Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

siedze na lawce w ogrodzie-cieploooo :D chyba moj organizm sie jeszcze nie przestawil :) ale gwarantuje Wam, ze zrobi to szybko :) chwile temu pomalowalam paznokcie i wlasnie zadzwonilam do mojego meza i poinformowalam go ze przez taka pierdulke czuje sie jak dama :) bardzo sie dziwil, ze taka rzecz, a tak mnie ucieszyla :)

u mnie tez dzisiaj sloneczko swieci i jest bardzo ladnie ale niestety nie moge wyjsc nawet na laweczke :(

dziewczyny strasznie dziękuję za zyczenia :*** jesteście najlepsze! jestem już po wizycie, a więc tak przede wszystkim póki co nie mogę zażywać zadnych tabletek na te owsiki :( lekarz kazał ładować w siebie czosnek ile się da i kapustę kiszoną ( jej sok). powiedział, że jeśli będzie mnie strasznie pieło i bolało to zastanowi się przy kolejnej wizycie czy nie przepisać mi już jakieś tabletki, ale to pomyslimy. Emilce to nie zagraża w żaden sposób a ja musze to przetrwać jak stwierdził mój najlepszy doktorek na świecie :) Moja dzielna dziewczynka na bank jest kobietką :) dostałam śliczne zdjęcie anulki ( ziarnka kawy jak to powiedział lekarz) :P jest zdrowa, serduszko bije miarowo tak atygk powinno, no i rośnie z niej długonoga babeczka, wg wymiarów póki co wychodzi dni mówie że kurcze ciężko to widze jak tak będzie rosła, a lekarz na to, że spokojnie że wzrost kruszyny moze się jeszcze pare razy zmienić ze nie jest jednostajny i w pewnym momencie może zwolnić :) także zobaczymy co z tego wyjdzie :) póki co mała waży 840 gramów i jak zwykle przed samą wizytą obróciłą sie do nas pleckami - NORMA :P uuf cieszę się ze te moje pasożyty nie zagrażają małej a ja no cóż będe musiałą jakos przetrwać i pakować w siebie ten nieszczęsny czosnek :(

no ciekawe jak tam moj lobuz rosnie. boje sie przez ostatni czas mogl malo urosnac przez ten moj stres. ogolnie boje sie czy te bakterie w moczu nie zrobia czegos zlego malemu.

Dziewczyny a nie wiecie ile czasu ważne jest skierowanie na badania? Bo wcześniej robiłam odpłatnie,a teraz lekarz dał mi skierowanie.Byłam u niego 08.04 i taką datę mam na tym skierowaniu.Nigdy nie chodziłam ze skierowaniem na badania a teraz nie wiem co i jak:)

abcd a kiedy masz wizyte zeby zapytac lekarza o te wyniki? ja jeszcze musze si epochwalić że przytyłąm tylko 600 gram z czego polowa to przyrost wagi mojej Emilki ;) także mam nadzieję, że w końcu z tą wagą przystopuje póki co 7,5 kg na +

Dominika czyli troszkę już masz :) ja dopiero dziś listę zrobiłam i też będę powoli kompletować wszystko Ines super że wszystko dobrze :) niech rośnie zdrowa córunia :) Goosia delektuj się pogodą...ja niestety zazdroszczę własnego podwórka!! ja się kiszę w kamienicy..:/

Jeżeli mogę Wam podpowiedzieć co do ciuszków to: Body na krótki rękaw fajne są w C&A w pięciopaku za 29,90:) Body długi rękaw w trzy paku w Smyku za 44,90:) Półśpiochy w Smyku w dwupaku za 39,90:) Fajny komplet dla dziewczynki kupiłam w H&M (body na długi rękaw,leginsy i czapeczka) za 39,90:)

ogrodek faktycznie super sprawa... juz dzis wyobrazalam sobie jak "wystawiam" Franka w wozku przed dom i slodko sobie spi :) fajnie byloby juz wyjsc z maluchem na spacer i popchac wozek :)

Ja też już po wizycie:) wszystko dobrze maluszek ma 18 cm i wazy 510g wychodzi 22 tydzień. A co do wagi schudłam 2 kg,a wiec od początku ciąży jestem 7 kg na minusie. brzuch rośnie a ja chudne:)

Dominika ja mam kupiony Graco symbio w kolorze czarnym i srodek szary:) ten wózek spodobal mi się od początku,a ze trafił sie okazyjnie to wiadomo:) ogólnie co do koloru to nie miałm dylematu, bo od początku marzył mi się czarny... Ines89 fajnie,że z malutką wszystko dobrze:) A ja nie wytrzymałam i kupilam pierwszy śliczny pajacyk dla maluszka:) oczywiście uniseks ha ha....

Aniołek to cudownie,że z małą wszystko ok:)Moja w 21 tygodniu ważyła 460g:) Alanja1974 powiedz mi jak wrażenia jeżeli chodzi o wózek?Ja codziennie go oglądam na necie i widziałam go na żywo w smyku,ale był tylko w kolorze niebieskim-a ten jak dla mnie odpada:)Fajnie wygląda?I jak się go prowadzi?:)No i jeśli możesz to napisz czy kupiłaś 3w1 i ile zapłaciłaś?:)

Jeśli możecie to piszcie w jakich sklepach kupujecie ubranka i akcesoria dla dzieci:)Gdzie są jakieś promocje a gdzie coś fajnego:)Może takie informacje przydadzą się innym:)

Dominika, ja wózek mam kupiony ale stoi w anglii:) jade za 1,5 tyg. po niego więc swojego nie widziałam na żywo. Dzisiaj spotkałam na mieście dziewczyne z tym wózkiem i z wyglądu bomba:) Ja mam kupiont 3 w 1 plus śpiworek, baza do auta, torba i folia przeciwdeszczowa , wszystko za 200 funtów więc w porównaniu z cenami w polsce prawie darmo...

Hej dziewczynki. Ja właśnie wróciłam od lekarza i ze długaśnego spacerku, starówkapełna :-) A ja niestety zauważyłam ze zaczynam sie mocniej pocić, i to nawet między nogami... dobra tam wytrzymam jakoś, żeby tylko mała była zdrowa;-) u lekarza wszystko ok. Niestety nie zobaczyłam kruszynki, tylko usłyszałam jej serduszko no i oczywiście skierowanie na glikozę:-( A dziś najpierw w spożywczym przepusciła mnie w kolejce, potem w h&m ekspedientka zawołała mnie do kasy, ale najlepsze było w tramwaju. Był satłoczony i jakaś starsza pani zaczęła krzyczeć na cały głos co to za czasy że mężczyźni siedzą a kobieta w ciąży stoi i że ktoś ma mi natychmiast ustąpić miejsca haha i tak ostatecznie ustąpiła mi dziewczyna a mo było cholernie głupio;-)

abcd - powodzenia z tym moczem, tzn, żeby to jednak nie były nerki co do spania na poduszce takich maluchów co prawda nie jestem matka, ale pracuję z takimi maluchami również nie polecamy spania na poduszce do ok 1 roku życia chyba, że jest to płaska podusia, ale też dopiero jak dziecko jest już większe - trudno tu okreslić granice, czy ma to być 6, 7, czy 8 miesięcy

Dominika wózek kupila mi siostra, nowy na promocji w UK :) bez przeceny można tam kupić za 400funtów więc i tak taniej niż u nas:) Andzik wyjełaś mi z ust temat pocenia się, miałm właśnie was pytać czy zauważyłyście u siebie jakies zmiany typu bardziej intensywny zapach? bo mi się wydaje, że mój pot jakby bardziej nieprzyjemnie pachnie:( a co będzie latem:(

Noelia, moi chłopcy zawsze spali bez poduszki ale przykryci kołderką:) dlatego muszę kupić pościel, a poducha wyląduje w szafie do czasu aż dzieciak podrośnie:) no i od początku spanie w łóżeczku obowiązkowo :)

a ja nie wytrzymalam i wyszlam na dwor. corka tak prosila ze chce isc na plac zabaw a meza nie bylo wiec wyszlam z nia. na szczescie corka jest na tyle samodzielna ze moglam posiedziec na lawce a ona bawila sie z dziecmi.

Alanja - no i slusznie :) a co do potu, mi się wydaje właśnie, że smierdzę chociaż specjalnie kazałam się obwąchać męzowi, i ruszłam sie przy nim gdy mi się tak wydawało, i mówił, że nic nie czuje więc może jednak nie śmierdzi ten pot, natomiast na pewno się pocę tak, że mam mokre bluzki, ale kiedy np bluzka przeschnie nie czuję tego potu, więc może to jakaś woda ? w każdym razie bluzki i tak piorę :D

Alanja1974 a możesz mi powiedzieć w jakich sklepach można dostać ten wózek w UK?:)Bo moja babcia mieszka w Londynie,ale muszę jej jasno powiedzieć do jakiego sklepu ma się wybrać:P I muszę jej podać pełną nazwę i kolor wózka,bo boi się że nie kupi taki jaki potrzeba:P

ja ogolnie nigdy nie mam problemu z poceniem sie a nawet wrecz przeciwnie bo jak jest upal to i tak nie jestem spocona a np. z mojego meza juz dawno sie leje pot. w pierwszej ciazy nie zauwazylam wiekszego pocenia sie i teraz tez nie widze roznicy.

Ja też nigdy nie miałam problemu z poceniem.A teraz w ciąży to już się wcale nie pocę-jak na razie oczywiście:)