Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatiana212

Ślub SIERPIEŃ 2013

Polecane posty

GosiaGosia1991 - ja już nawet nie czytam tych wątków, bo tylko się denerwowałam przez to. Jasne, że nie można wymagać od kogoś, kto mało zarabia lub ma niską emeryturę, żeby włożył do koperty 700 złotych, ale dawać kopertę z 50 złotych lub pustą, to szczyt chamstwa. I tyle. annielica - ja i mój PM się zgadzamy - lepsze jest to zaproszenie mniejsze formatem :)

Gość majeczka__89
annielica jak dla mnie nr 2 lepsze, wydaje mi się że zgrabniejsze :)

Przyszły moje zaproszenia. Ale daleko jestem od skakania z radości. Owszem, są śliczne, ale... No właśnie - ALE. Niesmak pozostał, bo przez ich głupią pomyłkę czekałam na przesyłkę dwa tygodnie dłużej. Dobrze, że mam dużo czasu, bo nie wyobrażam sobie przezywać czegoś takiego na dwa miesiące przed ślubem. Ich kolejną pomyłką jest to, że zapłaciłam za 35 personalizowanych kopert, a otrzymałam ich tylko 25. Czyli 10 kopert mam pustych. I znowu będę musiała czekać, aż mi je doślą. Już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

Gość majeczka__89
Yenna776. Omg to musisz mieć anielską cierpliwość! Ja miałam zaproszenia zamawiać dopiero jak będziemy zaczynać prosić gości ale w takim razie pomyślę o tym już teraz. My w zeszłym tygodniu zaczęliśmy nauki przedmałżeńskie żeby mieć szybciej z głowy myślę że do kwietnia się z nimi wyrobimy

majeczka__89 - oj, nawet nie wiesz, jak bardzo się staram ich nie roznieść... Powiedzieli, że dodrukują te koperty i doślą. Mam nadzieję, że nie będzie z nimi już więcej przejść...

Annielica nr 2 ;)) jak dla mnie taki wzór ;)) Yenna776 masz szczescie ze zamowilas zaproszenia o tyle miesiecy wczesniej bo inaczej bys sie wrzodow żołądka dorobiła ze stresu i tyle..;/

annielica - widzisz, przegłosowane ;) Mniejsze zaproszonko lepsze, takie zgrabniejsze jest :) GosiaGosia1991 - no dokładnie, gdyby mi takie coś wywinęli bliżej ślubu, to bym ich chyba rozszarpała :P Dobrze, że ja lubię mieć wszystko "na już" :)

Gość annielica
Zgodnie z waszymi radami wybieram te mniejsze:d bardzo wam dziekuję :* niestety najwcześniej przyślą nam zaproszenia w połowie marca:/ jestem troszkę załamana ale firma ma bardzo dużo zamówień i się nie wyrobią:( Yenna kobieto też Cię podziwiam, jakaś kompletnie nie kompetentna firma robiła Ci zaproszenia:/ na Twoim miejscu zrobiłabym im antyreklamę w internecie.

annielica - no rzeczywiście trochę późno te zaproszenia... mam tylko nadzieję, że nie będziesz miała takich przejść jak ja ;) No oczywiście, że wystawię im odpowiednią opinię, niech no tylko doślą mi te koperty :/ Już mogę Wam podać ich nazwę: Hello Prints http://www.helloprints.pl/ Rzeczy robią śliczne i nie ma problemu z kontaktem, ale trzeba wykazać się duuużą dozą cierpliwości i zamawiać co najmniej miesiąc przed czasem :/

Gość tatiana212
Witajcie DZIEWCZYNY:D Długo mnie tutaj nie było, ale jestem w szoku że mój post tak sie rozwija już tye komentarzy rad i przeżyć ehh... Przepraszam was ae przez moją prace straciłam wogóle rachube jaki już jest dzień.. ale teraz wszytsko nadrobie:):) Co słychać u Was nowego??? Widze że jesteście na etapie zaproszeń:) Ja dopiero bedę zamawiać... wydaje mi sie że jest czas prosić będziemy dopiero pod koniec maja i czerwiec początek lipca... Co u mnie nowego... hmm Mój przyszły M. się oświadczył, mam już pierścionek na paluszku:D wiem że planowalismy śub wcześniej niż byy zaręczyny ale... teraz mogę powiedzieć że jestem już NAŻECZONĄ :)

Gość tatiana212
Przepraszam naRZrczoną:)

tatiana212 - no witamy w końcu Autorkę tego wspaniałego wątku! :D Ja miałam dzisiaj kolejny koszmar senny związany ze ślubem - był dzień "zero" a wszystko było nie tak: zły bukiet, zła biżuteria, nie taki welon, obrączki zupełnie inne niż chcieliśmy, a na dodatek papiery, zamiast podpisać na zakrystii, musieliśmy podpisywać na mszy. Masakra :D Dobrze, że sny spełniają się na odwrót ;) Mam takie pytanko - czy rozdawanie zaproszeń na miesiąc przed ślubem to nie jest trochę za późno? Ja na miesiąc przed muszę mieć już potwierdzenia przybycia i przekazać sali listę osób...

Gość tatiana212
miesiąc przed to chyba póżno ja zaczynam pod koniec maja, miesiąc przed chciała bym wiedzieć czy którzy goście nie przyjdą:)

tatiana212 - dlatego pytam, bo napisałaś, że będziecie prosić pod koniec maja, czerwiec i początek lipca ;) I wydawało mi się to za późno, my dajemy w maju, bo do lipca wtedy są akurat 3 miesiące ;)

Yenna776 Hmm to ja już nie wiem:/ u nas przeważnie prosi sie dwa miesiące przed... ale że mam wesee na ponad 200gości to poprostu by my nie zdążyli. a wydaje mi się że goście będą wiedzieć już odrazu czy mogą sobie pozwoić na wydatek na wesele czy nie... hmm teraz mam ciężki orzech do zgryzienia:/

tatiana212 - z racji na dużą liczbę gości lepiej by było, gdybyś prosiła wcześniej, np. 3 miesiące przed. Czerwiec i początek lipca to trochę za późno, bo przecież na miesiąc przed ślubem sale wymagają już ostatecznej liczby gości. My na zaproszeniu mamy, że prosimy o potwierdzenie przybycia do 10 lipca, a mamy tylko 70 osób. Taka liczba gości jak u Ciebie to trochę większe wyzwanie logistyczne, więc raczej nie kieruj się, że u was prosi się 2 miesiące przed ;) Ale to tylko moje zdanie, ja bym tak po prostu zrobiła na Twoim miejscu ;)

tatiana212 - wiesz, ja tylko mówię, jak ja bym zrobiła, to Twój ślub ;) tylko chciałam pomóc:) Dziewczyny, upuję, bo coś się obijacie ;)

Gość annielica
Hej dziewczyny. My dziś wysyłamy listę odmienionych imion i nazwisk itp. zapraszamy tyle ile osób zakładaliśmy, że będzie (100) jak ktoś odmówi to doprosimy kogoś:) Trochę się obawiam bo chcę zaprosić 2 koleżanki z uczelni które bardzo lubię, ale nie mam z nimi jakiegoś szczególnie dobrego kontaktu. Ot tak spotkamy się pogadamy, czasem coś napiszemy i zastanawiam się czy przyjdą.. czy nie pomyślą, że jestem jakaś "dziwna", że akurat je zapraszam... Jak myślicie? Jak odebrałybyście takie zaproszenie? Dodam, że mamy bardzo małą rodzinę (a kuzynów i stryjenek nie zapraszamy) więc wesele bazuje na znajomych, którzy w ostatnim czasie też się powykruszali...

annielica - gdybym ja dostała zaproszenie na ślub od koleżanki ze studiów, to byłoby mi po prostu bardzo miło ;) Nie martw się, nikt nie pomyśli, że jesteś "dziwna" ;) I gdybyś miała jakiś problem z odmianą nazwiska, to chętnie pomogę :)

Gość annielica
Yenna wielkie dzieki;) tylko widzisz to nie sa kolezanki z grupy z ktorymi spotykam sie tez poza uczelnia tylko kolezanki ktore widuje od czasu do czasu zamienimy pare slow. Nie chce zeby pomyslaly ze zapraszam je bo nie mam kogo. Owszem zapraszam gosci ze swiadomoscia ze czesc nie przyjdzie wiec moge zaprosic wiecej osob,ale je akurat chce zaprosic bo sa bardzo fajnymi osobami,mimo ze nie jestesmy ze soba mega blisko;)

annielica - naprawdę nie masz się o co martwić, nic takiego sobie nie pomyślą, będzie im po prostu miło :) Nie martw się na zapas ;)

Gość annielica
Dzięki Yenna Twoja pomoc jest nieoceniona :* :) Fajni by było gdyby w moim otoczeniu było więcej takich osób jak Ty :)

Gość prosba do Yenny
czesc dziewczęta:) Wracam i ja po dłuugim czasie nieobecności :( troszkę chorowałam, później duużoo pracowałam no i jesteśmy już po naukach:) I muszę powiedzieć że jestem baaardzo zadowolona, bardzo mi się podobały i mowili rzeczy które naprawdę mam zamiar wprowadzić w życie, prowadzący po prostu boscy:) Nawet moj B wziął sobie do serca niektóre rady:) U mnie do przodu poszło jeszcze to że mam butki:) oczywiście te fuksjowe o których była mowa:) z jasną kokardką. Yenna widziałam Twoje zaproszenia, bardzo bardzo ładne, szkoda tylko że tak nieodpowiedzialna jest ta firma i trochę się strachu najadłaś. No i rozglądaliśmy się dziś za obrączkami. Będziecie miały/ macie coś wygrawerowane?:) No i księga gości troszkę będzie inna bo raczej nie drzewko a motyle http://img3.etsystatic.com/il_570xN.265580775.jpg , podoba wam się? Muszę tylko poszperać w necie by znaleźć z taką sylwetką pary, bo mojemu najbardziej się podoba:) Pozdrawiam was cieplutko

Gość majeczka__89
Księga gości jak dla mnie super:) My na obrączkach będziemy mieć imiona i datę ślubu chyba tak jest najczęściej przynajmniej w moim otoczeniu :) chyba że biorą osobno cywilny osobno kościelny to grawerują tylko imiona bez daty

annielica - rumienię się :D nie ma za co :* prosba do Yenny- to wrzucaj zdjęcia butków, na co czekasz? ;) Księga gości śliczna :) a co do zaproszeń... no nie będę się wypowiadać, bo nie chcę się denerwować :P wiem, że na pewno nie będę ich polecać innym. Ale człowiek uczy się na własnych błędach, niestety ;) majeczka___89 my zastanawiamy się na jakimś cytatem, ale w sumie jeszcze trochę czasu jest, a nasz jubiler powiedział, że grawer dorobi nam w każdej chwili, jeśli będziemy chcieli :)

majeczka__89 ja tutaj już gdzieś wklejałam link, my podarujemy rodzicom piękne, duże poduchy z naszymi zdjęciami:) Wreszcie dotarły do mnie dodrukowane koperty, UFFF, koniec przejść z tymi partaczami!

Gość jenk
żaproszenia wręcza się przynajmniej 3 miesiące wcześniej .Pamietęjcie,że jest to okres wakacji i ludzie już teraz planują wyjazdy na urlop.A prezenty dla rodziców są żałosne .elegancko będzie wręczyć tylko piekne bukiety kwiatów a nie wydziwiać z pierdołam zegarami ,wazonami ,albumami -taka wiocha.pl