Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszulinka

Robilam dzisiaj dwa testy! sa POZYTYWNE! jestem w ciazy! DRUGA KRESKA BLADA!!!

Polecane posty

Gość lolo6969
Gratulacje:) ja nie robilam testu, tylko poszlam do lekarza, na kontrolna wizytę, i okazalo sie ze to 12 tydzien! Nie mialam zadnych obiawów (przed pierwsze 3 mies okres)

Gość est1987
no mało z kozetki na spadlam podczas usg, nikomu tego nie zycze:P teraz jest 31 tc i nie moge sie doczekac córki

Gość est1987
zmienilam pseudonim , sorki

est1987 - gratuluje ! zycze szybkiego i spokojnego porodu. Tez bym chciala juz wiedziec , ze jestem w ciazy na 100% ! :(

Gość malinowaaa
Hej dziewczyny.widzę że jest tu nas coraz więcej:) Myszulinka u mnie w porządku, to znaczy czekam na weekend by zrobić test albo przywitać @ :( zobaczymy. Jak na razie zero objawów...humor też ok. Ty musisz czekać do czwartku a ja aż do soboty-chyba mnie coś trafi bo to jeszcze tyle dni. Powiedz mi kochana a Ty jak się czujesz?

Gość malinowaaa
Asiek82 Gratulacje:) rozumiem,że masz obawy bo jedno maleństwo w domu i już drugie w drodze ale wszystko będzie dobrze. Powiedz który to dzień cyklu w Twoim przypadku tzn. jeśli ciąża jest bardzo wczesna to lekarz może jej jeszcze nie zobaczyć.

Witaj Malinowaaa, wlasnie co chwile zagladalam tu , czy juz jestes . No niestety musimy czekac cierpliwie. Ja tylko 2 dni , a juz czuje niepokoj. Jak ja sie czuje hmm... dalej pobolewa mnie brzuch, mam nadal bardzo dluzo sluzu i rowniez nadal brak okresu. Dzisiaj robilam te Bete . Wystalam sie w laboratorium ohh.. wystalam. Ale wart bylo , bo nareszcie bede wiedziec. A powiedz mi malinowaa ( oraz inne dziewczyny - jak wiedza ). Od kiedy jest beta pozytywna ? niestety pierwszy raz ja robie , wiec nie mam doswiadczenia z tymi normami. Sciskam Cie Malinko!

Gość malinowaaa
est1987 gratulacje. Niezła przygoda:)

Gość malinowaaa
Myszulinka ja bety tez nigdy nie robilam więc Ci nie powiem. Wpadłam na sekunde ale muszę już uciekac z powrotem. Bedę wieczorkiem jakos. PA

Dziewczyny , moze ktoras wie jaka jest norma Bety HCG? czyli od kiedy jest pozytywna? jesli bedzie powyzej "5" to jest ciaza , tak ? a

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period): 3 LP --- 5 50 mIU/ml 4 LP --- 5 426 mIU/ml 5 LP --- 18 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 56,500 mIU/ml 7 8 LP --- 7, 650 229,000 mIU/ml 9 12 LP --- 25,700 288,000 mIU/ml 13 16 LP --- 13,300 254,000 mIU/ml 17 24 LP --- 4,060 165,400 mIU/ml 25 40 LP --- 3,640 117,000 mIU/ml

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml: 3 4 tydzień od owulacji 9 130 4 5 tydzień od owulacji 75 2600 5 6 tydzień od owulacji 850 20,800 6 7 tydzień od owulacji 4,000 100,200 7 12 tydzień od owulacji 11,500 289,000 12 16 tydzień od owulacji 18,300 137,000 16 29 tydzień od owulacji 1,400 53,000 29 41 tydzień od owulacji 940 60,000

Tak bardzo mi z tym zle - dziekuje bardzo za ten wpis ! Bardzo mi pomoglas. Grunt , zeby bylo powyzej "5" , tak ? Pozdrawiam!!!

Gość asiek82
ostatnia @ mialam 13 pazdziernika czyli dzis 31 dzien cyklu wiec faktycznie moze nic nie byc widac. zaskoczyl mnie jednak test o czulosci 25 - dwie krechy jak nic. w pierwszej ciazy taka wyrazna wyszla dopiero ok 35 dc

asiek a powiedz mi czy miałaś jakieś objawy nim zrobiłaś test ? dziś mój 23 dzień myślisz że jeszcze za wcześnie na jakieś pierwsze objawy ? od owulacji minęło 6 dni dziś jest 6 dzień :)

Gość asiek82
zadnych oprocz tego, ze powinnam dostac @ w niedziele (ale po porodzie to roznie bywalo z punktualnoscia) i jakis tydzien temu zauwazylam malutka plamke krwii i wtedy zaczelam sie zastanawiac czy to aby nie jest zagniezdzenie.

asiek dzięki za odpowiedź ja też się staram o dziecko okres mam dostać między 23 a 26 listopada nie mam na razie żadnych objawów czasami mnie tylko kuję prawy jajnik ale to tyle to jest mój wykres z ovufriend http://ovufriend.pl/graph/e7411238261a04ef3e2914fe16933c86 zastanawiam się czy się udało to już albo dopiero 7 miesiąc zastanawiam się czy brak objawów to nie jest zły znak :(

Gość Kiedyś byłam w ciąży...
Droga Myszulinko! Przeczytałam cały Twój wątek:-) Chcę Ci napisać, że według mnie jesteś w ciąży. Pisałaś że masz dużo dziwnego śluzu. Ja jak byłam w ciąży to też go miałam. Przepraszam za dosadność, ale u mnie było go bardzo dużo i był taki hmm biały. Przez to ciągle miałam wrażenie, że dostałam okres i co chwile biegałam do WC żeby to sprawdzić. Okres nie przychodził i okazało się że jestem w ciąży. W dodatku bolał mnie brzuch tak jak przed okresem... Moje szczęście nie trwało długo. Niestety ciążę straciłam... Życzę Tobie szczęścia i cierpliwości:-) Pozdrawiam!

Kiedys bylam w ciazy.. - bardzo , bardzo mi przykro , ze spotkalo Cie cos takiego :( ale dziekuje Ci za odzew. Jak ktos pisze tutaj , że wedlug tej osoby jestem w ciazy, rodzi sie we mnie iskierka nadziei. Tak bardzo nie chce sie rozczarowac , ale czasami czuje , ze sie rozczaruje , bo za bardzo sie nakrecam :( dzisiaj czuje sie typowo jak na okres , bo boli mnie ciagle brzuch ... :( no i ten sluz.. niektore osoby pisaly ( na innych forach rowniez ) , ze duzo sluzu to wlasnie jest przed okresem. Ale ja go mam juz od prawie 3 tygodni non-stop. Pozdrawiam Cie serdecznie. I zycze owocnych staran!

Dziewczyny, tak sie boje , ze jak jutro wstane , to zaskoczy mnie okres :( ciagle pobolewa mnie tak dziwnie brzuch ( takie kłucia ). Moze napisze jakie mam objawy od samego poczatku : - brak miesiaczki - kłucia w okolicy jajnikow ( ogolnie bol brzucha) od samej owulacji - bardzooo duzo sluzu - od samej owulacji - szyjka macicy jakby cala bardzo twarda , zamknieta, ciezko ja siegnac palcem No i dwa testy pozytywne ( z tym , ze druga kreska blada )

Kochana ,ja zaraz 4 miesiąc zaczynam ,a do dzisiaj mam bóle miesiączkowe tak jakby , a pamiętam pierwszy miesiąc ciąży , gdy jeszcze nie wiedziałam,że jestem w ciąży to ciągle mi się wydawało ,że ten okres już jest albo będzie lada moment, identyczne bóle jak na okres... to całkowicie normalne w ciąży, trzymam kciuki jak najmocniej!! Dla mnie również czwartek jest bardzo ważny , mam usg i pomiary dzidziusia, wykluczenie zespołu downa i wszystkie inne badanka, trzymam kciuki za Ciebie i siebie na czwartek hehe:)

Dziekuje Mysza91 za kolejne slowa otuchy. Ciagle mam takie mysli , ze jutro dostane okres albo , ze jak odbiore te bete to bedzie z niej wynikalo , ze nie jestem w ciazy :( Trzymam kciuki rowniez , ale i tak pewnie Twoj maluszek bedzie zdrowy! te czekanie mnie wykonczy...

Witajcie dziewczyny!!! Melduje sie z samego rana. Nie umiem sobie znalezc miejsca , tak sie stresuje tym wynikiem Bety , a to dopiero jutro. Okresu nadal nie mam, wczoraj przez caly dzien bolał mnie brzuch i jajniki. Myslalam , ze za chwile dostane okres ( + ten obfity sluz ) , to juz bylam pewna , ze momentami mam okres. dziewczyny , powiedzcie mi jak to jest z tym wynikiem Bety. Od kiedy jest pozytywny ? powyzej "1" ? , czy powyzej "5" ? Wczoraj przegladalam jedno forum i tam jedna dziewczyna pisala , ze miala bete 1,47 i byla w ciazy. Wiec juz sama nie wiem jak zinterpretowac moj jutrzejszy wynik ( w zaleznosci jaki bedzie ... ). Nigdy nie robiłam proby ciazowej z krwi , dlatego wole sie dowiedziec mniej wiecej jakie sa normy. Malinowaaa dzisiaj sroda, jak samopoczucie ???

Niestety ja Ci nie pomogę, jestem w UK i tu dopiero w 12 moim tygodniu(wczoraj )miałam pierwsze pobieranie krwi..Nie przejmuj się, a ile dni spóźnia Ci się okres jeśli mogę wiedzieć? Masz regularnie zazwyczaj ??

Gość asiek82
Myszulinka to zalezy od laboratorium, jego norm i metody jakiej stosuje do okreslenia poziomu gandotropiny kosmowkowej. jak dostaniesz wynik to ponizej bedziesz miala normy dla danego tygodnia ciazy. nie martw sie, bedziesz wiedziec. ja wczoraj bylam u lekarza bo m sie uparl. tak jak myslalam jest za wczesnie. mam sie zglosic w piatek na wizyte reklamacyjna i zbada znow tym razem juz bezplatnie. powiedzial, ze blona sluzowa wyglada mu na ciazowa, ale widzi jakis plyn za jajnikiem co moze oznaczac ciaze pozamaciczna lub pozostalosc po cialku zoltym. kazal sie na razie nie denerwowac bo wg niego to na 99% ciaza wewnatrzmaciczna. okresu dalej brak.

Gość leopold ślamazarny
Myszulinka, ile jeszcze Ty jeszcze tematów założysz podejrzewających, stwierdzających ciążę? do kurwy nędzy, ile Ty masz lat? 14?