Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka prawda staraczki/mamuśki

kobiety które planują ciążę bez uprzedniego ślubu to debilki

Polecane posty

Gość doswiadczonamama
A propos tematu:) Ja poznałam mojego faceta, zakochałam się na zabój od pierwszego wejrzenia z wzajemnością i nawet słowem nie wspominaliśmy o ślubie, kochaliśmy się bez zabezpieczenia od początku, zaszłam w ciążę po 3 mies. znajomości i dla nas ślub był po prostu przypieczetowaniem naszej miłości. Jesteśmy razem kilkanaście lat i mamy dwójkę dzieci. Nie ma reguły. Wokół mnie jest bardzo dużo małżeństw które się porozpadały choć ciąża była po ślubie.

Gość gratka, wojtek to najbrzydsze
gratka a co chcesz zmienić imię swojemu synowi, że tak się dopytujesz? nie bierz sobie tego do siebie, ja wyraziłam swoją opinię, że imię jest bardzo brzydkie i nie podoba mi się, takie przaśne, tak samo imię jacek. jacek i wojtek to najbrzydsze polskie imiona, jak dla dwóch wiejskich głupków.

Gość łąki pola lasy
doswiadczonamama - po 3 miesiącach znajomości zaszłaś w ciążę?

Nie zamierzam zmieniać mu imienia, pytam bo jestem ciekawa. Nie rozumiem tylko dlaczego obrażasz moje dziecko!

A propos jacków, mam wujka o tym imieniu, jest wspaniałym człowiekiem dobrze wykształconym, nie rozumiem Twoich skojarzeń.

Gość doswiadczonamama
Tak po trzech, w sierpniu się poznalismy, w listopadzie zaszłam w ciążę i nie byłam nastolatką miałam 22 lata a w styczniu się pobralismy:)

Gość łąki pola lasy
doswiadczonamama - szybka jesteś, ale muszę stwierdzić, że masz więcej szczęścia aniżeli rozumu.

Gość doswiadczonamama
:P byłam i jestem zakochana, nie kalkulowałam, nie myślałam, masz rację miałam i mam szczescie:D

Gość widok z góry
doswiadczonamama - niemniej jednak gratuluję tak szczęśliwego małżeństwa po kilkunastu latach stażu.

Gość doswiadczonamama
:D na udany związek nie ma reguły. A takie gadanie, że jak ciąża przed ślubem to debilki też bez sensu. Nikt nie może zagwarantować że jak najpierw weźmiemy ślub a potem dziecko to wszystko będzie ok. To nie zależy od tego.

Gość Patent na własne zdanie
Dla mnie głupota jest brać ślub za względu na ciążę. Kolejność nie ma znaczenia a sama decyzja, ja w 1 ciąże zaszłam przed ślubem, wręcz chciałam ślub przesuwać( ślub i narodziny w jednym roku to za duże napięcie jak na mój budżet)

ślub nie jest gwarancją trwałego związku, tego, że będzie się dobrym rodzicem czy tego, że dziecko będzie miało lepsze życie. Niektórym ten papierek nie jest potrzebny, a mimo to tworzą szczęśliwą rodzinę, choć to troszkę nie rozsądne bo w razie jakiegoś wypadku, śmierci itp później są problemy.

Gość hgyuyihyjjjhhgjghjgh
biest to sobie mozesz chciec i tak bezpłodna jestes i twoj strzela slepakami na dokładke :D

oj, nie tak ostro wszystko i tak zależy od człowieka mężatki mają więcej praw w sytuacji rozstania, jak chociażby prawo do alimentacji co jest szczególnie ważne, gdy do rozstania rodziców dochodzi, gdy dzieci są małe i kobieta nie ma pracy ani nie ma zbyt wielu opcji na rynku pracy podział majątku małżeńskiego, gdy to kobieta siedzi w domu z maluchem i nie zarabia jest dla niej korzystniejszy niż dzielenie się wg faktur to wszystko jednak są zabezpieczenia działające w czasie rozpadu związku i to w przypadku nieciekawego partnera, który nie zechce się rozstać godnie, a będzie traktował swoją dotychczasową rodzinę jako balast w przypadku par, w których to kobieta jest majętniejsza nie ma to już takiej ochronnej funkcji, wręcz przeciwnie to ona będzie dzielić się swoim majątkiem można oczywiście zabezpieczyć się umową majątkową małżeńską ale nie uchroni ona przed obowiązkiem płacenia alimentów podobnie, gdy lekkomyślny facet zaciągnie mnóstwo zobowiązań o spłacaniu których zapomni, jego żona będzie je spłacać i witać się z komornikiem ma to swoje plusy i minusy dla mnie jest różnica pomiędzy moim związkiem przed ślubem i po nim i dla tego przekonania zdecydowałam się na ślub gdyby nie takie wewnętrzne przekonanie, nie legalizowałabym związku - bo po co, skoro nie czuję takiej potrzeby?

słusznie wspomniano o kwestii wypadku dla dziecka fakt ślubu rodziców nie ma znaczenia takie świadczenie jak renta czy też otrzymanie spadku po rodzicu jest całkowicie niezależne od małżeństwa ojca i matki natomiast partner związku nieformalnego nie jest ujęty w prawie spadkowym ani w ZUSie za jednym wyjątkiem: zasiłek pogrzebowy może wziąć każdy, kto organizuje pogrzeb w przypadku spowodowania śmiertelnego wypadku przez osobę trzecią, osoba ta może zostać zobowiązania do płacenia świadczeń będącym na utrzymaniu zmarłego osobom

Gość ruda :P
przecież kobieta tylko korzysta na ślubie i na ewentualnym rozwodzie, więc musi być niespełna rozumu jeśli godzi się na życie na kocią łapę, a facet się cieszy, że ma taką naiwną i uległą konkubinę.

Gość ale jakbyś ruda nie zauważyła
nie wypowiadały się tu naiwne kobiety tylko takie które same świadomie niechcą ślubu a ich partner chce, więc raczej nie ma on się z czego cieszyć. Podejrzewam, że to prędzej one kiedys ewentualnie odejda a nie on, a więc zrobią to zapewniając sobie pierw dobrą sytuacje i nie muszą myslec o alimentach itp

taka prawda staraczki/mamuśki Zły dzień?:D Co Cię to interesuje kto jak żyje? Niech każdy żyje jak chce. Mało jest małżeństw które po 2-3 latach się rozwala? Facet odejść może nawet będąc w związku małżeńskim jak mu źle będzie,więc cóż to za reguła Twoja? Dziecko czasami się może chować w prawomocnej rodzinie ale nie zawsze w szczęśliwej. Jeżeli ludzie nie chcą ślubu z własnego wyboru to mają do tego prawo a Tobie tak na prawdę nic do tego bo to każdego prywatna sprawa.

Nie no pękłam jak przeczytałam wypowiedź założycielki tematu ;D Widać ze wypowiada się następna zdesperowana zakompleksiona laska która siłą zatrzyma faceta przy sobie;D Co boisz się że bez ślubu cię zostawi?? A co za problem wziąć rozwód?? Jak cię nie kocha albo źle mu się z tobą żyje to i tak cię zostawi. Facetów nie znasz?? Im nie robi czy jest żonaty czy nie. A co do dziecka to co za różnica czy jego rodzice są po ślubie czy nie?? Dziecko na początku nawet nie wie co to znaczy, a na slub zawsze jest czas. Tak samo nie rozumiem par, które dowiadują się że spodziewają się dziecka i z paniką ślub i wesele planują. Po co? żeby za rok wziąć rozwód?? śmieszne.

Gość gdszvjgsf
17:27 [zgłoś do usunięcia] 9292marta //Tak samo nie rozumiem par, które dowiadują się że spodziewają się dziecka i z paniką ślub i wesele planują. Po co? żeby za rok wziąć rozwód?? śmieszne.// ­ to po co taka panna ma iść do łóżka z facetem który po roku zostawi ją z małym dzieckiem?

Gość karina p-ań ;)
Mam wrażenie, że autorka wymysliła ten temat byle pocisnąc pseudo- zabawne określenie "od dupy strony" :D i nazywanie dziecka bachorem :o sama jesteś bachorem i jak widać bachorem którego tak naprawde nikt nie kocha, toniesz we własnym jadzie idiotko menelska :o

Gość mężatka_gratka.
Hmmm.. czyli jak byliśmy zaręczeni...a 4 miesiace przed planowanym ślubem zaszłam w ciąże to znaczy,że jestem debilką?hmm..

Gość autorka ma rację
🖐️

Gość do karina p-ań ;)
a co złego w tym nazewnictwie? nieślubne dzieci to bachory i bękarty. koniec kropka.

Gość afujjjjjjj
i do tego te idiotki zostają niejednokrotnie samotnymi matkami, boich celem to było złapanie faceta na dziecko, także nie ma to jak szmata łapie faceta na dziekco

Gość jak chcą złapać faceta
na bachora to się przelicza, bo juz nie te czasy gdzie facet powołuje się do odpowiedzialności, teraz facet sra na tego bękarta, a idiotka (samotna matka) dostaje 300 zł zasiłku, ha ha ha :D

Gość skoro byla na tyle
gratka znowu wziela temat do siebie, bo jak wiadomo ma nieslubne dziecko i faceta, ktory pewnie juz ja kopnal w tylek:D!