Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Androgen

Moją kobietę nie podnieca bezrobotny mężcyzna, którym jestem od wielu miesięcy.

Polecane posty

A na kucharza w akcji chetnie popatrzę. Najlepiej w jakiejś bokserce, żebym widziała, jak mu pieknie muskuły sie napinaja przy krojeniu składników :)

Gość sndrogej spuszcze ci sie na
twarz i truskawki skoro lubisz

Andro, chyba byłabym przy Tobie bardzo pulcha i bardzo szczęśliwa... chociaz jest mała szansa, że wiekszośc kazdego posiłku spaliłabym w łózku :)

Lisiczka, a ty znowu o spalaniu i defekacji.. co za miejsce..;) ale ok-bawimy sie dalej

Mnie sie wydaje, że jakośc kalorii ma znaczenie a nie ich ilość. Kolejnośc spalania przez organizm jest taka, że w pierwszej kolejnosci spalaja sie węglowodany, bo to sie załatwia szybciej i latwiej. Więc jesli danie ma wiecej kalorii, ale w tym prawie same weglowodany, to sie nie utyje, bo węglowodany się nie przerabiaja na tłuszcz. Co sie nie spali, to sie wydali. Gorzej z tłuszczem, ten sie bardzo chetnie magazynuje na potem :) Jeśli więc zjem chleb ze smalcem, to chleb spali sie pierwszy a smalec częsciowo pójdzie w boczki, jesli siedze przy telewizorze i palcem nie kiwnę, żeby przerobić cały posiłek od razu.

Gość @@@@@@@____________
są takie chwile :classic_cool:

Anja, są tacy ludzie, ale jeszcze nikt nie poprawił sobie stanu zdrowia obżerając się byle czym... :-)

A myslałam, że cukier na tłuszcz sie nie przetwarza... no dobra, jestem w dobrych rekach. Karm mnie i spalaj mi kalorie :) Znam takie osoby, które moga bez przerwy mielić żuchwą, ale wiecej takich, co rzekomo tyja od marchewki i sałaty :)

Gość a taka jedna leniwa
Nie chce mi się czytać całego wątku, ale chciałam tylko dowiedzieć się, czy ryż paraboliczny to to samo co angielski "paraboiled rice?

O witaminach wiem ciut wiecej, nawet znam ich nazwy: akseroftol, ergosterol, tokoferol filochinon :) Masz racje, rozpuszczaja sie w tłuszczach. Dlatego ja uwazam, że człowiek powinien jeśc wszystko, byle miska nie była za duża :) No i zdrowo, jedzenie smażonego z przypalonego tłuszczu nie jest zdrowe. I nie żałowac sobie rybek... ale tez nie wszystkich. Trzeba wybierac te, które nie sa ze szczytu łańcucha pokarmowego i są z zimnych mórz. Nie kupuję żadnych pang, soli czy innych tropikalnych

Gość a taka jedna leniwa
Ps - Androgen już wspomniał, że tkanka tłuszczowa odkłada się tylko z weglowodanow? Przy minimalnej niezbędnej dawce wegli i białka jedząc nawet 6 tys kalorii w postaci tłuszczu i tak się nie utyje. Najwyżej wątrobę rozwali, ale nie utyje. odchudzające diety niskotłuszczowe to jeden wielki pić na wodę :O

Gość a taka jedna leniwa
No to konia z rzędem i beczkę piwa temu, kto pierwszy wypuścił na rynek tak idiotycznie przetłumaczona nazwę :D Jak można było przetłumaczyć "paraboiled", czyli częściowo ugotowany na paraboliczny? :D : D :D

Ja mam rezerwe do wszeklkich dziwnych diet. raz dałam sie namówic na jakąs tygodniowa na cienkiej zupce kapuścianej. Nie dotrwałam do końca, 5 dnia rzuciłam sie na żarcie jak wygłodniała lwica. Miałam chyba ze 2 tygodnie uczucie chronicznego głodu... brzuch był pełny ale mózg ciagle wysyłał sygnały "mało żarcia". od tamtej pory mam tylko jedną dietę "ŻP" czyli żryj połowę, jesli waga ciut sie podniosła :)

Nazewnictwo bez znaczenia. Ważnie by wiedzieć co się nadaje do jedzenia a co nie :-) Jutro zrobię makaron, bo już dawno nie jadłem a nabrałem dzisiaj apetytu. I bede tym razem ostrozny w toalecie ;)

Gość a taka jedna leniwa
A czym według ciebie jest "obróbka termiczna" jak nie gotowaniem (no, może być jeszcze pieczenie ;) ) to jest gotowanie, tyle, ze pod ciśnieniem. A nawet wikipedia nie zna pojęcia "parabolizacja ryżu" bo to jakieś absurdalne tłumaczenie. Owszem, "paraboiled" nie oznacza w zasadzie częściowo ugotowany, a raczej para (pseudo)- ugotowany, ale nie do diabła paraboliczny (to po angielsku parabolic!) :D czyli mający kształt paraboli. No chyba, ze to chodzi o parabolę poetycką :D bo nie wiem? Takie niebo w gębie? :D I oczywiście ja ci Androgenie nie zarzucam używania tej nazwy, skoro jest w PL już spopularyżowana, niemniej jednak nazwę na rynek wprowadził idiota.

W polskich tłumaczeniach są gorsze idiotyzmy, więc mnie ten ryż paraboliczny nie razi :-)

leniwa, tak samo myslę o nazwie i dlatego uwazam, że powinien sie jednak nazywac "parabolizowany" jesli już.