Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszulinka

Robilam dzisiaj dwa testy! sa POZYTYWNE! jestem w ciazy! DRUGA KRESKA BLADA!!!

Polecane posty

Nie rób już testów bo niepotrzebnie się stresujesz. Idź na betę i to jak najszybciej. Beta da Ci 100% pewności. Powodzenia!

Gość o ranny
dziewczyno zapewne wcale nie jestes w ciazy a podniecasz sie jakbys skwarki lizala,ledwo tabletki odstawila ,okresu nie miala a chce juz w ciazy byc. dziewucho ile ty masz lat pewnie juz calej rodzinie rozgadalas co? wasza glupota nie zna granic,ty chociazjestes juz pelnoletnia?:-\

Gość malinowaaa
Myszulinka nie martw się, tylko jutro rano leć pobrać krew.

Po pierwsze : nie zycze sobie komentarzy chamskich niektorych osob. Po drugie ( do Malinowaaa). Udalo mi sie zalapac do ginekologa dzisiaj i powiedzial , ze ciazy nie widac , bo to bylby 5 tydzien( czyli 3 od zaplodnienia ) , a ciaze USG moze wykryc od 5 tygodnia od zaplodnienia. Malinowaaa przeciez robilam dwa testy , wyszly drugie blade kreseczki , ale byly widoczne :( Juz sie tak nastawilam :( przeciez widzialam te kreski , te pozytywne testy :( jestem mi ogromnie smutno :( a do tego jak czytam niektore chamskie komentarze to... Malinowaaa , a jak u Ciebie?

Gość malinowaaa
Myszulinka tak mi przykro:( Ale nie martw się jeszcze nic straconego, po prostu starajcie się dalej a na pewno niedługo się uda. Jesteś młoda, zdrowa, i to przecież pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Także kochana głowa do góry a już niedługo na pewno będziesz nosiła pod sercem swoje maleństwo. A i nie zapomnij łykać kwasu foliowego. U mnie na razie cisza, czekam... Pozdrawiam Cie cieplutko.

Gość malinowaaa
a kąśliwe komentarze po prostu olej, nie zawracaj sobie nimi głowy...

dziewczyny czyli wy tez przekreslacie juz te ciaze??? Lekarz nie powiedzial , ze ciazy nie ma. Tylko , ze ciazy nie widzi na dzien dzisiejszy , bo to bylby 2-3 tydzien od zaplodnienia a to za wczesnie - tak powiedzial. I nawet powiedzial , ze skoro dwa testy wyszly pozytywne mimo tych slabych drugich kresek , to mam zalozyc , ze ciaza wlasnie jest - tylko poprostu mam czekac. Ja sie martwie tylko tym , ze dzisiejszy test mi wyszedl negatywny :( a tamte poprzednie dwa wrecz odwrotnie. pozdrawiam

Test mógł się pomylić to raz. Dwa że mógł się nie mylić, spadł poziom bety i niebawem dostaniesz @. Tego nie wiemy. Jeśli chcesz się dowiedzieć idź na betę! Nie kupuj tych testów bo to nie ma sensu. A ciążą się ciesz jak zobaczysz bijące serduszko! Wtedy stwierdza się ciąże na 100%

Ahh wiem wiem. A ja juz wlasnie sie ucieszylam jak tylko zobaczylam druga kreske na tescie :( potem po jakiejs godzinie polecialam po drugi test tym razem strumieniowy i tez druga kreska blada. A dzisiaj... :( dziewczyny fajnie sie mowi , gorzej zrobic . Mam na mysli slowa " daj juz spokoj - nie jestes w ciazy " jutro pojde na Bete , ale wynik dopiero bede miec na nastepny dzien , wiec tez czekac pozostaje. Tak sobie mysle , ze moze mam za male stezenie hornmonu , dlatego tak dziwnie to wychodzi. Mozecie mowic co chcecie, ale nie tak latwo odpuscic jak sie widzialo 2 kreski :(

wtedy robilam test APTEO i jakis strumieniowy - wyszly pozytywnie , z tym ze druga kreska blada , ale byla. A dzisiaj zrobilam KINDERTEST . dziekuje za pocieszenie , ale i tak to nic nie daje. Jutro mam zamiar isc na Bete.

Nie łam się bo to nie koniec świata.. Mojej koleżance dopiero w 6 tygodniu wyszedł test pozytywnie.. Robiła w 4 i w 5 i nawet bladziochy nie było.. Może faktycznie masz niziutkie stężenie. Nie martw się na zapas! Co ma być to będzie.. tak naprawdę ciążę oficjalnie uznaje się od momentu stwierdzenia na USG że serduszko bije.. Wcześniej nie ma co się napalać bo można się rozczarować. Też miałam parę miesięcy podobną sytuację do Twojej.. najpierw dwa testy pokazały blade kreseczki, potem po paru dniach kreseczki nie było i popłynęłam.. Teraz jak dowiedziałam się o ciąży to na drugi dzień spodziewanej @ były dwie grube krechy.. Moja kumpela w dniu spodziewanej robiła i nie wyszło nic.. Teraz po raz drugi się stara o dziecko, beta pokazała że ciąża jest a po paru dniach popłynęła.. Ja zawsze wolę nastawić się na najgorsze żeby być ewentualnie mile zaskoczoną :)

Gość chciałam Ci już wcześniej
napisać, żebyś wstrzymała się z tą radością... druga kreska na teście może NIC nie znaczyć. Miałam tak samo tzn.z moczu test pozytywny, poszłam na betaHCG-wyszło 120 więc też się cieszyłam jak głupia. Poleciałam na następny dzień do ginekologa-na usg nie było nic widać-za wcześnie. Zrobiłam za dwa dni kolejne bHCG-wyszło 60...więc spadło. Była to tzw ciąża biochemiczna, nie doszło do zagnieżdżenia się zarodka. Teraz jestem znowu w ciąży,ale na początku już tak się tak nie cieszyłam jak za pierwszym razem, tylko spokojnie czekałam. Życzę cierpliwości i spokoju...

dzieki dziewczyny za odzew. Teraz to juz za pozno na moja cierpliwosc w tej sprawie. Jak juz zobaczylam te dwie kreski to trudno mi o dystans do tej sprawy. Teraz to sie nawet zastanawiam nad zrobieniem tej Bety- czy ma wogole ona sens :( moze faktycznie nie jestem w ciazy , a okres lada dzien przyjdzie.

Gość malinowaaa
Myszulinka wczesniej zle Cie zrozumiałam. Będąc na Twoim miejscu jutro poszła bym na bete może wtedy wreszcie wszystko się wyjaśni, chyba ze wczesniej przyjdzie ta okropna @. Głowa do góry;)

Wiecie co dziewczyny , tak przemyslajac wszystko i czytajac wszystkie wypowiedzi to mysle ze jednak nie jestem w ciazy :( chyba za szybko sie pochwalilam ta nowiną :( Te testy moze byly jakies wadliwe skoro wychodzily pozytywne - tak to tlumacze sobie. Stracilam wszelka nadzieje. Nawet na te Bete. Rozumiem - lekarz by nie wykryl ciazy , bo u mnie bylby to ok 3 tydzien od zaplodnienia ( a musi byc 5 tydzien od zaplodnienia , zeby USG wykrylo ciaze ) , ale testy negatywne mowia same za siebie :(:(:(:(

Myszulinka nie podchodź tak do tego.. Zrób jutro betę dla świętego spokoju.. Nie nastawiaj się na tak i nie nastawiaj się na nie.. Jak się udało to jesteś w ciąży i koniec kropka, jak się nie udało to uda się za innym razem, świat się nie kończy :) Głowa do góry ;) Jak już zobaczysz betę że jest pozytywna to nie będziesz mogła się doczekać bicia serduszka i USG, potem kolejnego USG żeby zobaczyć że ten maluszek faktycznie tam jest.

Gość malinowaaa
ten śluz też może "coś" wróżyć więc leć jutro rano na tą betę. Trzymam kciuki... :)

Gość malinowaaa
Na jakiejś tam stronie o ciąży jest napisane tak: "W drugim tygodniu twoja komórka jajowa dojrzewa w jajnikach, by potem, w procesie owulacji, przemieścić się do jajowodów. Wydzielina pochwowa jest w tym czasie zwykle bardziej lepka, rozciągliwa i przezroczysta. "

Moj sluz zdecydowanie jest inny teraz niz w dni płodne. Katlen , dlaczego ciagle powtarzasz , ze lepiej jak bede miec dzieci w odpowiednim czasie? a skad mozesz wiedziec ile mam lat i kiedy jest ten odpowiedni czas? troszke te Twoje wypowiedzi mnie irytuja.

Malinowaa, wlasnie wrocilam do domu , bylam w przychodni zrobic te Bete. Wyniki dopiero w czwartek rano - o 9.00. Okresu nadal brak , brzuch ciagle pobolewa. dziewczyny wiecie co.. tak sobie mysle , ze moze te testy wychodzily negatywne , bo ja je robilam popoludniu ( to raz ) , a dwa , że mala ilosc moczu byla do tego uzyta ( praktycznie robilam go na "wymus"). i moze male stezenie bylo tego hormonu. Praktycznie test powinno sie robic jak jest "potrzeba oddania moczu" lub z samego rana .No a ja , jak juz wspomnialam z tej niecierpliwosci robilam go na "wymus". Zobaczymy jaki bedzie wynik w czwartek. Malinowaaa , jak Ty sie czujesz? :*

Gość asiek82
dolacze do Was, dzis test pozytywny choc wcale sie tego nie spodziewalam. mam synka 8mc. strasznie sie obawiam.

Gratuluję asiek :) teraz tylko wizyta u lekarza i się wszystko okaże :):)

Gość asiek82
nie sadzilam, ze jestesmy tacy plodni...raz nas ponioslo i juz ciaza. robilam kinder test i ta druga nie jest blada, nie ma watpliwosci. nie wiem czy najpierw zrobic bete czy isc do lekarza. wizyta najwczesniej w piatek, ale moj M upiera sie, zebym poszla do innego nawet dzisiaj, ale chyba nie bedzie jeszcze nic widac.

dziekuje Mysza91 za slowa otuchy. Tak jak pisalam - wynik w czwartek wiec zobaczymy. Juz mi brakuje cierpliwosci , a gdzie tam do czwartku. A Beta pozytywna jest powyzej 5 , tak ? jak liczylam dzisiaj bardzo dokladnie to bylby to 4-5 tydzien od ostatniej miesiaczki. Tak bym chciala wiedziec , ze jestem w ciazy :( na 100%. Asiek , bardzo Ci gratuluje! jak masz dwie wyrazne krechy , to nic dodac , nic ujac! Mysza91, pisalas , ze skoro test pozytywny raczej sie nie myli , to moze jednak cos bedzie z tego.. ehh.. za duzo sie juz nakrecam , ale co mam zrobic jak widzialam dwie kreski na tescie :( !!!