Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estdydf

lipofilling pod oczy- uzupełnianie cieni pod oczami własnym tłuuszczem

Polecane posty

Gość gość
Sandrine ja nie moge tego otwoyc. Mozesz to zrobic poprawnie? Ten facet wyglada super. Sluchaj,a on mial przeszczep w gorne powieki?

Gość gość
Co to jest osocze bogatoplytkowe?

Postaram się dziś wrzucić jeszcze raz. W linku jest błąd, ponieważ kafeteria zrobiła spację pomiędzy pierwszą częścią a dalszą linku i podzieliła jakby na 2 częśc****acjent miał przeszczep tłuszczu z tego co pamiętam w czoło, lwią zmarszczkę, a także w łuk brwiowy, górną i dolną powiekę, trochę policzki.

Osocze bogatopłytkowe - bardziej popularne pod nazwą zabiegu Regeneris - jest to substancja pobierana z krwi pacjenta (po odpowiednim jej odwirowaniu) odpowiedzialna za szybszą regenerację i odbudowę.

Gość gość
Najbardziej widać różnice po górnych powiekach, na dolnych tez widać, ale górny wyszły pięknie. Gdyby mi tak ładnie wyszły to byłabym szczęśliwa.

Gość gość
Sandrine. Dzięki Ci ze wstawiłam te zdjęcie. Dokładnie taki sam problem mam z gornymi powiekami, i to jest to czego szukałam. Postaraj sie jeszcze ten link wstawić z ta kobieta, bo prubowałam na rożne sposoby i mi nie wychodzi.

Gość gość
Będziesz miała jeszcze zdjecia tego mężczyzny? Ciekawi mnie czy siniaki dopiero nie wyjdą większe, a jeśli tak to po jakim czasie mozna je ukryć pod makijażem.

Mam małe urwanie głowy - ale z tego co mi wiadomo pacjent był już na kontroli. Najpóźniej do poniedziałku wstawię coś nowego. Pozdrawiam

Gość gość
Ok. Czekamy:-)

I jeszcze Pani bezpośrednio po http://wrzucaj.net/9Ax Wczoraj kontaktowałam się telefonicznie z pacjentką. Mówiła, że po zabiegu wzięła tylko ibuprom, a także lekko sączyło jej się osocze z miejsca, z którego pobierano tłuszcz. Poza tym wszystko ok. Oczywiście obrzęk i siniaki są.

Gość gość
Dzięki Sandrina. Dlaczego ta kobieta ma większe sińce? aż krwią podeszlo, od czego to zależy? Ten facet tez miał w dolnych wstrzykniety tłuszcz, a u niego wyszło prawie bez sincow.

Gość gość
Znaczy sie w porównaniu z ta kobieta to on wyglada super. Czy będziesz moze miała jeszcze zdjecia tej pani np: po 2 tygodniach?

Mam nadzieję, że tak - obiecała wpaść na kontrolę. Z tymi siniakami bywa różnie. Czasami machnie się jakieś naczynko i tak już jest. Dlatego decydując się na ten zabieg należy mieć na uwadze, że jest spore prawdopodobieństwo powstania takiego siniaka i dłuższego wyłączenia z życia towarzyskiego.

Gość gość
Daj prosze znac jeszcze jak bedziesz miala nowe informacje,zdjecia. Chcialbym wiedziec kiedy znikna te since,ale u tej kobiety to one beda jeszcze hohoho dlugooooo. Musze jakos psychicznie sie nastawic na dluzsze gojenie. Dobrze jak lekarz jest szczery,i poinformuje o wszystkim czlowiek sie nastawi psychicznie,bo jak sa niespodzianki to mozna w depresje popasc.

Gość gość
ale, chyba po kaniuli naczynko nie powinno peknac?

Gość gość
Samdrine czy u Was w klinice wstrzykiwaliscie komuś wypełniacz, bo np: miał zapadnieta cała powieke dolna ( zbyt mało tłuszczu) w górnych, i dolnych powiekach? Po plastyce powiek mam w górnych i dolnych za mało tłuszczu.

Jeżeli chodzi o kaniulę to rzeczywiście ryzyko zrobienia siniaka jest mniejsze - niemniej jednak przeszczep tłuszczu jest inwazyjnym zabiegiem i poruszanie się na dużym obszarze może spowodować siniaka. Jeżeli chodzi o kwas hialuronowy w rejonie górnej powieki to jest to dość rzadki zabieg i wiem, że nie u każdego się go wykonuje. Jest to spowodowane przebiegiem różnych naczyń których zator mógłby wywołać martwicę - więc lekarz musi dobrze ocenić wskazania do zabiegu, przebieg naczyń i prawidłowo dobrać preparat. Co do powiek dolnych - to raczej nie wypełniamy ich kwasem, ponieważ jak naciągnie wody to robią się takie sine gluty. Ostatnio preferujemy do tego Radiesse - ponieważ on nie ciągnie wogóle wody. Niestety może być wyczuwalny w formie grudek - jak kogoś będzie to drażniło - lepiej go nie robić, ponieważ ten preparat w przeciwieństwie do kwasu nie jest rozpuszczany w żaden sposób - trzeba poczekać, aż jego efekt ustanie. Myślę, że po takich zabiegach gdzie jest dużo ubytków przeszczep tłuszczu może być jedynym racjonalnym rozwiązaniem. Ale to zostawiam lekarzowi, który będzie Cię widział i pomagał dobrać odpowiednią metodę do Twoich potrzeb.

Gość gość
Jakie Sandrine masz te naczynia w obrębie górnej powieki ??

Gość gość
Wlasnie lekarz mi powiedzial,ze jak zostalo usuniete za duzo tluszczu to jest tylko jedne rozsadne rozwiazanie, przeszczp tuszczu. Sandrine jezeli bedziesz jeszcze miala informacje,zdjecia tych pacjentow prosze napisz,wklej je tu, to pomoze wielu osobom z podobnym problemem.

Witajcie, Nie ma problemu.. natomiast to wszystko niestety wymaga czasu. Musicie uzbroić się w cierpliwość. Co do naczyń - postaram się w wolnej chwili przesłać skan mojej książki do anatomii ukazujący przebieg naczyń. Pozdrawiam

Gość gość
Sandrine napisz jaka martwica i jakiej okolicy powieki , ale już teraz Ci powiem że mocno się zamotałas,Zator w obrębie twarzy praktyczniere się nie zdarza-jak wiesz są tu wjątkowo wydolne anastamozy

Gość gość
No, ale przecież lekarze w Stanach wstrzymują, i polecają wypelniaczem w powieki górne, i dolne.

Praktycznie to dobre słowo :-) ja czytając powyższe forum w różnych wątkach mam świadomość, że może się zdarzyć 1 pacjent na 1 000 000, który stworzy przykrą statystykę. Oczywiście najgorszym miejscem jest glabella. Ostrzykując górną krawędź oczodołu od strony nosa można wywołać powikłania. Dlatego zachęcam pacjentki by wybierały doświadczonych lekarzy wg ich rzeczywistej praktyki, a nie słów. Polecam: Blindness secondary to injections in the nose, mouth, and face: cause and prevention. Ale chyba nie ma co zaśmiecać tego wątku wiadomościami naukowymi? Nie każdy musi się na wszystkim znać. A pacjentki potrzebują prostego przekazu. To jest oczywiście tylko moje skromne zdanie.

Gość gość
Do Sandrine :-) czy mogłabys mi polecić dobrego chirurga od liftingu twarzy? Pozdrawiam

Witaj, Niestety ciężko mi kogokolwiek polecić ponieważ widziałam jedynie pojedyncze pacjentki. Gdybym widziała chociaż z 20 po każdym chirurgu mogłabym się szczerze wypowiedzieć ;/

Gość 2345
Sandrine masz moze informacje,zdjecia tej kobiety,i mezczyzny po przszczepie tluszczu pod oczy?

Gość 2345
Pamietam jakas Pani miala robic ten zabieg u Dr Grzesiak. Nic nie pisze,a juz pewnie jest po tym zabiegu kilka miesiecy. Jezeli Pani jeszcze czyta forum to prosze o wypowiedz.

Gość gość
Sandrine macie w ofercie microlipofiling. Będziecie używać do tego microkaniuli tj Gumkowski? Podobno po nich prawie nie ma w ogóle siniaków.