Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Ja mam ten sam problem:( dzisiaj było ciepło wiec spacerowałam rozpięta. Jutro ma wpaść koleżanka i przywieść jakieś kurteczki swoje żebym sobie coś wybrała, muszę pożyczyć, bo kupować nie będę.

no wlasnie ja tez nie chce kupowac bo przeciez zapowiadaja ze bedzie kilka dni wiosny a otem ma byc lato wiec nawet nie oplaca sie kupowac.

Hej dziewczyny!:) Ines rzeczywiście mały masz brzuszek:) Ja mam praktycznie taki sam jak abc, a może nawet jeszcze wiekszy:) czasem mam wrażnienie jakbym już w 8 miesiącu była, taki wielki mi sie ten mój brzuchol wydaje. Na dniach też postaram się wrzucić jakieś zdjęcie. Też muszę nadrobic zaległości, bo do tej pory mam tylko jedno ciążowe zdjęcie, a tak sobie obiecywałam, że tydzień po tygodniu będe go fotografować:))

A ja jesienią przywiozłam sobie z wojaży fajne kurteczki na wiosne i lipa, teraz muszą poleżeć rok:) jeszcze nie wiedziałm wtedy,że jestem w ciąży.. Moje chłopaki oblegają telewizor, bo mecz barcelony na jedynce:) mi zostaje laptopik.

Mój brzuch jest mniej więcej taki jak Ines, ale kształtem przypomina bardziej taki jak ma abcd :)

A ja wlasnie przeszylam sobie blizej guziki w wiosennym plaszczu i teraz pasuje jak ulal. Mam tez 2 troszke wiekszy wiec bede miala w czym chodzic. Moja zimowa kurtka juz dawno poszla w odstawke i teraz chodze w pozyczonej, mam tylko nadzieje ze to jeszcze tylko pare dni, bo juz mam jej dosc...

masakra.... jak mnie boli brzuch-chyba pierwszy raz tak w ciazy... :( mialam intensywny dzien... co do lekarza to wizyta udana-z malym wszystko ok, nawet sluchalam jego serduszka i mierzylysmy z gin tetno :) nie mierzyla malego bo stwierdzila, ze wizyta byla dwa tygodnie temu i kolejna za dwa tygodnie-nie widziala sensu... smiala sie bo ja na tym usg nic nie widzialam-powiedziala, ze jestem mamusia bez wyobrazni :) mial podobno zamkniete oczka no i raczke przy glowce :) denerwuje mnie, ze coraz mniej tam widze... :) co do proby cukrowej to okazalo sie, ze cukier wrecz przeze mnie przelatuje... wiec mam jesc malo a czesto... gin powiedziala mi ze przez takie cos dziecko moze malo rosnac wiec musze mu dawac sporo energii (jedzenia) zeby to lykal :) pierwszy posilek jesc bardzo wczesnie, a ostatni pozno i pic sporo kwasnego :) nadal malo sie rusza i ta wizyta jakos mnie nie uspokoila :( bede panikowac do porodu... pytalam tez o termin porodu-powiedziala, ze nikt nie bedzie mnie zmuszal do porodu wczesniej jezeli z cyklu wychodzi pozniej :) no i ze najpozniej powinnam urodzic kolo 15 sierpnia :) na koncu bylam wybierac sukienke slubna z psiapisolkami dla jednej z nich... wybralysmy ostatnia przymierzona-na wieszaku wrecz okropna :) ale na niej-cudo :) alanja-super z tym wozkiem :) a co do interesu to polecam, moja siostra kupuje mase ciuszkow dla dzieci w USA, wysyla do mnie cala pake, a ja handluje na allegro :P oplacalne ;) ide sie polozyc bo az sie przestraszylam tego bolu brzuszka :(

U mnie brzuszek też bardziej jak u Abcd, tylko jeszcze troszkę tłuszczowy jest, ale w ubraniu już ładnie zaokrąglony. Ines Tobie tylko się cieszyć, po porodzie będzie Ci łatwiej. Po za tym jesteśmy na tym samym etapie, a moja mała 2 tygodnie temu ważyła 400g, wiec przy Twojej to kruszynka, gdzie Ty ją tam ukrywasz:)

Gosia pójdę w przyszłym tygodniu, no chyba że sie zmobilizuje w piatek:) I co z tymi ogórkami???macie zakaz???

Przepraszam Doremi ale gdzie jest ten Twoj brzuch, bo ja tam nic nie widze:-) kurcze ja sie zaczynam zalamywac patrzac na wasze brzuchy bo moj naprawde jest duuuzy. Moja siostra miala taki jak ja teraz do porodu i ja zawsze sobie myslalam ze tez taki fajny bede miala a tu tak mnie wywalilo:|

Alanja ja od swojego lekarza na nic do jedzenia zakazu nie dostalam. Nie wiem jak bedzie po glukozie bo jak wyjdzie cos nie tak to wtedy pewnie czeka mnie dieta. A to w ogole moze byc zakaz na swieze ogorki? Bo ja je wcinam jak glupia i nawet nie pomyslalam o tym czy moge czy nie.

sandzia dzieki :) ale juz jest i nie da sie go ukryc :D al faktycznie wiekszy sie wydaje jak patrze na niego z gory :o To pokazuj swoj :)

no piękne brzuszki dziewczyny :) doremi chudzielcu !!! :) co do odległości, mój mąż tez ma stówę do przejechania, gdyby co... damy rade :)

Witajcie No ja dzisiaj jade na oddział do kontroli z ta moja szyjka,mam nadzieje ze przez te parę dni nie skróciła się więcej. Strasznie się boje tej wizyty:(

Dzień dobry w ten cuuuudowny poranek ! Co do brzucha to też sie zastanawiam gdzie maleńka się tm mieści :P WRRR a mnie mąż zarazil i znowu mam katar. Najgorzej.:( dzisiaj robie na obiad łazanki bo od paru dni mam smaka a nie moglam sie za nie zabrac:)

Gość Juka83
Hej dziewczyny czy u Was też tak pięknie świeci dziś słoneczko? Aż chce się żyć:) Mała wczoraj kopała do północy nareszcie mój m. poczuł jego reakcja "rzeczywiście!!" Niedowiarek jeden. Tak więc wczoraj dla odmiany zamiast martwić się , że za mało zastanawiałam się czy nie za dużo się rusza eh... Znalazłam fajny artykuł o wpływie muzyki na dziecko noi o tym ,że ono potrzebuje kontaktu ze światem zewnętrznym i z nami. Może któraś będzie chciała przeczyytać. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/dziecko-w-lonie-matki-jak-zapewnic-maluszkowi-spokoj-i-poczucie-bezpieczenstwa_34909.html

a ja dzisiaj zamierzam porobic sobie kilka zdjec zbey miec na pamiatke. corka lubi pozowac wiec porobimy sobie zdjecia :)

Aniołku daj znac. 3mamt kciuki. Na pewno jest w porzadku a szyjka juz dalej sie nie skraca:)

u mnie dzisiaj jak na razie mgla ale mam nadzieje ze moze potem wyjdzie slonce.

Dzień dobry!!! u mnie wiosna huurraa.... Aniołku trzymam kciuki za twoją szyjkę:) daj znać co i jak . Sandzia to z brzuchami idziemy łep w łep:) nic sie nie martw jeszcze wszystko przed nami ha ha.. co do ogórków to właśnie przypomniałm sobie, zę rok temu przed poronieniem chodziłam pryv. do gina i właśnie on mówił żeby unikać, szczeże to też trochę podjadam ;) wczoraj na kolacje były wiosenne kanapki mniam :)

Cześc ! U mnie dziś piekna pogoda i z dnia na dizeń coraz cieplej :) hurra! Dziewczyny brzuszki cudowne, i takie duuuże, ja teraz mam 20 tc ale brzuszek w porównaniu do Was malutki, nawet mniejszy niż Ines ,no ale jak będzie taki duzy za 3 tygodnie, to chyba wstrzymam się z kupnem sukienki na komunię...i kupię tuz przed, bo może byc problem ;P zdjęcie postaram się wrzucić później. Aniolek, trzymamy kciuki za Was !!! Alanja, z tymi ogórkami to nie mam bladego pojęcia, mi gin nic nie zabroniła jeść, po prostu powiedziała wszystko, ale z umiarem.A cvos nie tak z tymi ogórkami ?? Dziś wizyta ( 10:40) :D nie mogę się doczekać !

Gość Juka83
W życiu bym nie wpadła na to żeby unikać ogórków no ale chyba tak zrobię. W moim przypadku wiem , że muszę też unikać słodyczy bo ostatnio przedawkowałam dlatego zaraz ruszam na targ bo owoce wiem ,że bez zamiennika nie podołam. Zrobię dziś pyszny koktajl owocowy. Dziś idę na kurs fotograficzny dla przyszłych mam. Zobaczymy jak będzie przynajmniej wyrwę się z domu:)

Gość Juka83
Olcia , aniołek trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i same dobre wieści!

Olcia właśnie nie wiem :( po prostu sobie przypomniałam o tym jedząc ogóraski:)może coś bredzil:) trzymam kciuki za wizytę.. Juka ja dzisiaj robię ptasie mleczko z malinami:) Uciekam na śniedanko i dłuuuuugii spacer - do potem!!!