Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 niewiedzaca tego wogole0000

torbiel,luteina---kto pomoze?

Polecane posty

witajcie,jakis czas temu lekarz wykryl u mnie torbiel na prawymjajniku 2,5 cm..dzis bylam znow na wizycie i ie wchlonela sie ta torbiel wiec lekarz przepisal mi luteine,mam ja stosowac od 15 dc przez 10 dni..przez 2 cykle...i mam pytanie,bo z tych nerwow nie dopytalam sie dokladnie...czyli teraz mam czekac do okresu,w 15 dc wziac tabletke i tak przez kolejne 10 dni i mam zrobic przerwe?bo tego nie wiem?i znow brac po okresie w 15 dc?dobrze mysle?ktos bral ja dopochwowo?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
hej jest tu kto?

Udost臋pnij ten post

czekam ,moze ktos napisze cos:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gonda
No to dlaczego z nerw贸w,to chyba dobra wiadmo艣膰????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewiedzaca nic nie wiem
po prostu nie wiem jak brac ta luteine..czy po tych 10 dniach mam robic przerwe na okres i znow nastepna ture brac od 15 dc?kto bral?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gonda
A co maja Twoje oczy do wch艂oniecia sie cysty???po co Ci ta luteina???wywal ja i problem z g艂owy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssssssssssssssssssww
dobrze rozumujesz :) w 15 dc 艂adowac przez 10 dni, potem czekac do okresu i w 15 dniu znowu :) Ja to bra艂am nami臋tnie i od g贸ry i od do艂u :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gonda
Mozna wszystko 艂ykac tylko po co???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssssssssssssssssssww
偶eby torbieli nie by艂o :P nie 艂ykac tylko 艂adowa膰 od do艂u :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gonda
Luteina nie zapobiegnie powstawaniu torbieli co Ty wymyslasz????

Udost臋pnij ten post

dziekuje ze choc jedna osoba mnie rozumie:) a u Ciebie pomogla ta luteina?na co bralas?bardzo Ci dziekuje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gonda
A co tu rozumie膰???wiemy ze mia艂as cyste cofne艂a sie swietnie,a tych syntetyk贸w nie potrzebujesz brac poprostu i tyle,jestes juz drowa

Udost臋pnij ten post

Gonda,bez urazy,ale czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem?:O piszesz wogole o jakis rzeczach z ksiezyca,przeczytaj uwaznie o co pytalam,a potem pisz

Udost臋pnij ten post

napisalam ze sie nie wchlonela,literowki,sory,wlasnie na ta torbiel mam brac luteine ,bo jest nadal torbiel:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ssssssssssssssssssssssswwwww
bra艂am bra艂am na torbiele. Zalezy jakie masz. Ja mia艂am endometrialne i nic nie pomog艂o. Trzeba by艂o zapyta膰 na "Antykoncepcji...." tam to popularny temat. Jak masz torbiele proste, to si臋 od luteiny wch艂on膮. Nic strasznego to nie jest - co chyba ka偶da babka w 偶yciu mia艂a lub b臋dzie mia艂 to CO艢 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewiedzca nic nie wiem
sssss---dzieki,ja mam mala torbiel,2 cm,gin chcial mi dac tabsy anty ale ja nie chcialam,rozne bralam swego czasu i bardzo zle sie po nich czulam wiec wybral luteine,boje sie czy ta torbiel sie wchlonie,ale mam nadzieje ze po 2 cyklach tak:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewiedzca nic nie wiem
a u Ciebie te torbiele zniknely?po czym ?mi lekarz nie mowil jakiego rodzaju jest ta torbiel

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssssssssssssssssswww
ja mia艂am torbiele endometrialne i od luteinki nic si臋 nie wch艂one艂o (leksarka by艂a g贸wniana i da艂a byle by da膰). Skoro da艂 Ci to, to znaczy 偶e to sa zwyk艂e 艂agodne torbiele. Nie ma co si臋 przejmowa膰. Ja przy antych czuje si臋 okrutnie. Nawet mam stany depresyjne i boli mnie watroba:( wi臋c ich nie bior臋. Ja mia艂am w sumie chyba z 5 torbieli (2 razy 2 i raz 1 - endometrialne) Ostatnio by艂am u gina to mia艂am zwyk艂膮 (nie p臋kni臋ty p臋cherzyk Graf - pewnie Ty t膮 masz) te偶 2 cm, to nawet jej nie lecz臋 :) No ale ona mi nie dokucza. Wcze艣niejsze - b贸le brzucha, okres 2 razy w miesi膮cu itp. Pocieszam, 偶e to nic strasznego ;) No chyba 偶e endometrioza - a to juz wredna choroba - niby nic a jednak - mo偶na mie膰 z ci膮偶膮 problem. Sorry, ale mnie to bawi膮 te "wystraszon w膮tki" :) o torbielach. Od torbieli si臋 nie umiera :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do powy偶szych laik贸w
LUTEINA to inna nazwa PROGESTERONU czyli hormonu 偶enskiego. Jednym z takich lek贸w jest Duphaston. Bierze si臋 go m.in po to aby powsta艂a torbiel (niep臋kni臋ty p臋cherzyk) p臋k艂. Taki lek za偶ywa si臋 jeszcze przez np. kilka kolejnych cykli, aby spr贸bowa膰 wyr贸wna膰 cykl oraz aby nie doprowadzi膰 do powstawania nowych torbieli.

Udost臋pnij ten post