Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podekscytowana

nie mogę zasnąć :( jutro dowiem się płci mojego maleństwa!

Polecane posty

Gość kokoszka123
idź na prywatne badanie, dziewczyno, powoli będziesz mogła już kupować rzeczy, bo im później zaczniesz tym będzie Ci po prostu ciężej z takim wielkim brzuchem po sklepach biegać, to zrozumiałe.

Gość podekscytowana
Właśnie chodzi o to że ten Lekarz nie mówi nic:/ nawet nie wiem czy wszystko jest wporządku :( tylko nakłada żel , Jeździ po brzuchu i ani słowa :/!jedyne czym się interesuje to tym jak wyglądam , ciągle ma pretensje że , co ja leo i kto mnie karmi! Dosłownie da każdej wizycie , ja wiem że nadwaga nie jest dobra dla dziecka i ja naprawde uważam co jem . Ale w 6 miesiącu chyba mam prawo już mieć brzuszek!Chyba macie rację dziewczyny , muszę znienić lekarza! Ale o nim były takie dobre opinię :( i bądź tu mądry i wierz ludziom. Nie wiem gdzie Mam się udać żeby w końcu czegokolwiek się dowiedzieć:(

Gość hyhy
Ja miałam bardzo dobrego lekarza na nfz, o płci dziecka dowiedziałam się jakoś na początku 5 miesiąca i tak jak sobie wymarzyłam jest dziewczynka:)powodzenia!!zmień lekarza koniecznie

Autorko a dlaczego Ty go o nic nie pytasz? przecież odpowiedzieć musi na zadawane pytania. Może on uważa, że skoro nie pytasz to wszystko jest dla Ciebie jasne. Ja też miałam małomównego lekarza, ale na każde moje pytanie na każde wątpliwości odpowiadał bardzo wyczerpująco. Choodziłam prywatnie całą ciążę...

Gość heidi Klummmm
a ja chodziłam prywatnie i mój lekarz do 26 tygodnia nie mógł dojrzec płci,wiec poszłam do najlepszego lekarza w naszym mieście i odrazu dojrzał wymarzoną córeczke:) Autorko Twój lekarz jest jakis dziwny,zmień go koniecznie

Gość dmnjsdnjdnjdfn
A mnie dziwi fakt że nie zapytałaś i płeć! Jesteś na badaniu, lekarz robi USG więc dziwne że nic nie zapytałaś. Ja już na wejściu do gabinetu zatarłam ręce i mówię do lekarza że mam nadzieję że dziś się dowiemy jaka płeć na co lekarz mówi zobaczymy co nam się dzisiaj odkryje :). Mój lekarz nic nie ukrywał i badając mnie komentował po kolei co widzi aż w końcu trafił na widok sromu i była moja ukochana córcia :D. Nie wiem ale mam wrażenie że niektóre pacjentki boją się lekarzy , zupełnie jakby to byli kaci a nie normalnie ludzie.

Gość podekscytowana
przepraszam bardzo Ale skąd wywnioskowałaś że ja o nic nie Pytam :) ? Nie znając odpowiedzi zaraz lecisz dalej w przekonaniu swojej racji i sobie odpowiadasz na pytania. Pewnie że Pytam go wielu rzeczy Ale on odpowiada jakoś dziwnie jakby chciał a nie mógł:( jest gburowaty i wygląda jakby wykonywał swoje obowiązki na siłę:( już od trzech wizyt Pytam o pleć. Ale on stwierdził że nic nie może wywnioskować. Bezczelnie Powiedział pani jest tłuściutKa i ciężko mi cokolwiek zobaczyć. To jest Lekarz? Ja nie Jestem jakimś potworem tylko mam brzuszek. Uważam że są kobiety grubsze odEMnie. Co prawda waże 68 kilo Ale nie Jestem nie wiadomo jak grubą:( przecież Jestem w 6 miesiącu ciąży!

Gość ożeż kurdeeeeeeeeee
Zmień tego konowała i to natychmiast :O Co za cham! Ty ważysz TYLKO 68 kg, ja ważyłam prawie 100 i jakoś lekarz mógł wszystko zobaczyć. To jakaś durna wymówka!

obstawiam, że czeka na kopertę - 68kg tłuściutka... ja pi*** - podziwiam Twój spokój; i w drugiej i w pierwszej ciązy wazyłam dużo więcej niż Ty i nie było żadnego problemu z badaniem...albo go ochrzań na następnej wizycie, albo zmień lekarza

Gość podekscytowana
Staram się być miła , więc tylko się uśmiechnęłam jak usłyszałam że Jestem "tłuściutka" choć nie Powiem byłam zdziwiona , poczułam się jakbym była najgrubszą pacjentką :) w dodatku ta położna:( kazał umowić się za tydzień na wizytę a ona umówiła mnie na 14 grudnia:( tyle mam jeszcze czekać nim poznam pleć swojego maleństwa? Nie mam pojęcia jak znaleźć dobrego lekarza

Gość fgbgfvdsxdfgh
68kg i tłuściutka?!? Chyba, że masz 150cm wzrostu Dajcie spokój, to ma być lekarz? i Ty się godzisz by ktoś taki prowadził Twoją ciążę? POmyśl o zmianie lekarza, na NFZ też można znaleźć dobrego

Gość podekscytowana
mam 160 cm wzrostu ;) jakoś tak złapał mnie za brzuch i to Powiedział. Ale czy w 6 miesiącu nie mam srawa aby mieć brzuszek ? W którym miesiącu wam zaczęło być widać brzuszek kobietki? Nie mam pojęcia gdzie się udać :( obdzwoniłam dzisiaj trzy przychodnie i stwierdzili że miejsca na fundusz dopiero będą w nowym roku. Też coś:(

Gość podekscytowana
miało być prawa* przepraszam z góry za błędy

Gość lalalum!
nie jesteś przypadkiem z ina?

Gość podekscytowana
nie, nie jestem z inną, mam męża :)

Gość lalalum!
ej, ja o miasto pytam :) bo ja miałam takiego samego kretyna. odeszłam od niego i chwała bogu. ( o lekarzu mówię ;)

68 kg i nie mól nic dojrzeć? To ciekawe, co mi by powiedział. Pewnie już w progu by skomentował, że badanie nierealne... Pod koniec ciąży ważyłam prawie 100 kg, u swojego gina ostatnie badanie miałam dokładnie w dniu porodu i doskonale było wszystko widać...

Gość alepoważnie
Nie stać Cię na jedno usg u dobrego lekarza z dobrym sprzętem by się dowiedzieć czy wszystko jest z dzieckiem w porządku i płci?????? W przychodniach mają beznadziejne usg sprzed 15 lat.

Gość podekscytowana
O tym mężu to nie Pisałam ja :) Ale nie jestem Kochana z tej miejscowości o którą pytasz. No właśnie chodzi o to że, ten Lekarz do którego chodzę ma podobno najlepszy sprzęt w całym mieście, najnowszy . Wiem o tym od kilku znajomych kobiet , Dlatego nie wiem gdzie mam się udać. Na internecie są różne opinię o tym lekarzu , przedtem słyszałam bardzo dobre Dlatego zdecydowałam się na wizytę właśnie u niego. Przecież ciążą to bardzo ważna sprawa! Ale niestety Jestem bardzo nie miło zaskoczona :(

Gość podekscytowana
elka felka troszkę odbiegne od tematu Ale to taka kobieca ciekawość :p widzę że po porodzie udało ci się ładnie schudnąć:) czy to zasługa karmienia piersią? Czy może jakąś dieta? Wiadomo że kobiece ciało podczas ciąży się znienia i przybiera się na wadze. Ale boję się że bardzo przytyje i dopiero będę tłuściutKa :(

Gość asdfgbnh
Nie chcę się czepiać, ale skoro pod koniec ciaży ważyła sto a po porodzie 88 to w sumie nic nie schudła- tyle wazyło dziecko, wody itp.

Gość już nie przesadzajcie, że
68 kg przy 160 cm wzrostu i to dopiero w 6 miesiącu to jest tak mało:O no litości:O ale jeszcze 3 miesiące przed Tobą i śmiało możesz przybrać na wadze jeszcze 10 kg, autorko myślałaś o tym jak ma znieść to Twój kręgosłup? lekarz oczywiście jak najbardziej jest niepoważny, że tak się skupia tylko na Twojej tuszy, ale nie oszukujmy się - zbyt mało to Ty teraz nie ważysz

Gość podekscytowana
68 kilo w 6 miesiącu ciąży może, nie jest to mało Ale wydaje mi się że też nie tak dużo:( chodzi konkretnie o to że Lekarz stwierdził że nie może nic dojrzeć Bo Jestem tłuściutka co wydaje mi się nonsenem ;/ Bo nie obrażając nikogo są, chyba różne pacjentki i są też takie które ważą 80 kg albo nawet i 90 pozatym tak jak mówiłam mam tylko brzuszek. Reszta wygląda ok. A czy wy kobietki w 6 miesiącu miałyście już widoczne brzuszki?

nie 88 tylko 84 - dzisiaj się ważyłam :D Po samym porodzie spadło mi tylko 8 kg. Później po prostu zaczęłam mniej i zdrowiej jeść. Nie karmię i nie karmiłam piersią.

Gość podekscytowana
No to gratulacje Kochana , napewno będzie jeszcze mniej :* ja mam zamiar karmić piersią. Ale zobaczymy jak wszystko się potoczy :)

Gość jejku jejku...
już nie przesadzajcie, że- zgadzam się z Tobą. 68kg w 6 miesiącu to naprawdę sporo, a przed autorką jeszcze trzeci trymestr, w którym najwięcej się przybiera. Nie zmienia to jednak faktu, że lekarz zachował się niestosownie i nieprofesjonalnie.

Gość hmmmmmm ????
no i co z tego ze waży 68?? ma się iść powiesić czy co ?

Gość sdfghjkzxcvbnm,
Może po prostu wziąć się za siebie, a nie zapuszczać się dalej, w ciąży też można zdrowo się odżywiać, a nie potęgować już istniejącą nadwagę. A lekarza proponuję zmienić, i to jak najszybciej, swoją drogą, gdyby do mnie tak powiedział, to nie podarowałabym, a jeszcze jakby mąż się dowiedział to jestem pewna, że by mu nie popuścił.