Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgteter

do mam - bicie pasem i szarpanie dziecka

Polecane posty

jeśli mowa o nadymaniu :D podejrzewam ,ze masz masę miejsca do nadymania szczeglnie w okolicach głowy - duża pusta przestrzeń - ale nie odlatuj jeszcze :D

Gość wifigdansk
Boże wy z nią jeszcze dyskutujecie? przecież ona siedzi tu 24/dobę.rano czytałam topik-byla strona 10-ta,od rana przybyło 8 stron i na kazdej pisze alium.o każdej godzinie. ona zyje tym tematem,lubi prowokować a niektórzy z was dają się jej złapać na haczyk.i znów dyskusja która już była po stokroć i przwewija sie na wszystkich stronach i próby zreformowania niereformowalnej. do tego jeszcze jej argumenty z kosmosu,na normalne (ale niewygodne dla niej pytanie) odpowiedz zupełnie nie na temat.albo czepianie się kto ile ma lat i ze ma małe dzieci to nie moze się wypowiadać. kochani-wariata nie przegadacie.wprawicie go w zakłopotanie tylko jednym-jak przestaniecie dostarczać mu pożywki.

masz coś mądrzejszego do powiedzenia pomarańczo ? :) bo jeśli to szczyt twoich możliwości - to nie fatyguj sie więcej . Albo na temat albo wcale .

zadałaś jakieś normalne pytanie ?:) ot niespodzianka :) chyba nawet dl ciebie samej :D

Gość no i co ?
co by nie gadać alium posłuch masz nawet u pomarańczy .

Gość allium pojebancu
idz sie wysrac i daj sie pare razy wyruchac mezusiowi sadyscie i wypierdalaj scierwo ty.

zagadka na koniec - matka biła wulgarną pomarańczę czy nie ?:) do wygrania termos z kawą :) nagroda jutro :) dobranoc .

Gość allium pojebancu
wulgarna to ty jestes kurwo jebana. nie wierze ze jestes prawdziwa mysle ze jestes trollem w dodatku facet. i tyle.

Gość Kalina821809
Wiecie co, Allium naprawdę nie ma życia. Cały dzień tu siedzisz kobieto, jesteśmy na 18 stronie a ty jesteś chyba na każdej. Chyba nie masz swojego życia, a te twoje świetnie wychowane dorosłe dzieci nawet cie odwiedzć nie chcą czy zadzwonić, to musisz na kafe siedzieć... męża też pewnie patelnią zlałaś to cię ma w nosie ;)

Gość prowadzi czat
Niechyba na kazdej,ale tak jest,prowadzi tu CZAT przez 18 stron, na kazdej stronie wszedzie ją widac,widac kreci ja ten temat, taka niewyzyta seksualnie

NIe wierzę ,że są jeszcze takie matki które popierają a nawet stosują kary cielesne

Allium do dla ciebie... Dziecko ma prawo być sobą Ma prawo do popełniania błędów Ma prawo do posiadania własnego zdania Ma prawo do szacunku...nie ma dzieci są ludzie...J.Korczak.

Gość ja nienawidze moich rodziców
za metody wychowawcze takie same które stosuje Allium , gdy zmarł ojciec nie potrafiłam ukryć radości , matka byla oburzona w zamian usłyszała ze teraz czekam na jej kolej , nic nie zmieni mojego stosunku do niej ,nienawiść za upokorzenie i ból głęboko zakorzenił się w mojej psychice.

Gość Asia czerw.
Nie ma dzieci, są ludzie . . . Ale według allium dziecko to nie człowiek. Dorosłego nie wolno uderzyć bo to człowiek, ale dziecko można bo to jeszcze nie człowiek tylko dziecko. Poglądy naszej kafeteryjnej babci .

Gość dekret
Przeczytałem tylko kilka stron i muszę przyznać ,ze nie wiem dlaczego tak na babę naskakujecie , szczególnie Aśka . Przecież ani nie wmawia Wam ,ze to jedyna słuszna metoda , ani nie twierdzi ,ze tylko tak wychowując dzieci odniesiecie sukces wychowawczy , przeciwnie wielokrotnie podkreśla ,ze dzieci są rożne i różne są ich potrzeby jeśli chodzi o wychowanie .A Wy zachowujecie się jakby Wam nogi z tyłka chciała powyrywać . Pisze o konkretnych przykładach , miałyście szansę wypowiedzieć się w temacie a jedynie czego się odczytałem to insynuacji ,ze to są przykłady z jej życia rodzinnego i z tego powodu jest patologią . Kobieta ma swoje lata ,swoje doświadczenia , pisała o tym ,ze jej dzieci są dorosłe , maja ze sobą dobry kontakt a Wy uparcie jedno i to samo . Macie chyba jakieś kompleksy wobec niej .

NIe mamy żadnych kompleksów ,uwierz.. Tylko ja nigdy nie będę przyklaskiwało osobom które uważają metodę klapsów za słuszną..i nie interesuję mnie czy ona klapsała dzieci ,czy tłukła. Mi chodzi o ogół,ogół ludzi którzy biją dzieci.Ludzi którzy myślą ,że robią dobrze i ludzi którzy na przyzwalają. Allium na to przyzwala a wręcz zachęca do takiego traktowania dzieci:(

Gość Asia czerw
Dekret, dla ciebie PANI aska jak już tak szczekasz :)

Gość dekret
żeby być Panią trzeba mieć choć odrobinę kultury ,czego Tobie brakuje.

Gość Asia czerw
A allium racja jest doświadczona kobieta, ale tylko wiekiem. Przykre jest to że musiała zmuszać dzieci do szacunku paskiem i bólem. I przez ból okazywała im miłość, przykre.czytając jej wpisy kompleksy mogą mieć tylko tacy niewyzyci ludzie jak ona, że nie używają przemocy w stosunku do dzieci.

Gość Asia czerw
No tak zapomniałam:) żeby być Panią, trzeba mieć kulturę. Ta kulturę okazuje się biciem paskiem dzieci. I popieraniem tego. Tak robią tylko kulturalni ludzie, kulturalnie wychowani, szanujący innych:) brawo:)

Gość allium nie pomaranczkuj dekrec
dekret -alliujm w jednej osobie, no prosze, zobaczyla z enukt po jej stronie nie stoi wiec na pomaranczke nadaje w swojej osobie :D

jakie to schematyczne - ktoś jest podobnego zdania jak ja i już j est mną :) typowe :) ale coś sie wam rozmowa nie skleiła ? czyżby nikt nie chciał z wami gadać ? ciekawe dlaczego ?:D

Gość ja bylam tak karana
ja bilam bita pasem reka, myslalam ze jak bede miec dzieci to tez te metody bede stosowac, ale gdy urodzilam dziecko calkowicie zmienilam zdanie

Gość przemoc zawsze bedzie przemoca
przemoc zawsze bedzie przemoca ,czy to pas czy to szarpanie Jedno i drugie przemoc

Gość te wpisy to prowokazja napewno
allium to chyba jakis wytwor kafeteri aby zamieszanie narobic

Gość ja miałam bardzo
trudne dzieciństwo. Bicie zdarzało się, matka która w owym czasie była pewnie nerwowa wyładowywała złość na nas np. przed pójściem do szkoły czesząc mnie szarpała za włosy i ubliżała mi. Często w drodze do szkoły płakałam. ale najgorsza była przemoc psychiczna stosowana wobec nas. Jako mała dziewczynka słyszałam, że jestem głupia, brzydka, gruba. Nie było ciepłych i wesołych świąt. Ciągłe awantury, krzyki a w tym wszystkim ja i moje rodzeństwo. Nigdy mi mama nie powiedziała, że mnie kocha. Nikt mnie nie przytulał. Rodzice nie pili alkoholu. Ja swoje dzieci wychowuje inaczej.

Gość weronikaweronik
Kara fizyczna to przemoc. Zawsze. Podobnie jak ubliżanie.

Gość dalam raz klapsa,wiecej nie po
dalam raz klapsa i tego zalowalam,wiecej nie powtorzylam pasem dostawalam czesto

Gość gvvgvg
bvvvbv