Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie prowo, to życie:O

ile płacicie za prąd?

Polecane posty

Gość gość
To nie zalezy ile kto ma sprzętu, jaka powieszchnia i czy oszczędza. To zalezy głównie jak stare i energooszczędne te sprzęty sa. Lodówka może brac kilka zł miesiecznie a moze i brac kilkadziesiat tak jak mój bojler

Gość gość
Dobrze też miec dużo rzeczy na gaz typu piec i wode. Wtedy duzo mozna zaoszczędzic. Najważniejsza jest energooszczędna lodowka bo ona chodzi 24h.

Gość gosc 52
Domek 100m2 , 3 pokoje,kuchnia ,lazienka:lodowka ,pralka,tv,komp stacjonarny wlaczony tak okolo 12h/dobe,piec c.o.(pompa itd) aaa cha zarowki LED w kuchni,lazience,w pokoju ,gdzie najwiecej sie przebywa i tam ,gdzie mam kompa........PLACE 120zl na 2 m-ce!

Gość gość
Jeśli chodzi o Novum to jest ok ja tez jestem zadowolona płacę mniej a o to mi właśnie chodziło

Trzeba na czyms oszczedzac, grosz do grosza i bedziemy milionerami. Trzeba obnizyc rachunki jak sie tylko da. Jesli istnieje operator, ktory oferuje nam atrakcyjne ceny to czemu nie

Gość gość
a ja mam wszystko na prąd od oświetlenia po ogrzewanie duży dom jednorodzinny 250m2 mam wszystkie sprzęty w klasach a+ lub a++ za prąd płace latem 500-700zł zimą 25000-3000zł co 2 miesiące w domu jest 6 osób codziennie gotuje na 2 dania codziennie pralka kilka razy chodzi odkurzacz ok 3 h bojler codziennie no i wiadomo na okrongło podstawowe rzeczy zarowki komputer tv lodówka powiem szczerze ze nie narzekam na rachunki za prąd bo wygoda nie do porównia z gazem czy czymś innym

Bo zależy co ile "żre" prądu. Kiedyś obliczyłam, ze mój laptop (zresztą- większośc laptopów) włączony po 15 godz dziennie (oczywiście tak nie jest) kosztuje na 2 miesiące jakieś 30zł - więc to niedużo. Jeśli chodzi o tv to najwięcej energii pobierają te kineskopowe, więc jeśli ktoś ma i jest włączony od rana do wieczora to niech liczy się z tym, że rachunek będzie sporo większy. To samo dotyczy różnych "małych" urządzeń, mikrofalówka potrafi zeżreć więcej prądu niż pralka, to samo z suszarką do włosów. No i u mnie rachunek ok 300zł na 2 miesiące, ale jak poczytać co w tym rachunku jest, to ponad 100zł to same podatki,

Gość gość
A ktos jeszcze poleci Novum? A wy w czym macie?

Gość gość
ja 23:35 mam w PGE Bełchatów taryfa g11 stała opłata przez całą dobe za 1kwh i naprawde nie narzekam

Gość gość
Ja mam Novum, wczesniej mialam Pge. Jestem zadowolona ze zmiany.

Gość gość
Novum = złodzieje nie dajcie sie nabrać

Gość gość
A bylas/es w Novum? Czemu zlodzieje?

Gość jola_33
Czytalam w interecie pozytywne opinnie, jako o dostawcy energi i jako telekomunikacji

Gość dordoo
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny

Gość gość
Ja z Novum ma rachubki o jakieś 20 zł niższe. Nie jest więc na razie tak źle.

Gość gość
u mojej sąsiadki z novum jest podobnie, zastanawiam się czy też nie podpisać tam umowy.

Gość gość
a to prawda, że Novum kupuje energię od Taurona?

Gość gość
tak to prawda, ale mimo to mają korzystne pakiety.

Gość gość
żarówki energooszczędne jak ich używać non stop czy gasić ?

Gość Eonniusz
Te żarówki opłaca się instalować w miejscach gdzie długo ma się je zapalone. Inaczej nie. A co do Novum, bardzo solidna firma polecam. Hejt w internecie na nich absolutnie niezasłużony.

Gość karolinak8866
Pakiety dopasowane indywidualnie do klienta, z tego co sie orientuje posiadają w swoich usługach pakiety na tel.stacjonarny

Gość gość
Ja płacę 200, co dwa miesiące. Nie używam mikrofalówki, żelazka i suszarki do włosów.

Gość PrinceP
Oni tam mają wiele pakietów. Warto korzystać "szeroko" z tej firmy, wtedy można naprawdę dużo zaoszczędzić. Tam jest telefon stacjonarny, komórkowy, nomadyczny.

Gość gość
A jaki to nomadyczny? Ja korzystam ze stacjonarnego, a komórkowy od dawna jest? A też są takie pakiety indywidualne jak na energie?

Gość gość
Nomadyczny to hyryda stacjonarki z komórką. Też można na telefony brać pakiety od nich. Polecam

Gość karolinak8866
A ty z jakiego korzystasz? A z Energii tez? długo? Mnie przyciagnał ten pakiet indywidulany i gwarancja

Gość KasiaPa
Jestem w Novum juz dlugi czas, ajbardziej przyciagnelo mnie do nich to, ze jest indywidulany pakiet i przysluguje okres gwarancyjny 36 miesiecy

Gość gość
A dzieki temu mozna zaoszczedzic. Grosz do grosz i mozna uzbierac na cos. Ja tez zmienilam na tel kom u nich, place lacznie mniejsza rachunki. I to duzo.