Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszulinka

Robilam dzisiaj dwa testy! sa POZYTYWNE! jestem w ciazy! DRUGA KRESKA BLADA!!!

Polecane posty

Gość brzoskwinnnia
Myszulinka przepraszam, nie chcialam, zebys wziela to tak do siebie. Ja sie sprobuje umowic na jutro do mojej gin i niech powie co dalej robic.

Gość brzoskwinnnia
Dla pocieszenia dodam- ze ja juz mialam kiedys torbiel i NIGDY nie wyszedl mi test pozytywny

Gość asjklbvdfsg
Dziewczyny piszecie o tyłozgięciu...Tak do końca to nie jest wyjaśnione czy to ma wpływ na zapłodnienie/ciążę. na pewno nie można na 100% powiedzieć,że nie. Miałam kilku lekarzy i zdanie na ten temat jest podzielone.

Gość asiek82
raczej nie ma. ja mam tylozgiecie i w 1 ciaze zaszlam po 3mcach a teraz 2 sie szykuje po jednym razie.

czesc dziewczyny, chcialabym sie do was dolaczyc. bardzo chcemi miec z mezem drugie dziecko.jeszcze w wakacje podeszlismy do tego na luzie, we wrzesniu odstawilam tabsy i stwierdzilismy, ze bedziemy probowac. i tak sobie okres nie przychodzil...bole podbrzusza, piersi itd. 25.10 zrobilam test negatywny!! i tu zaczelo sie nakrecanie. takie rozczarowanie i wariowanie na punkcie dzidzi!!! 7.11 bylam u gikna, stwierdzil ze wszytko ok zadnych torbieli nic, ale okresu tez nie ma!!jak bylam u niego powiedzial, ze endometrium wyglada jak na poszatku cyklu. od poniedzialku po przytulaniu boli mnie brzuch, jakos ciagnie albo jest jakis pelny kluje mnie tez jajnik okresu nie mam i... wariuje, nie chce sie nakrecac, ale to jest silniejsze...musze z kims pogadac Myszulinka trzymam mocnio!!!! kciuki za bete!!!!

Gość asjklbvdfsg
Asiek, ja nie pytam. Przytaczam słowa lekarzy i niektórych publikacji. A to,że sa kobiety, które szybko zaszły mimo tyłozgięcia doskonale wiem...Zresztą nie każde tyłozgięcie jest takie same, przy niektórych wystarczy na pieska :)

Gość malinowaaa
Hej dziewczyny, u mnie nadal cisza tzn.brak @ na szczęście. Coś tam kręci mnie w podbrzuszu i tyle, tak się zastanawiam czy piersi w ciąży na tak wczesnym etapie powinny już dawać o sobie znać? Myszulinka czy Ciebie bolą piersi? Bo mnie nie i tak się zastanawiam czy to normalne,bo po prostu jeszcze za wcześnie na takie objawy?

Gość brzoskwinnnia
Wirtualna torbiel moze zatrzymac okres i dac objawy podobne do ciazy ale jak napisalam u Myszulinki wcale nie musi tak byc. Ja wnioskuje po sobie, bo wiem, ze torbiel mam

Gość Kiedyś byłam w ciąży...
Widziałam że ktoś pisał że tyłozgięcie macicy może utrudniać zajście w ciążę, chyba że źle doczytałam. Według mnie to jest nieprawda. Ja sama mam taką budowę i w ciążę zaszłam za pierwszym razem. Lekarz polecił mi pozycję, jak on to nazwał: kolankowo-łokciową, czyli "od tyłu". Albo seks w dowolnej pozycji a potem już po wszystkim odwrócenie się na pozycję od tyłu tak aby wszystko spłynęło tam gdzie trzeba:-) PRZEPRASZAM ZA DOSADNOŚĆ.

Gość Kiedyś byłam w ciąży...
Myszulinka --> a bolą Cię piersi? Mnie w ciąży strasznie bolały, nie mogłam ich nawet dotknąć. Istnieje prawdopodobieństwo że jest to ciąża biochemiczna... Ale wydaję mi się że w Twoim przypadku tak nie jest. Masz wszystkie objawy takie same jak ja miałam.

Mnie też bolały piersi i klatka piersiowa...lekarz powiedział ze to normalne bo kości się "rozchodzą" Po 3 tyg od zapłodnienia miałam już poranne nudności i brak apetytu ale to tylko przez pierwszy miesiąc :)

Gość brzoskwinnnia
Klatka piersiowa Cie bolala bo sie kosci rozchodza? Chyba czegos nie zrozumialam :)

Gość Witam was :)
Witam myszulinko ile zrobilas testow pozytywnch a ile negatywnych? Wedlug mnie ciaza jest tu mozliwa, pozytywne testy nie wychodza bez powodu:) podczytuje watek bo pisalam na pierwszej stronie o moich obawach po odstawieniu tabletek. Ja testu nie robilam wole sie nie nastawiac. U ciebie sadze ciaza jet. Te bole brzucha naprawde daja na poczatku ciazy zludne wrazenie, ze okres bedzie juz za chwile. Mialam tak samo! Co do tej dziewczyny ktora robila test i wyszedl cien cienia cienia: najlepiej zrob test za pare dni kiedy stezenie hormonow ciazowych w organizmie bedzie wyzsze. Moze juz jutro rano ta druga kreska bedzie widoczna. Myszulinka mam jeszcze takie pytanie do ciebie: czy na te testy sikalas bezposrednio czy maczalas je w moczu ( jakkolwiek by to brzmialo: P) i czy robilas je dokladnie w taki sam sposob i tej samej firmy testy?

Wirtualna kosci miednicy sie rozchodza i wtedy boli ale kosci klatki piersiowej??? Pierwsze slysze!!! W jakim celu mialyby sie rozchodzic???? Wybacz ale chyba masz niekompetentnego lekarza. A mozesz dokladnie wyjasnic po co mialyby sie rozrastac i do czego to potrzebne w ciazy?:)

Gość brzoskwinnnia
Witam was- to ja pisalam o tym cieniu:) wiesz mysle, ze gdyby byla ciaza to by auz sie bardziej ta kreska pokazala, bo ja juz jestem po terminie miesiaczki i robilam z porannego moczu.

Gość brzoskwinnnia
Chyba sie Wirtualnej pomylilo po prostu ;)

Przepraszam pomyslalam po prostu ze to lekarz powiedzial i bardzo mnie to rozsmieszylo. Jesli pomylka to wybacz wirtualna:). Brzoskwinia mogla byc taka sytuacja ze mialas owulacje pozniej i w takim przypadku miesiaczka te sie przesunie wiec ty myslisz ze jestes po terminie ale naprawde mozesz byc przed terminem. Nigdy nie wiesz ale skoro widac bylo cien to jest szansa, ze za dzien lub dwa kreska bedzie wyrazniejsza. Kiedy robilas ostatni test?

Gość brzoskwinnnia
Witam was mnie o tych kosciach tez rozsmieszylo ale tak mysle ze to tylko pomylka :) jtest robilam dzisiaj rano a z ta owulacja, hmmm nie wiem czy w ogole byla bo mam to pco i mam cykle stymulowane. Teraz nie mialam bo zrobila sie torbiel i ten cykl nie byl juz stymulowany i nie mialam monitoringu. Termin miesiaczki wyznacza mi luteina, zawsze dostaje na 3 dzien po odstawieniu. Dzis jest jest 7. Ale moze ńwulka nastapila samoistnie, tego nie wzielam pod uwage :)

Gość brzoskwinnnia
Przepraszam za literowki :)

Malinowaaa , mnie nie bola piersi teraz . Wczesniej bolaly mnie sutki, ale to bylo pare dni temu. Od dluzszego czasu jak wczesniej napisalam mam sutki az fioletowe. Brzoskiwnnia - nie musisz przepraszac. Poprostu wzielam do siebie takze inna ementualnosc braku okresu i tych innych objawow jak bol brzucha , obfity sluz itp. Wiecie co dziewczyny , jestem osoba ktora zazwyczaj wszystkim sie przejmuje , czy "nakreca". Teraz znowu przeczytalam tu od Wirtualnej , ze jej zdaniem nie jestem w ciazy. Na mnie dziala to jak zimny prysznic , od razu spadam na ziemie i racjonalizuje wszystko :( nie chce tez sie nastawic , ze napewno jestem w ciazy , bo jak jutro pojde odebrac Bete i zobacze jej negatywny wynik to sie dopiero zalamie:( choc w sumie nie powinnam , bo mam jeszcze wiele prob przed soba , ale chyba kazda kobieta zna te uczucie jak mysli , ze jest w ciazy , a potem przychodzi te rozczarowanie :( mimo , ze byla to pierwsza proba itp.

Myszulinka wobec tego ja sadze ze te robione na wymus daly negatywny wynik bo zostaly wykonaane nieprawidlowo. Pamietam jak bylam u ginekologa i chcial mi zrobic test potwierdzajacy ale nie chcialo mi sie sikac i tak na wymus nasikalam 1/4 fiolki lekarz mnie wysmial ze tak malo i ze w takiej probce testow sie nie robi( juz do niego nie wrocilam ale mniejsza o to). W kazdym razie slabo widoczna kreska to tez kreska. Ja bym na upartego zrobila jeszcze jeden test tylko porzadnie tym razem, napila sie wody i wykonala test no ale ty sie dowiesz wszystkiego jutro z badan krwi. Moim zdaniem negatywne testy zle wykonalas a w ciazy jestes i jutro nam to oznajmisz:)

Nic sie nie pomyliło !!! klatka biersiowa bolała mnie bardzo nawet miałam badanie robione pod kątem choroby serca. Jednak wyszło ze kości sie rozchodzą (miałam wąską klatkę piersiową) możliwe że byłam jeszcze młoda - 18 lat jak urodzilam.

Witam Was, testu kolejnego nie bede robic , tylko poczekam do jutra. Kurcze chyba cala noc nie bede spala.. No , ale wszystko sie jutro wyjasni

lekarz to sformułował inaczej ja wam przekazuje swoimi słowami - to było 8 lat temu takze wybaczcie ...

Gość brzoskwinnnia
Myszulinka zakladamy sie, ze jutro pochwalisz sie wysoka beta??? :)

Wirtualna przepraszam:)