Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile?????????????

Ile macie stopni w domu, mieszkaniu?

Polecane posty

Gość Ile?????????????

My wynajmujemy, rano było 18 stopni, teraz jest ok.20. "Pali" właściciel, piec zakluczony na kłódke. Grzejniki letnie. I dziś już zobaczyłam wilgoć koło drzwi balkonowych, pojawia się normalnie grzyb... Znowu to samo, co roku to samo, przeprowadziliśmy się 4 raz, bo w każdym mieszkaniu była wilgoć, zawsze na zime.... :( W obecnym mieszkaniu mieszkamy od kwietnia. Mamy 4 letnią córkę, często choruje, i niedobra jest dla niej wilgoć. Narazie niestać nas na budowę domu, więc co robić, znowu się przeprowadzać? Oczywiście powiem właścicielowi za parę dni jak przyjedzie po czynsz, ale wątpię że coś z tym zrobi...

Nigdy nie spotkałam się z "zakluczonym" piecem. Nie rozumiem, dlaczego nie wynajęliście mieszkania w bloku lub nie kupiliście piecyka gazowego? Nie wpadliście na tak proste rozwiązania?

rano 16-17, w dzięn 18, teraz włączyłam piec - może dociągnę do 19 i starczy - ile masz stopni na dworze? może powinniście pomyślec o jakimś grzejniku elektrycznym w pokoju gdzie siedzicie?

Warto wynajac mieszkanie z lepszym ogrzewaniem. koszt wiekszy ale na leki dla dziecka oplaty zmaleja. u mnie jest 20-21 st.

Gość Ile?????????????
Mamy grzejnik elektryczny, sprawdza się w malutkim pokoju córki, a pozatym mamy duży pokój z aneksem kuchennym, łazienkę i to wszystko. Ciężko u nas z mieszkaniami, bo nie mieszkamy w mieście. Bloki owszem są, raz było jedno ogłoszenie, ale mieszkanie było zdemolowane i też był widoczny grzyb...

Rano 20 w tej chwili 25 i jest nam za ciepło więc otwieramy okna. Też mamy tak, że grzeje właściciel w piwnicy jest piec też pod kluczem, tylko, że nas się właściciel pytał czy mamy ciepło bo na początku jak te niskie temperatury przyszły to było 18 i marzliśmy. Wystarczyło powiedzieć co i jak i zaczęli grzać porządnie. A kaloryfery mamy wszystkie na 3 tylko.

Gość jkgigigglkg
Boze 25?:O:O to niezdrowe dla błon sluzowych w nosie u dziecka:O Ja mam 21 (wahania 20,5-21,5) A potem sie dziwią ze dzieci kaszlą i kichają.I do lekarzy biegają.

Gość lookoflove
23 stopnie, kaloryfery skrecone na 3 rano ok 21-22 bo na noc zakrecamy nie wyobrazam sobie domu z temp nizsza niz 20 stopni, szczegolnie z dzieckiem ktore czesto bawi sie na podlodze

Gość Koszyk guzików
od 19 do 22... w nocy 18 moze nawet..i jest ok, dziecko co dopiero urodzone, nie wyobrazam sobie 25 stopni!

Gość ale wy jesteście piecuchy
przecież każdy pediatra mówi, że 18st jest wystarczajaco. My mam stary dom po dziadkach wyremontowany i rano mamy 16st w dzień trochę wzrasta temp. W piecu jak na razie tylko przepalam tak ok.16godz i tak o 18 już zamykam piec całkiem az sie wypali. Ubieramy się troszke cieplej a nie krótkie rekawki. Moim dzieciom i tak jest goraco.

Wrociliśmy do domu i zastaliśmy taka temperature więc co miałam zrobić? pozostało tylko otworzyć okna i wietrzyć, ale nie będę robić przeciągów. A z moim dzieckiem jest wszystko w porządku już o to niech Cię głowa nie boli :)

Gość efeww
u mnie jest 24 w tej chwili, ale niedawno napalone wiec chcialam żeby sie nagrzało w domu:)

16 stopni w mieszkaniu?! nie wysiedziałabym. Przecież na zewnątrz przy takiej temperaturze zakłada się kurtkę... dziwne, nasz pediatra jakoś twierdzi, że idealna temperatura do 22 stopnie dla dziecka a nie 18. Dla mnie poniżej 20 nie może być a i tak wolę te 22-23 stopnie. My tam nie lubimy siedzieć poubierani w swetry, w lekkich ciuchach jest stanowczo wygodniej.

18 st w kuchni, w pokojach nie wiecej niz 21,5 Jedynie u najstarszej corki jest 18-19 bo ona powyzej 20 nieznosi,u drugiej tak samo,ja w sumie tez nie lubie przesady. Gdy jest ostra zima lub mroz juz taki powazny to do 22 st mamy w domu ,nie wiecej

mamy 22,5 grzejnik w salonie na zero ' w sypialni na 4 u syna w pokoju na 3 bo jego łóżko jest bliżej grzejnika na noc wyłączam wszystkie

Ja nawet chocbym chciala miec wiekszą temp w domu*(choc nie chce)nie moge sobie na to pozwolic bo moja najmlodsza dwojka jest dosyc energiczna ,i wystarczy nawet 10 min w domu wariacji to przy 21 st sa spocone jakby ktos je szlaufem opryskał,az cieknie po plecach, to sobie nie wyobrazam temp. podniesc. Juz calkiem dzieci by mokre jak szczury chodziły,a one lubi asię ganiac, wariowac,na miejscu nie usiedzą tylko co rusz podskoki,wspinaczki, i tą temp co mamy jest optymalna i I tak jak powydurniają sie ,za 5 min widze,ze juz okno uchylają bo cale spocone

Gość Bligalim
W ciągu dnia mamy 22 stopnie, rano temperatura spada do 19-20 stopni. Grzejnik mamy ustawiony na 4, bo na 6 to byśmy się ugotowali.

Gość aguspagus
teraz 20,5 stopni. mamy kominek piec na pellet (cos takiego http://palbio.pl/product.php?id_product=102), ktory jest podlaczony rowniez do grzejnikow. Sam sie wlacza i wylacza, tylko trzeba co 2 dni odkurzyc i dorzucic pellet. Grzejemy jakies 2-3 godziny rano (od 5 do 7-8) i od 16-17 do 22-23. W nocy spada nam troche temperatura, do 18, ale jak wstajemy to jest juz przyjemnie cieplo. Grzejemy tak teraz, u mnie jest okolo 5-8 stopni na zewnatrz, zima grzejemy sporo wiecej, aby utrzymac taka wlasnie temperature.

Gość mam 23 stopnie
całą dobę, latem i zimą.

Gość ja jestem ja
no cóż u nas też czasami zdarza się 25 st w duzym pokoju ale tylko dlatego, że mamy bardzo duże okno i jak jest słonecznie to słoneczko świeci nam cały dzień, wtedy kaloryfer nawet się nie włącza bo ustawiony jest na 22 st w duzym pokoju, w łazience jak ktoś się kapie to około 25. Kuchnia i sypialnia jest chłodniejsza bo od północnego wschodu około 20 st, podobnie w pokoju dzieci około 21

Gość rowerowaprzejazdzka
My lubmy ciepelko i mimo ze nasz syn 18 miesieczny tez lubi nie choruje wogole.W dzien mamy 23,5 stopnia,wieczorem maz pali w kominku to 25,nad ranem 24 :) Chodzimy w krotkich rekawkach wszyscy :) A z dzieckiem duzo spaceruje wiec nie choruje ;)

Gość klhg
w dzien ok. 20 stopni w nocy 19

Gość u mnie 25 st
25 st, moj synek 4 letni w 23 st ciagle mial katar i kaszel, wiec gdy jest 25 st jest zdrowy Chodzil do przedszkola w tamtym roku tylko 2 miesiace bo tam bylo 21 stopni i on ciagle marzl i zimno mu bylo,wiec go zabralismy A ile w zarowce jest stopni w sali?bo jak mniej niz 24 to ja sie na to nie godze

Gość u mnie 25 st
???

Gość u mnie 25 st
lll

Gość każda?
ja lubie ciepełko wiec tak 24-25 st martwi mnie ta wilgoc w twoim mieszkaniu,to niedobrze dla dziecka a dla was tez .nie rozumiem tylko,dlaczego wybraliscie zawilgocone mieszkanie?przeciez to bardzo latwo rozpoznac a zyc sie tak nie da,to pewne

Gość tkaa z taa
nie da sie. sama do nie dawna mieszkalam w mieszkaniu z wilgocia.Tragedia. A teraz od 3 tyg. nowe mieszkanie. jest super. a temp. od 19-21.