Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość portal randkowy

Czy takie sytuacje sie zdarzaja? czy ludzie moga sie zakochac w taki sposob?

Polecane posty

Gość portal randkowy
no wlasnie chce sie przekonac, zakochanie, zareczanie biore na dystans, lubie po prostu tego faceta jako osobe do pogadania, posmiania i tak marze o milosci,ale nie jestem zdesperowana

to się najpierw spotkaj w większym gronie, trudniej was będzie posiekać

Wlasnie doczytalem, ze facet pisze o zareczynach. To faktycznie bardzo szybkie i mega agresywne. Facet jest o kilka lat do przodu w stosunku do Ciebie. To niepokojące.

Gość portal randkowy
hah no wiem wiem to wszystko takie impulsywne, i ja mu mowie o tym on wie co ja mysle, nie wzielam jeszcze slubu z nim ani nic pytam o opinie bo tez to dla mnie troche dziwne, wiem ze ludzie potrafia byc niezlymi aktorami

Gość Jakiś psychol...
Nie no też jestem na sympatii, byłem w jednym związku z tej strony, i takich jaj nie robiłem... Choć panna też mnie chciała uziemić, po dwóch tygodniach coś pieprzyła o zaręczynach, często o dzieciach... ale to gówniara ja 29 ona 20, rozstałem się w sumie z innego powodu.

Gość no nie padne
facet zalatuje skrzywieniem psychicznym, seiro ja byś sie bała z takim spotkać albo totalny bajerant/ desperat żeby kogoś wyrwać lub potrzebuje kasy i urabia Cie już :) normalny, zwykły facet ( a dla mnie to najlepszy partner ) nie będzie wyskakiwał z takim tekstami, od takich gogusiów lepiej trzymać się z daleka, nie znoszę bawidamków no ale spotkać sie możesz i zobaczyć na żywo ten bajer :D

Gość portal randkowy
ja chce rodziny, dzieci,ale przeciez nie mowie mu o tym ;)

Gość portal randkowy
tak, moze byc psychiczny nie twierdze ze tak nie moze byc ale moze rzeczywiscie sie zakochal ..kto wie

Gość Jakiś psychol...
portal randkowy ja też i to swojej wtedy kobiecie powiedziałem, tylko że która normalna dziewczyna 20 letnia powie wprost że jak chce to możemy się postarać o dziecko po miesiącu znajomości.

Gość co to jest?????
PROWOOOO Przeczytajcie uważnie dwa pierwsze zdania w pierwszym poście

Gość portal randkowy
haha jakie prowo, na tym portalu jest mozliwosc zaznaczenia czego sie szuka :hang out, friendship, long term nie napisalam przeciez szukam meza :)

Przeczytałam i chyba wiem o co chodzi, naciągane, ale nie niemożliwe. Jeśli to jednak prowo to góra 3/10

Gość portal randkowy
jakie prowo?? szkoda,ze tak to odbieracie wlasnie mialam dopisac reszte co mi sie przypomina.. on mowi,ze jego wada jest niecirepliwosc, stad moze tez te jego wyznania, chce mnie 'zatrzymac' nie wiem, ale tesknie za nim

Takie szybkie zaangażowanie się może świadczyć o tym, że to typ. faceta stosującego przemoc. Typ zaborczy, chcący jak najszybciej "zaklepać" sobie partnerkę. Taki facet zazwyczaj jest bardzo zazdrosny, może potem starać się odseparować cię od rodziny, znajomych, sprawić, że będziesz od niego coraz bardziej zależna . Takie typy na początku potrafią być bardzo miłe, jednak potem coraz bardziej osaczają. Oczywiście tak nie musi być w twoim przypadku, ale bądź czujna.

Gość portal randkowy
troche dobija mnie fakt,ze nawet ktos mysli,ze to prowokacja - i to daje mi do myslenia, ze to chygba nie moze byc prawdziwe uczucie tak- narazie jest to osoba bardzo grzeczna dobra, szukajaca kontaktu, mowiaca o uczuciach i o tym,ze wie ze jest bardzo niecierpliwy

Gość to ja powiem jak ja miałęm
Poznałem dziewczynę, po miesiącu znajomości powiedziałem jej, że będzie moją żoną (tak w żartach nie jeden raz - "I tak będziesz moją żoną". Ona nie bardzo chciała ślub brać, nie że ze mną ale tak ogólnie. Po przeszło 2 latach została moją Żoną i jest do dziś. Pozdrawiam :-)

Gość portal randkowy
w koncu jakas pozytywna wypowiedz :) gratuluje i zazdroszcze

Autorko, Czym innym jest powiedzenie czegoś takiego po miesiącu intensywnej znajomości, a czym innym po paru godzinach Skype'a. Bądź ostrożna. Czy macie się spotkać na żywo, rozmawialiście o tym?

Gość portal randkowy
TAk, mamy spotkac sie w niedziele,ale teraz juz jestem przygaszona troche. Nie ciesze sie jak wczesniej

Gość rtgnhjtfjt
widzialas w ogole jego zdjecie ?

Gość portal randkowy
tak, mam mnostwo jego zdjec

Gość rtgnhjtfjt
po ile macie lat? ile on mial wczesniej dziewczyn ?

Gość nowy lepszy rok
ja 25 on 30, mial dziewczyne rozstal sie 2 lata temu

Gość portal randkowy
ja 25 on 30, rozstal sie z dziewczyna 2 lata temu

Spotkajcie się, tylko za bardzo się nie nakręcaj. Podejdź do tej znajomości na spokojnie. Czas pokaże co to za facet.

Taki szybki, wielce zakochany facet kojarzy mi się tylko z sytuacją autorki bloga: http://mojedwieglowy.blogspot.com/p/fragmenty-dla-zachety.html Polecam się zapoznać, tak na wszelki wypadek. Każdy następny podpunkt od: 1. ZBYT gwałtowny, szybki, porywający początek związku* Tu psychofag wykorzystuje coś, co dr Hare nazwał umiejętnościami hipnotyzera, czyli manipulacja oparta na wyczuciu doraźnych potrzeb potencjalnej partnerki i wpasowanie się w nie z użyciem czegoś, co można nazwać mimikrą upodobnienie się w celu zwabienia (słyszałaś o rosiczce?). Sztuczka z hipnozą jest pierwszą i w zasadzie jedną z ostatnich „inwestycji psychofaga w związek i w partnerkę. Na tej marchewce jest ona skłonna przebiec długi dystans, bo na wstępie dostała wszystko, na co od dawna czekała. To właśnie teraz (i tylko teraz) będziesz jako najwyższy autorytet pytana przez niego o radę w wielu poważnych kwestiach, on nie wykona ruchu zanim nie skonsultuje go z Tobą, zwierza Ci się ze swoich problemów „nie do rozwiązania. Teraz też (i tylko teraz) będzie się zachwycał tym, jak pięknie przekrzywiasz głowę, gdy go słuchasz, będzie podziwiał aksamit Twojego głosu, oprawę oczu, erudycję, osiągnięcia zawodowe, wychwalał pod niebiosa Twoje talenty kulinarne, mówił, jak pięknie się poruszasz idąc do kuchni po sól. Nawet to, co do tej pory uważałaś w sobie za nieatrakcyjne zostanie okrzyknięte kolejnym cudem świata a seks z Tobą magicznym, nieziemskim i wreszcie takim, jakim o jakim marzył. A plany... Jakich planów staniesz się częścią! Wszczegółach zostanie Ci rozpisana, rok po roku, Wasze wspaniała, idylliczna przyszłość z dziećmi, psami, podróżami, szalonymi przygodami i spokojną przystanią z ogródkiem po tych przygodach. On wydaje się wiedzieć wszystko o wydarzeniach na świecie, o kobiecych problemach i jak rozbawić dzieci. Jest duszą towarzystwa, zna się na wszystkim, utożsamia się z Twoimi poglądami politycznymi, etycznymi, estetycznymi. Boszsze! Na niego czekałaś całe życie! A na dokładkę zostaniesz poproszona o wypełnienie pustki panującej od lat w jego sercu, bo on czuje, że znał Cię od zawsze i chce Cię chronić jak swój najdroższy skarb. On wreszcie ma dla kogo planować, żyć, pracować i o kogo się zatroszczyć. Jesteś taka „inna od innych i taka w każdym calu pasująca do jego wyobrażeń. No i jak tu się nie zakochać i w nim i w samej sobie? I jak tu się od tego nie uzależnić? Kiedy już zahipnotyzuje i kupi Twój mózg za te wszystkie pochlebstwa, zacznie Ci sączyć mity i legendy o sobie. Kiedyś, po latach dowiesz się, że wszystkie były wyssane z palca. Jednak na tamtym etapie, słuchając wyznań tego czułego, bezbronnego wobec miłości do Ciebie człowieka, który wreszcie docenił i zaakceptował Ciebie całą, będziesz się czuła niemal w obowiązku odwzajemnić mu się tym samym uwielbieniem, zachwytem i wybaczeniem jego drobnych (!) niepowodzeń w przeszłości. (Dziś wydaje mi się to nieprawdopodobne, ale ja w ten słowotok wierzyłam).