Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podekscytowana

nie mogę zasnąć :( jutro dowiem się płci mojego maleństwa!

Polecane posty

Gość ieuierjjijjrf
Ja tam marzyłam o córce i mój lekarz o tym wiedział a jak przyszedł czas na poznanie płci to zrobił mi psikus i mówi że moja córcia będzie miała długi ogonek :D na co ja mówię, że jak tak to my z mężem strajkujemy :D ale po chwili z usmiechem dodał że jest panienka i mogę być spokojna :)

Gość gdgfgdfddf
a mnie się wydaje, że to jakieś prowo. Autorka pisze jakby miała nie więcej niż 15 lat, praktycznie wszystkie słowa zdrabnia: pieniążki, brzuszek, dziudziulka. za bardzo infantylna!

Gość podekscytowana
No to muszę cię zdziwić Kochana i powiedzieć ci że, nie mam 15 lat :( tylko 25 Jestem młoda. A te zdrobnienia Dlatego, że już taka Jestem i podchodzę do wszystkiego wesoło i pozytywnie :) to nie jest tak że, ja żałuję na wizytę. Skąd pani to wzięła? Ale Powiem wam kobietki że byłam dwa razy podczas ciąży prywatnie i niestety też niczego się nie dowiedziałam:( uważam , że Poprostu u mnie w mieście nie ma dobrych lekarzy ginekologów:( teraz umowilam się na 6 grudnia na wizytę PRYWATNĄ (najpierw prosiłabym doczytać temat jeżeli ktoś ma ochotę się wypowiadać i obrażać mnie za wczasu nim dowie się jak jest )i wtedy zobaczymy czy czegoś więcej się dowiem. Bardzo bym chciała. Tak dla sprostowania,ktoś się wypowiadał że nie zdecydował by się na dziecko jakby nie miał pieniędzy Hm otóż , Moja ciąża nie była planowana. Co nie znaczy że się z niej nie cieszę , Bo wręcz przeciwnie cieszę się bardzo z tego że będę młodą mamą , chociaż na podstawie innych dziewcząt to już nie taką młodą :)Powiem szczerze że, na początku byłam załamana. Ale miałam usunąć cięże Bo była nie zaplanowana? Postanowiłam wziąc w pełni odpowiedzialność za swoje czyny i podjąć się trudu jakim jest macierzyństwo, wiem że , też czeka mnie ogrom szczęśliwych chwil. No i wszystko da się podporządkować na przyjście dziecka, ja znalazłam pracę chłopak zmienił na lepiej płatną i Jestem dobrej myśli że wszystko będzie Dobrze :)

Gość podekscytowana
No to muszę cię zdziwić Kochana i powiedzieć ci że, nie mam 15 lat :( tylko 25 Jestem młoda. A te zdrobnienia Dlatego, że już taka Jestem i podchodzę do wszystkiego wesoło i pozytywnie :) to nie jest tak że, ja żałuję na wizytę. Skąd pani to wzięła? Ale Powiem wam kobietki że byłam dwa razy podczas ciąży prywatnie i niestety też niczego się nie dowiedziałam:( uważam , że Poprostu u mnie w mieście nie ma dobrych lekarzy ginekologów:( teraz umowilam się na 6 grudnia na wizytę PRYWATNĄ (najpierw prosiłabym doczytać temat jeżeli ktoś ma ochotę się wypowiadać i obrażać mnie za wczasu nim dowie się jak jest )i wtedy zobaczymy czy czegoś więcej się dowiem. Bardzo bym chciała. Tak dla sprostowania,ktoś się wypowiadał że nie zdecydował by się na dziecko jakby nie miał pieniędzy Hm otóż , Moja ciąża nie była planowana. Co nie znaczy że się z niej nie cieszę , Bo wręcz przeciwnie cieszę się bardzo z tego że będę młodą mamą , chociaż na podstawie innych dziewcząt to już nie taką młodą :)Powiem szczerze że, na początku byłam załamana. Ale miałam usunąć cięże Bo była nie zaplanowana? Postanowiłam wziąc w pełni odpowiedzialność za swoje czyny i podjąć się trudu jakim jest macierzyństwo, wiem że , też czeka mnie ogrom szczęśliwych chwil. No i wszystko da się podporządkować na przyjście dziecka, ja znalazłam pracę chłopak zmienił na lepiej płatną i Jestem dobrej myśli że wszystko będzie Dobrze :)

Gość podekscytowana

Gość podekscytowana
wybaczcie , przez nie uwagę dodałam trzy razy ten sam post . Pisze z komórki. Przepraszam z góry :)

Gość bounty-twix
Nie przesadzajcie,ze ginekolodzy na nfz to takie konowaly.ja chodzilam na nfz,kobieta co wizyte usmiechnieta,bardzo mila,zazartowala,wszystko tlumaczyla,moglam o wszystko zapytac.co wizyta usg-pokazywala mi paluszki,nozki,kregoslup itp mowila ile orientacyjnie wazy. Plec poznalam ok 6 m-ca bo cora caly czas sie odwracala pupka :-) razem z ginekolog wypatrywalysmy plci,ona pokazywala na monitor I pytala czy widze tam jakis ogonek,bo ona nie widzi :-) a co do wagi,ja mam 1,60 a przy porodzie wazylam 64 kg I brzuch mialam wielki :-) przytylam prawie 18 kg ale po porodzie od razu 12 kg w dol :-)ale jakby mi ginekolog powiedzial ze jestem tlusciutka to chyba bym juz tam nie poszla. autorko zycze aby sie twoje marzenie spelnilo I byla cora :-) ja cale zycie myslalam ze bede miec syna,a jak zaszlam w ciaze to od razu mialam takie przekonanie ze to dziewczyna I nikt mnie nie mogl przekonac ze to chlopak :-) przeczucie sie sprawdzilo :-)

Gość podekscytowana
bounty-twix dziękuje serdecznie :-* mam nadzieję , że moje marzenie się spełni. Choć Wszyscy mówią że, to chłopiec. Muszę jeszcze troszkę poczekać. A już najchętniej porwałabym się w wir zakupów. Pozdrawiam :)

Gość ulkaakulla
jak masz ochotę na zakupy to co cię powstrzymuje?? :) No chyba, że planujesz dla dziewczynki wysyp różu/fioletu z cekinami i brokatem... :/ Teraz jest tyle cudnych ciuszków unisex, sama niedawno kupowałam dla synka :) Trafisz na promocje to mozesz kupić np. body, pajacyki - to zawsze się przyda w każdej ilości. Poza tym na przyszłość podam ci stronkę, na której są wszystkie aktualne promocje www.promobaby.pl - ja zawsze sprawdzam papmersy. pozdrawiam i zyczę zdrowiego synusia :)

Gość akacja85
tu jedna pisze, ze przy wzroscie 165 wazyła 90 kg ... jak mozna sie doprowadzic do takiego stanu ?! a

Gość podekscytowana
kupuje po troszkę rzecz neutralne Bo wiadomo że, później coraz mniej czasu i siły:( dlaczego życzysz mi synka Skoro ja marzę o córeczce? Jakoś dziwnie to zabrzmiało :/ a waga to nie zawsze doprowadzenie siebie samego celowo do takiego stanu. Weź to pod uwagę

Gość Bo pewnie
zrobiła to na złość, taki urok kafe :P

Gość akacja85
nie chodzi o złosliwe komentarze, zastanawiam sie nad tym, poprostu głosno mysle. Podekstytowana; idz do prywatnego lekarza niech zrobi Ci 3D i bedziesz miala problem z głowy. Polecam to. Jak ja byłm w ciazy lekarz mówił mi do 7 miesiaca, ze bedzie dziewczynka. Potem poszłam sama dla siebie zrobic 3D. i Co ? i okazało sie, ze bedzie chłopak. I przez pól roku chodził rozowy :D ps Rozowy kiedys w dawnych czasach był uwazany jao kolor dla chłopczyka. to sie tyczy religi. matka boska zawsze przedstwaiana jest w szcie niebieskiej:) dlatego jesli Cie ewentualnie nie stac na prywatne wizyty to sie nie mart rozowymi ciuszkami, :)

Gość czerwony, nie różowy!!!
niebieski - szata Matki Boskiej czerwony - szaty Chrystusa różowy - zawsze był dla dziewcząt :O

Gość nastaw sie na to ze co bedzie
grunt zeby dziecko zdrowe bylo. lezala ze mna laska ktora nastawila sie ze bedzie corka. urodzil sie chlopczyk. Wraz z mezem popadla w rozpacz. Jak dla mnie to nienormalni ludzie,. Mysle ze to dziecko lekko nie bedzie mialo. podzeszli do tego- to niemozliwe to chyba pomylka...

Gość akacja85
co za roznica????

Gość akacja85
moja tez przyjaciólka tez była w szoku jak całe 9 miesiecy wmawiali ze bedzie chłopak a urodziła dziewczyne. To nie jest nienormlane to szok.

Gość ulkaakulla
autorko, przepraszam - to nie miało być absolutnie złośliwe!!!! Ja nie czytałam całego wątku, tylko wpis na ost. stronie i nie wiedziałam że marzysz o córeczce... Ja napisałam, że życzę chłopczyka, bo sama mam synka i mi się tak dobrze kojarzy... :) Niech Ci sie spełni... ;-)

Gość podekscytowana
rozumiem:) i w takim razie dziękuje bardzo:) do 6 grudnia już coraz bliżej :) . Już nie mogę się doczekać,mój narzeczony twardo twierdzi że będzie miał syna :) i nasze rodziny tak samo , Ale ja wiem swoje :) pozdrawiam dziewczyny :)

Gość akacja, dla ciebie
nie ma różnicy między czerwonym a różowym :D? Daltonistka? Pytasz o różnicę, podpowiem - różnica taka, że ubierałaś syna gejowsko :P. Czerwony dla chłopaka ujdzie, róźnowy absolutnie nie. W 'sukienusię' go jeszcze powinnaś ubrać :D. No i nie ciśnij ludziom kitu, jak sama się nie znasz, jaki kolor i skąd się wziął :o.

Gość witalijjjj l
Autorko!O której godzinie masz USG jutro? :) Ja mam dwóch synków! :) I za nic w swiecie nie zamieniłbym ich na dziewczynki :) Żona chciała drugą córkę a wyszło jak wyszło ;) Teraz jest zakochana po uszy i już nie chce więcej dzieci :D

Gość yukki
a a nie chciałm awiedzeć jaką płeć ma "mój brzuszek". Raz lekarz zapytał czy chcę wiedzieć i mąż powiedział tak, a ja nie :) Czułam ze będzie dziewczynka, a mąż że synek. I co się okazało - chłopak :) Kupowałam ciuszki w miarę neutralne, ale gdybym wiedziała, że dziewczynka też bym kupowała chyba takie same bo od różu zęby bolą. powodzenia na badaniu :)

Gość podekscytowana
Witam serdecznie :) usg mam o 9.40 Oczywiście cieszę się Ale nie chcem zapeszać Bo niedługo 7 miesiąc i jak się nie dowiem to chyba zwariuje:( mam nadzieję że dostane na mikołajki miłą niespodziankę :)

Gość pytam z ciekawociiii
chłopczyk czy dziewczynka???????

Gość witalijjj l
? ? ? I jak? :D

Gość ciekawosc mnie zżera
i co? bo mysmy chcieli dziewczynke a nosze w brzuszku chlopczyka :) ciesze sie jak glupia :) ktory to u ciebie tydzien?

Gość podekscytowana
Witajcie serdecznie :) pani ginekolog u której byłam starała się ze wszystkich sił No Ale niestety Dzidziuś leżał bokiem :( i nie chciał współpracować. Jeszcze chyba sobie poczekam. Na sam koniec Powiedziala że, na 75% chłopczyk. Ale moim zdaniem powiedziala tak tylko żeby coś powiedzieć, Bo Skoro maleństwo leżało bokiem to jakim cudem stwierdził że , to chłopczyk. Niepotrzebnie Powiedziałam że, Wszyscy obstawiają chłopaka . Ja czuje że to dziewczynka. Poprostu to czuje. :) przynajmniej dowiedziałam się o wiele więcej. Ile dzidziuś waży i mierzy , tamten Lekarz kąpletnie nic mi nie mówił , tak przy okazji lekarka Powiedziala że mam krótką szyjkę macicy na 2,5 cm :( co to dokładnie oznacza? Proszę o Odpowiedz. W dodatku przepisała mi luteinę . Czy to nie jest czasem na podtrzymanie ciąży? Proszę o odpowiedZI . Bo troszkę się boję a kolejne usg 14 grudnia:) mam nadzieję że w końcu mój maluszek się pokaże mamusi!

Gość yukki
skracająca się szyjka to nie powód do zmartwień, oczywiście m dłuższa tym lepsza n a twoim etapie ciąży. Ale 2,5 cm nie jest źle. Luteina i dużo odpoczynku leząc, żeby dziecko nie uciskało dna macicy i wszytsko będize ok. A czemu tak często robisz USG? Ja w ciągu całej ciąży miałam 4 razy, a z twoich postów wynika, że ty na każdej wizycie robisz USG. nie stresuj się płcią, bo i tak już nic nie zmienisz :)

Gość podekscytowana
Ale o czym to dokładnie świadczy że jest krótka? Czy to ma coś wspólnego z porodem? Proszę o pomoc:( usg robią mi na każdej wizycie. Nie wiem czemu. Poprostu :) Nom dokładnie Masz rację. Już nic nie zmienię:( a tak marzyłam o córci No Ale oby było zdrowe dziecko. Pozdrawiam

Gość podekscytowana
Ale o czym to dokładnie świadczy że jest krótka? Czy to ma coś wspólnego z porodem? Proszę o pomoc:( usg robią mi na każdej wizycie. Nie wiem czemu. Poprostu :) Nom dokładnie Masz rację. Już nic nie zmienię:( a tak marzyłam o córci No Ale oby było zdrowe dziecko. Pozdrawiam