Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka prawda staraczki/mamuśki

kobiety które planują ciążę bez uprzedniego ślubu to debilki

Polecane posty

Gość a ja Ci powiem tak...
mam dziecko, nie mamy ślubu a razem jesteśmy od 7 lat. Chciałabym wziąć ślub, czasem wstyd mi, że go nie mam, bo 34 lata zaczęłam. Ale on nie chce...

Czego to się można o sobie dowiedzieć na forum :D facet mnie w tyłek kopnął, to chyba mam halucynacje bo siedzi właśnie koło mnie :)

Gość łąki pola lasy
a ja Ci powiem tak... - skoro on nie chce, to widocznie nie jesteś dla niego TĄ kobietą, nie jesteś warta jego poświęceń, wybacz, tak to wygląda z boku, nie chce ci robić przykrości, ale gdy facet miga się od obowiązków, to widocznie musiał uprzednio stwierdzić, że z taką kobietą jak ty nie chce się wiązać na całe życie i woli mieć łatwiejszą ucieczkę...

Gość łąki pola lasy
gratka - nie, do dziewczyny z godziny 21:30, myśl trochę.

nie czytałam wszystkiego nowego, odpisałam tylko na post dotyczący mojej osoby więc myślałam, że piszesz do mnie. No i dlatego, że już mi tutaj nie jedna wróżka wróżyła, że mnie prędzej czy później kopnie w dupę mój facet :D

Gość TAKAZLA
haha a ze niby od mezatek nie odchodzi? zal

takazla no widzisz, wszystkie mężatki są święcie przekonane, że biorąc ślub usidliły faceta na wieki :D

Gość TAKAZLA
to jest glupie, ja sama jestem w 33tc z wpadki i wrecz CIESZE sie ze nie jestem mezatka, a wczesniej nalegalam znam mnostwo par co dopiero po slubie mialy dzieci a teraz sa po rozwodzie... papierek nie ma nic do rzeczy, glupota haha lepiej miec dziecko przed slubem niz pozniej jeszcze wydawac kase na rozwod :D

ja tam kicham na te śluby, szkoda mi kasy na to po prostu :D nie mam zamiaru wpierniczać się w kredyt na jednodniową imprezę. Ktoś powie weź cywilny. A po co? Nic się nie zmieni w moim życiu więc nie widzę sensu.

Gość TAKAZLA
no i racja!!! po co sie zadluzac na 1 glupi dzien koscielnego? po co brac cywilny? to wszystko kosztuje, i tak jak mowie, rozwod tez :D a tak bez slubu to ludzie sie rozstaja i tyle :D

dokładnie, jak zechcę to pakuję manatki i znikam :D a rozwody ciągną się i ciągną. Poza tym mam takie jakieś przeświadczenie, że w dzisiejszych czasach jak kobieta wyjdzie za mąż to facetowi się wydaje, że już ma ją w garści i coby się nie działo nie odejdzie, przestaje się starać...

Gość bravoooo:::::::::::::::;
autorka ma przestarzałe poglądy prosto z ambony? jak facet chce byc odpowiedzialny za kobiete i dziecko to zaden slub mu do tego nie potrzebny a jak ty uważasz,że małżenstwo jest gwarancja na wieki szczescia i uczucia to naparwde gratuluje optymizmu,naiwnego niestety

czytałam- i co? jak była zależna od faceta to teraz ma za swoje... :/ jaką miałaby gwarancję, że jej nie zostawi i nie zostanie z niczym będąc jego żoną? jest jeszcze coś takiego jak ROZDZIELNOŚĆ MAJĄTKOWA.

dała sobie 3 dzieci narobić, zamknąć w domu to cóż...ma to na własne życzenie niestety. ja mam jedno dziecko i na głowie stanę, żeby drugie się nie pojawiło dopóki nie stanę się niezależna. Na wszystko trzeba być w życiu przygotowanym. I owszem teraz jestem zależna od niego, ale przyjdzie czas kiedy i ja będę mogła pójść do pracy jak tylko dziecko mi podrośnie i zrobię to! Żeby przypadkiem za 10 lat nie zostać samotną matką z 3 dzieci bez pracy i perspektyw..

Gość poczytajcie ten temat moze
"zona ma wieksze prawa niz konkubina. Nie daj boze jakis wypadek i co? Obcej babie nawet nie udziela informacji o stanie pacjenta. Pomijam alimenty juz ale kupno wspolnie mebli itd. na wszystko brac faktury? A jak kupie telewizor na ktory dam polowe i konkubent polowe to co wtedy? Niby takie glupie rzeczy a jaki wplyw istotny maja na zycie. Zona ma zawsze prawo do informacji, konta bankowego i wielu innych rzeczy. Konkubina? jest obca osoba wedlug prawa i nic tego nie zmieni chociaz jest to przykre i niesprawiedliwe i dlatego uwazam, ze dla swietego spokoju lepiej odklepac w USC ta przysiege i miec ten glupi papier, ktory jak sie przeanalizuje wszytsko taki glupi wcale nie jest..." gratka moze to przeczytaj i zrozumiesz ze nie chodzi tylko o dzieci i siedzenie w domu:O

bez przesady,wszystko mozna rozwiazac;) sa umowy notarialne,testamenty,pełnomocnictwa i dłuuuuga lista innych mozliwości a slub?przereklamowana sprawa:)

to ja juz nie rozumiem:D Skoro slub to tylko zbedny papierek to po co potem chodzic do notariusza i zalatwiac mase innych papierkow?

Gość kaska2112
Komuna! Zabobony! Wspolczuje zacofanym ludziom, musza miec ciezka codziennosc:P Najpierw zaszlam w ciaze (uprzednia planowana), potem wzielam slub, potem urodzilam dziecko. Jestem wyksztalcona i nie kieruje sie stereotypami w stylu 'na kocią łapę' jak to moja mamusia okresla. P.S. Jestem szczesliwa mezatka, ani po slubie, ani po porodzie nie zmienilo sie nasze podejscie do siebie. Aaa! Byłabym zapomniala! Planujemy drugie i ostatnie juz dziecko:) Pozdrawiam zacofanych!

jak nie rozumiesz to pomysl;) te inne papierki sa dla takich jak ty-przestraszonych ze bez slubu twój men sie zmyje bez jednego słowa

Tak i może mi powiesz, że w razie wypadku faceta, kobiecie w szpitalu każą przedstawiać jakiś dokument, który świadczy o tym, że jest jego żoną. jak jest rozdzielność majątkowa to żonie i tak należy się tylko to co jej. Kto kupuje telewizor na pół? czy cokolwiek :D haha on kupuje telewizor Ty szafę itd. proste? PROSTE.

nie chodzi o strach. Ja zylam bez slubu bardzo dlugo:) Slub wzielam by bylo latwiej zalatwic pewne formalnosci. Gratka i oczywiscie do kazdego takiego zakupy bierzecie fakture, bo w razie rozstania... tak?

Z resztą jak się z kimś jest i się zakłada, że lepiej wziąć ślub, żeby przypadkiem nie zwiał to na cholerę ten ślub skoro nie jesteś babo pewna swojego faceta?! myślą se takie, że jak ślub to już się nie rozejdą, a potem płacz bo mężulek znalazł sobie inną i odszedł...

a zmyc sie moze i maz? co za problem? pakuje sie, ucieka i ma w dupie zone, papier nie zobowiazuje go do tego by sie jej tlumaczyl:D

gratka nie chodzi o odejscie:O Nawet malzonek jest wolnym czlowiekiem i moze odejsc.

ja sie tylko zastanawiam kiedy polska wreszcie zalegalizuje konkubinat jak zrobily to inne cywilizowane kraje?

Ja nie wiem w jakim Ty żyjesz środowisku, ale normalni inteligentni ludzie jak się rozstają bo jednak to nie to, to się nie kłócą o telewizor czy meble! Kto się wyprowadza ten zabiera swoje rzeczy i do widzenia.

gratka ile ty masz lat? zycie nie znasz? Ja znam adwokata, szanowanego i powazanego, ktory ubostwial swoja dziewczyna a jak sie rozstawali to takie chamstwo z niego wyszlo, ze sie o zaslony chcial klocic:O Nigdy nie mozesz byc do konca pewna drugiego czlowieka.

bravooo sluszne spostrzezenie. Sama jestem za legalizacja konkubinatu.