Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoten bella

DLA NOWYCH STARACZEK 2013

Polecane posty

Gość Liwia10
Ja pierwszą ciążę poroniłam w 7 tyg. Od dwóch miesięcy znowu z mężem staramy się o dzidzię. Cykle mam regularne - 28 dniowe. Dziś powinnam dostać@. Wczoraj pojawiło się u mnie dziwne brązowawe plamienie, brzuch pobolewa jak na @. Rano robiłam test ale wyszedł negatywny. Całe dzisiejsze przedpołudnie miałam zgagę, co u mnie zdarza się niezwykle rzadko. Chciałabym aby to była ciąża, ale wolę się nie nakręcać.

Gość do karola
współczuje ci utraty córki, sama straciłam bliżniaki w 25tygodniu ciazy. Obecnie juz mam dwojkę dzieci i nie dziwie sie ze chcesz miec szybko dziecko po stracie, bo i ja chciałam (choc ja rodziłam naturalnie i zaszłam 2cykle po stracie) ale ja bym sie bała po cc. Macica jeszcze dobrze sie nie zrosła, wszystko jest swieze , przeciez moze pęknąc. To ze jest ładna blizna nizc nie znaczy, lepiej odczekaj kilka miesiecy, wiem ze łatwo sie mowi ale posłuchaj lekarzy oni na pewno nie pochwalaja takiej decyzji. organizm musi sie zregenerowac i to nie ze złośliwości Ci radze tylko dla Twojego zdrowia i dla zdrowia Twojego przyszłego dziecka.

Gość karola8483
Jeśli chodzi o pękniecie macicy to grozi tylko w przypadkach jeśli po cc kobieta chce rodzić sn a ja i tak będę miała cc i ciąża będzie rozwiązywana wcześniej tak jak lekarz mówił ....ja jestem dobrej myśli i wiem że wszystko będzie dobrze :) .....

Gość Staraczka29
Liwia10 mam nadzieję, że się Tobie uda:) Ja w sobotę zrobię kolejny test o ile miesiączka nie nadejdzie do tego czasu...:( Łączę się z Wami kobietki w oczekiwaniu na dwie kreseczki. Oby się nam wszystkim udało :)

Gość Liwia10
Czytałam gdzieś, że ten brązowy śluz to może być objaw implantacji zarodka. Może ale nie musi. Bardzo czekam na te dwie kreseczki choć mój brzusio pobolewa typowo jak na @:-(

Gość Staraczka29
A ja się boję, że mi się miesiączka tylko przesunie w terminie, ale przyjdzie :( Brązowe plamienia to jak najbardziej objaw implantacji, podobno występuje około 7-10 dni od owulacji, gdzieś czytałam, że nawet 12 dni. Policz czy u Ciebie jest to możliwe. Jak nie ten miesiąc to kolejny atakujemy :):):)

Gość Liwia10
U mnie owulacja była 4 bądź 5 lipca. Zazwyczaj @ mam w terminie (+/- 1 dzień). W poprzedniej ciąży test robiłam przed @ i wyszedł pozytywny. No cóż pozostaje tylko czekać na rozwój wydarzeń:-) A jeśli się nie uda to atakujemy za m-c:-) Akurat będę na urlopie:-)

Gość Staraczka29
Liwia10 i co tam u Ciebie? Mnie póki co lekko pobolewa podbrzusze no i piersi się trochę powiększyły. Bolą samoistnie, ale przy dotyku nic :/ Oby wredna @ nie przyszła :)

Gość karola8483
STARACZKA trzymam kciuki :)

Gość Staraczka29
Karolcia a ja trzymam za Ciebie. Na razie u mnie bez zmian:) Jak się coś u Ciebie zmieni daj znać, będę się cieszyć z Tobą :)

Gość Staraczka29
Emtuska ja na na Twoim miejscu zrobiłabym betę. Testy mogą wychodzić negatywnie kilka dni po terminie miesiączki. Mojej koleżance test wyszedł negatywnie po kilku dniach od planowanej miesiączki (miała delikatne plamienia). Pojechała na kontrolę dzień przed planowanych zabiegiem udrażniania jajowodów i okazało się, że jest w 4 tygodniu ciąży:) Zrób badanie krwi a będzie wszystko jasne. Po kilku godzinach dostaje się wynik :) Trzymam kciuki, aby to była ciąża :)

Gość karola8483
EMTUSKA zrób bete i będzie wiadomo tylko zrób 2 razy w odstępie 48 godzin jeśli będzie wysoka i będzie rosła to znaczy że to ciąża i że się rozwija prawidłowo... piszę to bo ja tak miałam jak byłam 2 raz (w nieudanej ciąży) to test wychodził negatywny potem tydzień po spodziewanej miesiączce był pozytywny...poszłam do gina był pęcherzyk ciążowy ale nie było serduszka kazał zrobić bete zrobiłam i zaczęłam plamić potem zrobiłam drugą po 48godz i zaczęła spadać...po 3 dniach zaczęłam krwawić poroniłam samoistnie....

Gość Liwia10
No i niestety znowu mogę się zaliczać do staraczek:-(

Gość Liwia10
Tobie życzę więcej szczęścia Staraczko29:-) Trzymam kciuki:-)

Gość karola8483
LIWIADA10 bardzo mi przykro :( .... następnym razem się uda....

Witam czy mozna sie przylaczyc :) rowniez z mezem staramy sie o druga dzidzie ( pierwsza ma 15 miesiecy) i mam nadzieje ze sie uda, to nasz 1 cykl staran mam bardzo rozregulowany cykl przez karmienie piersia od 9 lipca zaobserwowalam poczatki sluzu plodnego ktory trwal do 14 lipca od 15 bylo juz sucho wspolzylismy 11 i 13 lipca teraz mam bialawy leciusienko zoltawy sluz troszke rozciagliwy ale jak serek ( przepraszam za wyazenia) nadzerek ni mam bylam u lekarza w czerwu zdrowa jak ryba ja nawet nie wiem kiey okres dostane ostatni byl 25 czerwca cykl 35 dniowy a poprzedni 25 takze masakra ale moge sie domyslec ze owulacja byla 14 wiec sie chyba dodaje 10-14 dni tak do okresu zyli okres powinnam dostac w przedziale od 24-28 lipca co mysliie o moim sluzie czy jest szansa na dzidzie kluje i pobolewa mnie podbrzusze ale niechce sobie wmawiac hihi blagam pomozcie

Gość karola8483
BARBIE ja jak zaszłam z moim aniołkiem to po zapłodnieniu miałam dużo wodnistego białego śluzu .... teraz też tak mam i mam nadzieję że się udało ale też nie chcę sobie wmawiać.... ja nie karmiłam bo niestety moja niunia urodziła się martwa w 35tyg 22 maja tego roku przez cc :( ..... w twoim przypadku ciężko mi stwierdzić....a masz jeszcze jakieś inne objawy???

Gość karola8483
DO STARACZKA jak tam kochana??? mam nadzieję że @ nie przyjdzie :) Oby nam wszystkim się udało :)

Gość kingowa
witajcie dziewczyny chętnie się dołącze, jestem około tyg po owulacji, na razie nie czuje żadnych objawów może troche piersi czasami, dziś lekko bolał mnie brzuch tak jak przed @ ale na @ to jeszcze zawcześnie, biore luteine od 16 dnia cyklu i mam nadzieje tak jak wy że wredota nie przyjdzie

Gość Staraczka29
Witajcie Dziewczyny :) U mnie póki co brak @. Piersi jeszcze bardziej się powiększyły, ale nie bolą - sama nie wiem co to znaczy :/ Zawsze bolały mnie tak, że dotknąć momentami nie mogłam. Poza tym pobolewa podbrzusze jak na @ i lekko plecy w dole, więc myślę, że to ta wredota @ się do mnie zbliża :( Liwia przykro mi :( , w najbliższym miesiącu na pewno się uda. Od sierpnia zdwojony atak na plemniki :) Karolcia trzymam kciuki mocno za Ciebie, jestem pewna, że się Tobie udało!!!:):):)

Karolcia8384 bardzo ci wspolczuje napewno doczekasz sie na swoja upragniona dzidzie trzymam kciuki :) Co do innyh objawow to piersi w ogole nie bola podbrzusze troszke cagnie i prawy jajnik troszke kluje a wczoraj lewy troszke klul w poprzedniej ciazy 5 dni po zaplodnieniu mialam plamienie implantacyjne teraz tez bym chciala ale narazie nic :) kurcze nawet nie wiem kiedy okres dostane ale przynajmniej nie bede panikowac ze sie spoznia zrobie tydzien po wylicze sobie jakbym miala najdluzszy cykl np 35 dni i potem bede czekac na okres kurcze chcialabym zeby nie przyszedl hihi

Kurcze zapomnialam dodac ze martwi mnie moja temperatura bo czy przyjdzie okres czy nie zawsze przed okresem powinna byc wyzsza a ja mam 36,2 36,3 36,6 co jest grane nie jestem nisko temperaturowcem w poprzedniej ciazy miala podwyzszona przed okresem okre nie przyszedl tylko takie plamienie a temp nie spadla

Gość Liwia10
Karola, Staraczka, Barbie, Kingowa - trzymam za Was wszystkie kciuki:-) Mi wszyscy mówią - nie myśl o tym, nic nie wyliczaj, nic nie planuj, wtedy się uda. Łatwo mówić. U mnie w pracy dwie dziewczyny są w ciąży i codziennie słyszę o ich nowych objawach, o zdjęciach z usg, o wybieraniu imion dla dzieci. A mi jest wtedy smutno, bo gdybym nie poroniła byłabym już w 6 m-cu:-( Ech myślałam, że przy tych kolejnych staraniach też uda się tak od razu zajść w ciążę jak za pierwszym razem:-(

Gość karola8483
BARBIE moja temperatura też w miarę niska 36.6 36.7 ..... ja z zeszły piątek miałam brązowe plamienia i we wtorek.... piersi mnie nie bolą mam też nie raz delikatne kłucie jajników i takie dziwne czucie na dole w brzuchu nawet nie wiem jak to określić.....nie mam pojęcia mam nadzieję że nam się uda.....Boże tak bardzo bym chciała mieć dziecko......

Gość karola8483
LIWIA10 nic się nie martw będzie dobrze w końcu Ci się uda kochana zobaczysz.....

Gość Liwia10
Ja tydzień przed okresem miałam takie dziwne bóle i kłucie w podbrzuszu, inne niż zazwyczaj na @. Potem dwa dni takie delikatne brązowe plamienie i miałam nadzieję, że tym razem się udało. No i ni z gruszki ni z pietruszki następnego dnia dostałam @:-( Może Wy będziecie miały więcej szczęścia:-)

Liwia tak mi zal biedactwo nie martw sie bedzie ta upragniona dzidzia :) Kurcze dziewczyny kolejny objaw ale sobie nadzieii narobilam bo ciagnie mnie pachwina w nodze tak jak w poprzedniej ciazy tak mnie rwie i promieniuje na prawa noge kurcze jak przyjdzie okres to sie wkurze

Gość kingowa
witajcie dziewczyny, u mnie cisza jeeli chodzi o objawy a do okresu zostało około 7 dni, wczoraj troche bolał mnie brzuch na dole jak na @ i chwilami piersi a dziś nic, oczywiści ja durna zrobiłam sobie test bo nie mogłam wytrzymać i nic nie wyszło wiadomo zbyt wcześnie, ja też widze wokół same kobiety z brzuchami, mam jednak nadzieje że już wkrótce też będe z takim chodzić, wierze w to i nie odpuszczam w starankach, puki co mam wciąż nadzieje że może w tym cyklu mi się udało

To tak jak ja wierze ze w tym cyklu normalnie jestem pelna nadzieji :) tak jak chyba my wszystkie :))