Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estdydf

lipofilling pod oczy- uzupełnianie cieni pod oczami własnym tłuuszczem

Polecane posty

Gość gość
Sam lekarz zaproponował mi wypełnienie policzkow dla mnie najważniejsze były doły pod oczami. Problem swój opisałam wyżej co do kwoty to nie mam potrzeby zbierania 3 tys. Miesiącami jak to pisałas. Co nie zmienia faktu ze są to nie małe pieniądze a co do wieku to mam 30 lat i nie mam jeszcze szczególnie widocznych zmarszczek ale moim problemem były doły pod oczami i niestety wyglada to jak opisałam wyżej.

Gość gość
Czy wy nie przesadzacie? W wieku 30 lat nie ma dużych problemów pod oczami. Rozumiem kobiety 40 letnie, ale 30 letnie! Prędzej sobie pogorszycie w tym wieku stan skory niż poprawicie.

Gość gość
Co Pani za głupoty pisze? ma 30 lat i miałam bardzo duże doły pod oczami, wiek tutaj nie ma znaczenia czasami 40 latka wygląda lepiej niż 30 latka. U mnie byl to na prawdę powazny problem uwarunkowany genetycznie. Sam lekarz przeprowadzający zabieg stwierdził, ze to moj defekt. To nie było moje "widzi mi się"

Gość gość
Nie chce martwić, ale moja mama robiła taki przeszczep 2 razy, i pozostała znikoma ilośc tłuszczu. Powiedziała, że juz chyba nie bedzie robiła ponownie zabiegu. Polscy lekarze sa do niczego.

W wieku 30 lat raczej potrzeby związane z przeszczepem tłuszczu są małe, więc nie do końca rozumiem dlaczego nie ma w ogóle efektu. Jeszcze raz prosiłabym chociaż aktualny wycinek zdjęcia, aby wstawić tutaj na forum - będzie mi łatwiej się wypowiadać. Oczywiście zgadzam się, że nie można generalizować, że pewne zabiegi robi się od pewnego wieku - ponieważ tak jak pisałam im później zacznie się o siebie dbać tym trudniej i drożej wychodzi później odmładzanie. Co do pisania, że wszyscy lekarze w Polsce są źli to tak jak pisanie, że każda blondynka jest głupia, a ruda fałszywa- nie generalizujmy, ponieważ możemy skrzywdzić uczucia innych osób, a to nie jest miłe. Dzięki takim forom możemy obiektywnie oceniać efekty zabiegów, przygotować się do nich, poznać możliwe efekty i skutki uboczne. Krytykowanie osób, które poddały się zabiegom estetycznym jest nie na miejscu. Dzięki temu, że piszą tu na forum - inne kobiety mogą poznać inne aspekty zabiegów, niż te cudowne, przedstawiane przez niektórych lekarzy.

Gość gość
Właśnie! Wstaw zdjecia z przed, i po.

Gość gość
Jeszcze raz piszę, że efekt jest ale są okropne nierówności, w jednym oku po zejściu opuchlizny już na starcie zrobiła sie na nowo zapadlina pod okiem w drugim oku tuż nad kością jarzmową następny dół. Miałam wstrzyknięty tłuszcz w powieki dolne oraz policzki bo tak uznał lekarz. We wtorek zasiegnę opinni innego lekarza zobaczymy co on powie. Moim zdaniem to zbyt malo wstrzykniete tłuszczu w dolnę lez w jednym oku, skoro w drugim jest dobrze zas w drugim za nisko wstrzykniety w policzek skoro jest dół miedzy powieka a koscia jarzmowa. Nie mam wykształcenia w tej dziedzinie ale dla mnie nie jest to normalny efekt. Mimo, że lekarz zapewnial mnie jak będzie pięknie wszystko wyglądać. Nie powinno być takich nierówności i takiej asymetrii. Zdjęć z pewnych względów wstawiać nie będę.

Gość gość
U kogo robilas przeszczep?

Gość gość
Sandrine. Czy mozesz mi napisać prywatny swój e- mail? Oczywiście jeśli mozesz . Chciałam sie poradzić, i cos jeszcze. Nie będę tu pisała.

Gość gość
Nie róbcie takich rzeczy, brrrrrrrrr

Gość Sandrine_z_kliniki
Tak jak obiecałam wrzucam zdjęcia - aktualnie minęło 2 miesiące od przeszczepu tłuszczu - efekt nie jest spektakularny, ale pacjentka ogólnie jest bardzo zadowolona i przygotowuje się na laser CO 2 na jesień, żeby dodatkowo poprawić napięcie skóry: http://wrzucaj.net/6Hg http://wrzucaj.net/6Hr

Gość gość
Na tym pierwszym zdjęciu widzę, ze nie ma tej pomarszczonej skory. Natomiast zdjęcie drgie nie widzę różnicy. Jedynie co widać to ze żyłki są mniej widoczne. Duzo macie chętnych na lipofiling pod oczy?

Zabieg wykonujemy od niedawna, w związku z czym nadal czekamy na efekty, które staram się przesyłać na bieżąco. Póki co jest to kilka zabiegów. Niestety przeszczep tłuszczu wymaga długiego okresu rekonwalescencji - conajmniej 2 tygodnie - w związku z czym wiele osób woli metody alternatywne.

Gość gość
Jaka jest inna alternatywa na doły pod oczami?

Zależy od tego z czym mamy do czynienia - często trzeba połączyć kilka technik - laser CO2 + mezoterapia + wypełnienie preparatem Radiesse (nie ciągnie wody dzięki nie ma efektu Tyndalla - minus jest taki, że tylko doświadczeni lekarze mogą go stosować w okolicy doliny łez, gdyż w przeciwieństwie do kwasu - Radiesse nie da się rozpuścić). Jeżeli brwi mocno zjeżdżają, ponieważ jest zbyt dużo skóry warto rozważyć blepharoplastykę bądź podciągnięcie brwi nitkami.

Gość gość
Słyszałam, że laser niszczy tłuszcz. Zabiegi powinno wykonać w odwrotnej kolejności, laser a następnie wypełnianie tłuszczem, czy to prawda? Czy prawdą jest również, że gdy chudnę w pierwszej kolejności zanika mi tłuszcz wprowadzony a potem cala reszta?

Gość gość
Prawda. Po przeszczepach nie można chudnąc! Najpierw traci się przeszczepiony tłuszcz. Moja koleżanka miała przeszczepiony tłuszcz w twarz i tak pięknie wygladała, schudła 10 kg i cały tłuszcz przeszczepiony wchłonął się. Nic nie zostało.

Gość gość
Jeżeli chodzi o lasery to jedni lekarze mówią: najpierw laser póżniej tłuszcz. Inni mówią najpierw tłuszcz póżniej laser. Nie wiadomo.

Gość Sandrine_z_kliniki
Laser CO2 nie ma wpływu na rozkład tkanki tłuszczowej, ponieważ jego wiązka nie sięga aż tak głęboko. Utratę tłuszczu wywołują np. fale radiowe i ultradźwiękowe. Nawet do lipolizy laserowej z liposukcją używa się innego lasera - gdyż jego mechanizm działania polega na absorbowaniu (czyli pochłanianiu) energii przez dedykowane tkanki np. tłuszczowe. Wiązka lasera CO2 nie ma powinowactwa do tkanki tłuszczowej, ale do wody zawartej w tkance.

Gość gość
Dziwne, lekarze na zagranicznych forach piszą dokładnie na odwrót. Laser niszczy wszczepiony tłuszcz i zabiegi powinno wykonać się w innej kolejności. Co lekarz to inna opinia.

Gość gość
Sandrina Napisz proszę czy zabieg thermage może zniszczyć mi tkankę tłuszczową?

Gość gość
Dlaczego zadajesz tak śmieszne pytania? Laikowi? Nie mam prawa wypowiadać sie na temat skuteczności zabiegów ponieważ nie mam wykształcenia tej dziedzinie. Miałam wykonywany ten zabieg a przed jego wykonaniem czytałam wiele na ten temat rownież na stronach amerykańskich i wiem co pisali lekarze na ten temat. Więc powielam tylko ich opinnie tutaj.

Gość gość
Postaram sie pózniej znaleźć film na ktory lekarz po wszczepieniu tłuszczu odrazu zrobił zabieg laserem.

Ja nie chce negować zdania "amerykańskich specjalistów" - piszę tylko co wynika z mojej logiki opartej na zasadach fizyki - może gdzie indziej są inne prawa fizyki :-) Także przepraszam jeżeli kogoś uraziłam. Osobiście miałam CO2 kilka lat temu i nie widzę utraty tkanki tłuszczowej, a z miłą chęcią bym się jej pozbyła. Natomiast mam nadzieję, że uda mi się przetestować RF Venus Legancy - mamy wstawione urządzenie na kilka dni i ufam, że moj podbródek się obkurczy. Co do Thermage to są to fale radiowe, więc oczywiście, że wpłynie na rozkład tkanki tłuszczowej, ponieważ temperatura tkanki jest większa na głębokich warstwach skóry, a mniejsza na górnych. Ponadto jest coraz więcej doniesień, że RF kierowany bezpośrednio na gałkę oczną może powodować zaćmę i pogarszać zwrot - więc operator powinien powieki traktować bardzo ostrożnie. http://biotechnologia.pl/kosmetologia/artykuly/radiofrekwencja-fale-radiowe-w-kosmetologii,13238 - info dotyczące działania lipolitycznego na tkankę tłuszczową :-)

Gość gość
2 miesiące temu również miałam zabieg przeszczepu tłuszczu i nie widzę żadnych spektakularnych efektów u siebie. Jak to Pani wyżej się zachwyca tym zabiegiem. Mam 28 lat i po dwóch miesiącach nie zostało nic absolutnie nic tłuszczu w powiekach. Wchłonęło się wszystko musialabym poddac sie jeszcze kilku zabiegom i to niewiadomo czy cos pozostanie. Reasumując nie polecam, duzo trzeba wydac, zeby cos osiagnac i to niewiadomo jaki bedzie efekt. A lekarze zapewniają ze po pierwszym zabiegu juz efekt bedzie widoczny. Mało skuteczny zabieg niewspółmierny z kosztami. Dodam ze nie straciłam na wadze a wręcz przeciwnie.

Gość gość
Cos jest nie tak. Nie moze wszystko sie wchłonąc. Moze żaden, ktory Wam robił ten zabieg nie umiem wykonać go prawidłowo.

Gość Sandrine_z_kliniki
Tak jak pisała - zabieg przeszczepu tłuszczu wykonujemy od niedawna. Muszę przyznać, że efekty nie są spektakularne i pacjentka, której obiecuje się gruszki na wierzbie może czuć się zniesmaczona końcowym rezultatem. Myślę, że osoby niezadowolone z zabiegu nie były przygotowane na możliwości uzyskania poprawy, a efekt został przerysowany.

Gość gość
A ja uważam, że lekarze nie są wystarczająco doświadczeni i dlatego tłuszcz wchłania się całkowicie. Nie oczyszczony i zapewne większość komórek uszkodzona. Zapewne to jest przyczyna.