Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estdydf

lipofilling pod oczy- uzupełnianie cieni pod oczami własnym tłuuszczem

Polecane posty

Gość gość
W zakładce Madonna lift jest ten facet po przeszczepie tłuszczu. Co on w końcu miał robione, bo teraz juz nie wiem o co chodzi, i co on w mocy robił.

Co do kaniul to jest wiele różnych - my mamy te, które polecił nam dr Lembas. Są one różne jedne typowe, a drugie specjalnie jeszcze zaostrzone do podcinania blizn. Co do pacjenta - to rok temu miał zabieg laserem CO2 - stąd zdjęcia w zakładce madonna lift i laser CO2 dzięki czemu skóra się napięła. Zabieg przeszczepu tłuszczu miał za zadanie dodatkowo go odmłodzić. Niestety wraz z wiekiem ubywa nam tkanki tłuszczowej w obrębie twarzy. Niestety medycyna estetyczna wśród mężczyzn jeszcze raczkuje w naszym kraju - a my lubimy mieć porównanie odnośnie zabiegów jak reagują mężczyźni :-)

Gość gość
Pani Sandino. Czy ma Pani informacje jak przedstwia sie sytuacja z pacjentami po przeszczpei tluszczu u dr Lembasa?

Gość gość
Zalamalam sie. Powieki dolne u tego pana,i u pani w ogole sie nie poprawily. Caly tluszcz wchlonal sie :-(. Gorne powieki u tego pana widac mala poprawe,ale ciekawe czy z czasem nie wchlonie sie wszystko. Sandrina co na dr? Dziekuje za zdjecia.

Gość gość
moze troszeczke widac u tego pana wiecej tluszczu na dolnych tez,ale minimalnie :-(.

Gość gość
Zero efektu ! Czy ten pan jest zadowolony?

Gość gość
Dziękuje P. Sandrino za zdjęcia. Naprawdę wszystko się wchłonęło. Do prawdy nie wiem co mam o tym wszystkim myślec. Pozdrawiam Krystyna.

Gość gość
Jak nie wiesz co o tym myśleć- Sandrine to kolejna panienka która potrafi głównie reklamować i dodawać bełkot pseudomedyczny.Efekty jak to w med. estetyczne żałosne. Beznadziejne wyciąganie kasy

Gość gość
Dziewczyny dobrze, że ona wstawiła te zdjecia. Przynajmniej wiadomo czego sie spodziewać, i czy warto.

Przepraszam, że tyle musiałyście czekać, ale byłam poza zasięgiem :-) co do efektu - pacjenci są bardzo zadowoleni - postaram się Wam jutro przesłać zdjęcia ust - bo one akurat są widoczne od razu. Chociaż niestety zdjęcia nie zawsze odzwierciedlają rzeczywistość. Co do efektu - nasz lekarz powiedział mi, że na ostateczny efekt trzeba jeszcze poczekać, ponieważ dopiero na świeżo zszedł obrzęk. Także jeszcze zobaczymy - pacjentka ma wpaść do Nas na kontrolę za około miesiąc. Co do lipofillingu jak ktoś kiedyś czytał moje opinie - ja do przeszczepu tłuszczu podchodzę sceptycznie - więc cierpliwie czekam i będę Was na bieżąco informować jak będą nowe fotki. A co do osób, które mnie tradycyjnie hejtują - jakbym chciała kogoś naciągać to bym obrabiała zdjęcia z photoshopie i mówiła, że efekty są cudowne od razu, siniaków nie ma, etc. jak to robią niektórzy na tym forum.

Gość gość
Moze dlatego tłuszczu sie wchłania bo większość nie używa wirówki do oczyszczenia tłuszczu.

Gość gość
Po jakim czasie ocenia sie ostateczny wynik? Po roku?

Z tego co mówił dr Lembas tłuszcz jest bardzo wrażliwy i zbyt agresywne jego traktowanie może powodować rozerwanie błon i wówczas zabieg będzie nieskuteczny, bo komórki nie przeżyją. Dlatego nie zalecał np. pobieranie tłuszczu za pomocą technik wibracyjnych. Więc myślę, że coś w tym jest. Co do czasu oczekiwania na efekt - po laserach obserwujemy go po 3-6 miesiącach. Więc myślę, że to również będzie optymalny czas dla twarzy. Zwykle po inwazyjnych zabiegach musi zejść obrzęk, a po obrzęku skóra zwykle nie wygląda najlepiej - tak jest bynajmniej po zabiegach laserowych. Aby organizm wydzielił odpowiednie ilości kolagenu należy poczekać. Zatem wydaje mi się, że aby organizm przyjął tłuszcz należy również poczekać. Ale zobaczymy - będę Was informowała jak tylko pacjenci powrócą na kontrolę.

Gość gość
Pacjenci sa naprawdę zadowoleni? ja bym sie wnerwila ze aż tyle tłuszczu sie wchłonęło. Do prawdy na zdjęciach nie wiadomo co oceniać, bo z przed i po jest tak samo.

Gość gość
Jedyne co dobrego to ze tej pani szybko zeszły krwiste sińce myślałam ze bedzie to sie ciągnęło długo.

Tak, są zadowoleni. Niestety tak już jest, że zdjęcia nie zawsze oddają to co jest w rzeczywistości. Ja mam podobnie jak widzę pacjentów po mezoterapii - po serii są bardzo zadowoleni ale zdjęcia nie pokazują praktycznie żadnych zmian. Być może to się zmieni - zobaczymy.

Gość gość
Sandrine informuj nas. Jestes jedyna osoba która opisuje przebieg, wstawia zdjecia.., ja sie bardzo ciesze ze to robisz. Czy pacenci nie maja nierówności pod skóra?

Gość gość
Na zdjęciach byłoby widać poprawę po przeszczepienie. Przecież zdjecia sa zrobione z bliska. Interesuje się tym tematem od kilku lat. Widziałam bardzo dużo zdjeć na zagranicznych stronach i tam to mozna powiedzieć, że efekty są widoczne.

Kochane ostatnio trochę choruję więc nie mam aktualnych danych. Ale jutro wracam do pracy i wstawię nowe fotki z tego co wiem w poniedziałek była kolejna pacjentka na kontroli po przeszczepie tłuszczu u dr Łukszy, a dzisiaj wykonuje zabieg u kolejnej pacjentki. Postaram się również o wrzucenie zdjęć z innych ujęć niż tylko z przodu. Pozdrawiam i życzę zdrówka.

Gość gość
Sandrine, życzę Ci prędkiego powrotu do zdrowia - zdrowiej nam. Z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia. Pozdrawiam

Gość gość
Sandrine to juz u Was bedzie druga pacjentka robiła przeszczep tłuszczu pod oczy? Tez zabieg stek sie bardzo popularny. Dużo ludzi sie tym interesuje.

Gość gość
Wiecie co brakuje? Jest za mało informacji, i zdjeć z przeszczepów tłuszczu pod oczy. Zainteresowanie rośnie wiec fajnie by było obejrzeć sporą ilośc zdjeć tylko takich konkretnych zeby było widać efekty.

Tak - to będą już dwie pacjentki, kolejnej dwie są już zapisane na początek lipca - zatem zabieg powoli się rozkręca. My wykonujemy zabieg od razu na całą twarz, a nie tyko same oczy - ponieważ jest jeden okres rekonwalescencji, a preparat i tak pobrany jest od pacjenta - więc po prostu warto. Zabieg ten u nas jest jak same wiecie od niedawna, natomiast znany jest w medycynie od wielu lat. Co do zdjęć to niestety rzadko kto je umieszcza - pacjentki ze względu na to, że nikt nie chce się przyznać do tego, że coś robił, lekarze - ponieważ nie każda pacjentka wraca na kontrolę... a niektórym po prostu się nie chcę. Myślę, że dlatego w krótkim czasie nasza klinika tak szybko się rozwinęła. U nas mówimy jak jest i pokazujemy czasem drastyczne zdjęcia po zabiegach. Dzięki temu pacjent nie jest zaskoczony. Wydaje mi się że jest to dość ważne by monitorować cały proces przebiegu rekonwalescencji efektu zabiegu i jego długofalowych skutków. Mam nadzieję, że inni pójdą w nasze ślady. Myślę, że mało jest już osób które wierzą w zdjęcia przed i po - zwłaszcza, że te po są robione w makijażu i obrobione w photoshopie.

Gość gość
Nie pitol, bo zdjecia sa ważne( te prawdziwe)

Gość gość
Bez zdejec to ja sie nawet nie wybieram na zaden zabieg,bo nie wiem czego sie spodziewac. Ile w Waszej klinice kosztuje lipofilling?

Gość gość
Sandrina wstaw zdjecia jeszcze za jakis czas tych pacjentow. Zobacze ile tluszczu pozostanie. Z opuchlizna to efekty sa widoczne. Siniaki jak narazie tez nie sa duze.