malego dziecka sie nie przepaja. wiem ze nie ale jak sie karmi piersia no a butelka... inni mowia ze tak...

Wode mozesz sprobowac dac. jak bedzie chcial to wypije a jak nie czuje pragnienia to nie. lak maja racje ze na ciebie napadly. chcialas znac zdanie innych to masz wiec sie nie unos.

Gość koko128
Mój synek do 3 miesiąca ciągle domagał się butli i ani smoczek ani woda czy herbatka nie pomagała on wiedział że go oszukuje i się buntował. jadał na żądanie co 2/3 godziny czasami zdarzało się że za godzine był głodny. Potem mu to przeszło teraz jada 180 ml co 4/5 godzin i jest ok.:) a wcale nie jest gruby wręcz przeciwnie szczuplutki:)

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
MM karmi się co 3 godziny. A nie każdy płacz oznacza że dziecko jest głodne. Naturalny odruch u tak małego dziecka to właśnie odruch ssania, co nie oznacza że jest głodne co 30 min. Neonatolog powiedział, że jeśli dziecko nie zje przeznaczonej porcji o czasie np. z 90 zje 30 to można dokarmic ale po ok 2 - 2.5 h.

Gość matylda jaka gupia ty jestes
a ty tez zresz co chwile?ja pierdziele co za idiotka.dziecko rodzi sie z potrzeba ssania.a to nie znaczy,ze chce CIAGLE JESC

Herbatka z KOPRU WLOSKIEGO jest bardzo dobra so 2rodzaje jedna po 1tygodniu a 2po miesiacu mozna ja kupic w kazdej aptece ja juz po tygodniu podawalam i nadal to robie maja mala ja lubi wiec zawsze kolo godz 12-1 jest herbatka. Ja rozumiem autorke , chyba dobrze ze pyta jak nie jest pewna czy dobrze karmi zreszta przy pierwszym dziecku watpliwosci zawsze so a wy wszystkie takie cwane odrazu :/

Gość matylda jaka gupia ty jestes
NA PUDLE WYRAZNIE NAPISANE CO ILE DAWKOWAC

no niestety nie mozna sugerowac sie tym co na pudle dzieci nigdy tyle nie zjadaja wiec tez czesciej je trzeba karmic. Jeszcze nie slyszalam aby jakies dziecko jadlo dokladnie tak jak na odwrocie pudelka pisza.

Gość ja na szczescie
karmiie piersia i nie musialam sie schizowac jakimis ograniczeniami

Gość emcekwadrat
Karmiłam butelką na żadanie. Czasami bylo tak jak piszesz 90 zjadła, za godzinę głodna dostała 60 i było ok. Tak było do 3 miesiąca. Teraz ma prawie 5 i je co 3 lub 4 godziny. Nie przesadzajcie, że od razu upasie dziecko skoro miesięczne niemowlę może wypić jednorazowo 110 ml. Robicie wszystko tak książkowo a tego nie wiecie?

Gość Kasiaa23
nie daje mu za kazdym razem jak zobacze ze raczki do byzi wsadza tylko jak juz naprawde sie tego domaga to widac jak dziecko jest glodne i wiem ze nie karzdy placz oznacza glod... przewaznie je mi co 3 godz albo wiecej bo tak sie budzi ale jak ma przerwe w spaniu to po godz juz zaczyna sie wkurzac i widze ze jest glodny skoro smoczka wtedy nie chce wody tez nie a sie wkurza. dam mu mleko i jest ok. skoro nie ulewa to chyba tez go tak nie pase na sile nie...? i czasami starcza mu pare lyczkow a czasami wypije nawet to 60...

Gość ksKDS
takie małe dziecko również możesz przepoić np wodą z glukozą... ale nie karam go butelką na żądanie.. :O

Gość Frghdfhffhrd
Ja dawalam co 4 h 90ml. Jeśli zostawił to mu tego wiecej nie dawalam tylko wylewalam i dopiero za 4 h znowu Moje dziecko po porodzie musiało jeszcze zostać w szpitalu i z tego cO widziałam, każde dziecko tak karmili

Taaak karmić tak jak piszą na pudle..to ja moje dziecko bym zagłodziła albo doprowadziła do takiej histerii, że nie wiem jakby się to skończyło! Co za brednie piszecie! O ludzie! Autorko Ja karmie mojego synka tak jak Ty. Zwłaszcza, że czasem śpi i 5 godzin ciągle więc potem ma prawo chcieć zjeść więcej niż 120 (bo teraz już tyle mu robimy mleka bo 90 ml przestał się najadać jakiś tydzień temu). Mój mały potrafi zjeść 120 a za 2 godziny jeszcze dojeść 60. Zanim zaśnie to i godzina mija pośpi ze 2 i znów je. I jest szczuplutki, nie jest przekarmiony, ani nie ma rozepchanego żołądka. Nie każdy płacz to głód owszem zgodzę się, ale jak już nic nie pomaga to robię dodatkową porcję mleka. I nikt mi nie wmówi, że robię źle. Każdy człowiek ma inne potrzeby, i każde dziecko też zjada inne ilości mleka. Nie ma opcji, żeby wszystkie jadły 90 co 3 h lub 120 co 4 bo tak jest napisane na pudełku!

Gość głupie matki nie karmia
piersia takie malenstwo

Gość kalafi
moja tez jadła bardzo małoi za chwilę była głodna, ale pediatra kazała przetrzymac do min 2 godz, żoładek musi odpocząć, a mm nie jest tak trawione jak mleko z piersi.

Gość balluuu
kalafi dobrze pisze nie częściej niż 2 godz