Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona28warszawa

cisnienie, puls i propranolol

Polecane posty

Gość ona28warszawa

Chorowalam kiedys na nerwice, biorę doraźnie propranolol. Dzisiaj mialam cisienie 190/110 i wzięłam 30 mg propranololu i wypiłam melisę. Miałam ucisk na mostek. Po 30 minutach zrobilo mi się dobrze, tzn. ucisk minął, cisnienie 130/90. Chwilę później zaczęło mi szumieć w uszach, zmierzylam cisnienie - 90/58. Po chwili 85/49. bardzo sie wystraszylam. To bylo jakas godzine po zazyciu propranololu. Teraz, po ponad 2 godz. cisnienie 110/70 puls 90, zimne stopy i okropny szum w uszach. To od propranololu? nigdy czegoś takiego nie miałam. Czy powinnam iść do nocnej opieki medycznej???

Gość ona28warszawa
Pomocy :( Mam zimne dlonie i stopy. Szumi w uszach

Gość lesia254
Ile masz lat?

Gość lesia254
Gdzie mieszkasz? Proponuję badanie i leczenie komórkowe.

Gość marek

Ktoś mi polecił taki sprzęt jak DuoControl do mierzenia saturacji. W sumie nie zastanawiałem się czy mi się przyda, potem jednak go kupiłem i rzeczywiście mogę powiedzieć, że to fajny sprzęt, może się w różnych mało oczekiwaniach momentach przydać więc warto mieć pod ręką.

Gość atik
Dnia 17.09.2019 o 13:27, Gość marek napisał:

Ktoś mi polecił taki sprzęt jak DuoControl do mierzenia saturacji. W sumie nie zastanawiałem się czy mi się przyda, potem jednak go kupiłem i rzeczywiście mogę powiedzieć, że to fajny sprzęt, może się w różnych mało oczekiwaniach momentach przydać więc warto mieć pod ręką.

tez polecam

Gość iret

Wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że poza ciśnieniomierzem znajdziemy także inne różnorakie sprzęty, dzięki którym można kontrolować np. saturację. W tym zakresie Sanity sprzedaje model DuoControl, ale inne firmy medyczne też wprowadzają swoje sprzęty na rynek.