Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgteter

do mam - bicie pasem i szarpanie dziecka

Polecane posty

Gość nie_Allium
nie jestem taka słaba i ograniczona jak Ty, żeby narzucać coś komuś innemu. Szczególnie komuś kto wybiera najprostsze i najwygodniejsze metody aby dobrze się czuć w swojej megalomanii. Taka obrona przed zdaniem innych ludzi to zwyczajne tlumaczenie samej sobie że masz rację. Bo tak się boisz, że jej nie masz i że skrzywdziłaś najbliższe Ci osoby. Zrobiłaś to bo tak wybrałaś. I co byś nie powiedziała nie zmienisz faktu, że bezsensownie zadawałaś ból własnym dzieciom. W imię własnego strachu o nie? Nie wiesz i nigdy się nie dowiesz jakimi byłyby ludzmi, gdybyś potrafiła jasno wyznaczać granice i karać je racjonalnie bez krzywdzenia. Kara ma uczyć, ma korygować błędy a nie ma fizycznie boleć. Czy nie jesteś w stanie pojąć tak prostej idei? Tak jak Ci mówiłam- pokaż swoim dzieciom ten temat, niech zobaczą jak ich matka o nich myśli. trochę już żyję, trochę juz widziałam na tym świecie i nie dziwi mnie twoja postawa tylko zaparcie się w niej zupełnie bez żadnego myślenia. Bo tak. Bo jestem rodzicem. Paradne.

Bo jestem rodzicem i takie mam prawa...straszne.Współczuję Twoim dzieciom . TYlko zło wraca ,a twoje metody wychowawcze dobre nie są:(

może dla ciebie bycie rodzicem j est jak bycie kolegą - dla nas tak nie jest . Sa jasne granice - kto komu i w jakim stpniu podlega, jakie są j ego prawa i obowiązki . Dla wielu współczesnych rodziców bycie odpowiedzialnym jest zbyt ciężki , zbyt ograniczające , wymyślają wiec różne filozofie , które maja z nich ściągną odpowiedzilnoiść za wychowanie dzieci - stąd popularność rozmaitych psychologów dziecięcych , stad wysyp rozmaitych - fobii i syndromów dotyczących niemożności funkcjonowania w grupie czy uczenia się , stąd iloś rozmaitych zaświadczeń w szkołach mający poświadczyć ,ze to dziecko nie jest niegrzeczne - ono jest chore :) może dla i ciebie taki model jest ok- twoje dziecko twój sprawa , twój wybór . i oczywiście jeśli nie wyliczę krajów i stref czasowych w których byłam będzie to dla ciebie informacją ,ze nigdzie nie wyjeżdżałam ? :D wcale mnie to nie zdziwi choć zastanawia jaki widzisz związek z odpowiedzialnością a podróżowaniem, ?:)

marcysia - zachowaj swoje teksty dla kolorowych pisemek dla dziewczynek dobrze ? :) albo napisz coś do czego mozan sie odnieść :)

Gość Zocha.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://5.s.dziennik.pl/pliki/928000/928635.jpg&imgrefurl=http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/86344,lekarze-zglosza-policji-katowane-dzieci.html&h=227&w=300&sz=12&tbnid=fRXXbDzGi5wcIM:&tbnh=95&tbnw=125&zoom=1&usg=__T-sbH-bdXM38-zOS697CNrtkUx0=&docid=JB6XEjisGk2Q7M&hl=pl&sa=X&ei=fKWrULbQB4Gk4gTt74GwCQ&ved=0CCgQ9QEwAw&dur=4250

Gość allium allium...
"może dla ciebie bycie rodzicem j est jak bycie kolegą - dla nas tak nie jest . Sa jasne granice - kto komu i w jakim stpniu podlega, jakie są j ego prawa i obowiązki . " TE GRANICE możesz wyznaczyć bez bicia i upokarzania. ale ty nie potrafisz :D przykro... moje dzieci nigdy nie bite (jedno 16 drugie 19 lat) doskonale wiedziały kto komu i w jakim stopniu podlega, są posłuszne i karne, znają swoje prawa i mają obowiązki które wypełniają. tego wszystkiego nauczylismy ich z mężem SŁOWEM nie BICIEM... osiągnełaś dno. porażkę wychowawczą i jeszcze sie głupio zapierasz, że genialnie zrobiłaś... żal

i bardzo dobrze , niech odpowiednie słuzby zajmują ise takimi przypadkami , jestem jak najbardziej za .

kara śmierci w Stanach też ma (m.in) budzić lęk - a mimo to ludzie ciągle popełniają rzeczy, którymi sobie na nią zasługują:( może i sa tacy, na których działa...

Szkoda mi nerwów ,bo widzę ,że jesteś taka pewna swojego i nikt nie jest w stanie ci przetłumaczyć ,że nie masz racji..no cóż,niektóre dzieci maja pecha:(Uważasz się za pępek świata i najmądrzejsza mamuśkę.TYlko wiedz ,że dzieci powielają błędy swoich rodziców i twoje dziecko kiedyś uderzy twojego wnuka za mocno.

kara śmierci w Stanach też ma (m.in) budzić lęk - a mimo to ludzie ciągle popełniają rzeczy, którymi sobie na nią zasługują:( może i sa tacy, na których działa...

i oczywiście uważasz, że skoro twoje dzieci sa takie a nie inne - to wszystkie takie są ? :) że dziecko jest do dziecka podobne tylko dlatego ,żę jest dzieckiem ? no ile lat trzeba mieć , zeby tak myśleć ? :) 14 :D

i oczywiście uważasz, że skoro twoje dzieci sa takie a nie inne - to wszystkie takie są ? :) że dziecko jest do dziecka podobne tylko dlatego ,żę jest dzieckiem ? no ile lat trzeba mieć , zeby tak myśleć ? :) 14 :D

Gość w takim razie Allium
masz zjebane geny :D nie rozmnazaj sie juz... i swoim dzieciom tez powiedz, zeby tego nie robily. skoro z waszych genow powstaja potwory, ktore karne i posłuszne staja sie tylko po spuszczeniu wpierdolu :D

I nie znam nikogo ,kto był bity w dzieciństwie i wspomina to dzieciństwo jako szczęśliwe. I nie czytałam o tym w gazetkach dla dziewczynek...życie allium,życie.

Gość dajcie juz spokoj
Allium przeciez wie lepiej :) WSZYSCY SĄ DEBILE TYLKO ALLIUM MA RACJE.... a z racją jest jak z dupą... każdy ma swoją... tylko na szczescie a propos dupy - mojego dziecka ona nie boli :P

za to ty rozmnażasz ise aż nadto co widać na p rzystankach , klatkach schodowych , po ciemnych zaułkach i poprawczakach :) moze j kaby ojciec częściej ci dupę łoił umiałabyś ise zachować inaczej :)

Gość oh allium już zyłka pulsuje
i zaraz peknie :D cudownie... w biblii to wyczytałaś? :D

Gość i naucz sie allium
czytac ze zrozumieniem, bo niewiele z tej dyskusji zrozumialas... mam nadzieje, ze mąż ci dzisiaj przypierdoli za niedoładnie umytą szklankę... musisz przeciez znac swoje miejsce w szeregu :D

chyba nie pochlebisz sobie ,ze tym tandetnym wpisem bierzesz udział w dyskusji ? :) poszczekałaś jak ratlerek i tyle :)

Gość Asia czerw
A ile trzeba mieć lat żeby być takim pustostanem dla którego pas to metoda ? 80? Żal mi cię . Widzisz jaką jesteś matka? Jaką byłaś? Nie byłaś dla dzieci żadnym autorytetem skoro posłuszeństwo egzekwowałas poprzez pasek . Żadnym :) zerem. Żal.

nie ma co dyskutować z alium, sama byla bita wiec inaczej nie potrafi i nie zrozumie. Jej dzieci tez beda bic swoje i tak dalej.. Mozna tylko wspolczuc takiego sposobu myslenia i utwierdzania siebie i innych we wlasnej racji :(

asi , dziecko - po raz ostani ci tłumaczę - toteż się wysil trochę - , wiem żę od tego może głowa cię zaboleć ale trudno - kary fizyczne śą w wychowaniu dzieci jednym z elementów , ani lepszym ani gorszym od innych . ale do zrozumienia tego trzeba dojrzeć i mocno kochać swoje dizeci , żeby być zdecydowanym ich użyć jeśli zajdzie potrzeba , jeśli zostaną przekroczone granice . Czy czegoś jeszcze nie rozumiesz ?

Gość widzis Asia?
Alllium juz by dawno pasa na ciebie wziela ,no ale nie moze dlatego tak trudno jej przekazac swoje mysli ,wczesniej tego nie robila tylko pas za nią to robil :o Jak sie rozmawiac nie umie to efekt widac teraz jak sie czyta twoje wywody maniaczko bibli

Gość miałam podobnie
ja jako dziecko nie raz dostałam klapsa ba nawet więcej klapsów tzw lanie .Nigdy w życiu nie miałam o to pretensji do moich rodziców. Kontakt mamy bardzo dobry.

Gość miałam podobnie
:)

powinnaś napisać , ze masz myśli samobójcze i rozwalone życie , bo miałaś rodziców, którzy cie kochali inie bali sie okazać stanowczości ,bo mieli w dupie poprawność polityczna a zleżało im najbardziej na tobie - swoim dziecku :) a tak - nie pasujesz do obrazu :)