Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukrainoczka

Jestem Szczęśliwa będę pracować na Ukrainie.

Polecane posty

Gość ukrainoczka
Viva la ukraina :).

Gość ukrainoczka
SLAVA UKRAINI hejka dziś luzik i mogłam napisać ,byłam dziś w parku tarasa szewczenki nad jeziorkiem i muszę wam powiedzieć że coraz bardziej lubię swoje miasto. do tej pory niemiałam jak zwiedzić miasta gdyż odkąd tu jestem większość czasu w domku przebywam i na zakupach w najbliższym supermarkecie byłam. nie myślałam że życie może być tu takie fajne. poprostu się tu czuje jak na wakacjach i do tego mi płacą a roboty dużo niema na zakupy pójść,posprzątać,coś ugotować.

Gość gosiarzeszow
Ukrainoczka powiec mi ile zarabiasz tam. i jak sie tam dostać na podobną pracę jak ty masz

Gość ukrainoczka
SLAVA nie zdradze ile zarabiam bo to taka moja tajemnica, ale myśle że moglibyście mi pozazdrościć. pracę dostaniesz hmm po znajomości , najlepiej pytaj znajomych ukraińców czy nie potrzebuja kogoś do pracy w UA i tyle. oczywiście hrywny do polski będę słała :). bo trzeba pomóc rodzinie w polsce. wysyłając hrywny.

Gość ukrainoczka
hejka kochani. cóż przebudziłam się teraz i postanowiłam napisać. zastanawiam się nad stworzenie vloga na temat życia na ukrainie jak tu jest. i wogóle dużo można sie dowiedzieć z ukraińskojęzycznych kanałów na yt.

Gość Azjatycka Pani
Gadasz sam ze soba? A to ubaw! :)

Gość ukrainoczka
Slava Ukraini po co bym miała gadać sama ze sobą ,wielu moich znajomych wybiera UA jako kraj na emigracje i tobie też radzę bo w UA żyje się poprostu przyjemniej i spokojniej.

Gość rozśmieszona
Ukrainoczko Ty jestes zacofana mentalnie, kto uwierzy Ci że tam sie lepiej zyje niz w Polsce kiedy ukraincy masowo staraja sie o wize do Pl zeby uciec z Ukrainy. Ale patrząc na Twoje wypowiedzi widac ze jestes ze wsi zabitej dechami, i pewnie utrzymywalas sie z tego zo ziemia w gospodarswie i teraz jak płacą Ci marne grosze to dla Ciebie to cos... jak bys sie przeniosla do normalnego wiekszego miasta w Pl to zobaczylabys ze w Polsce moze nie jest jeszcze tak jak na zachodzie ale na pewno jest lepiej niz na Ukrainie, nie wciskaj nikomu kitu ze lepiej zyje sie w kraju gdzie nie ma jeszcze wolosci slowa a do wiezienia mozesz pojsc za jakąkolwiek demonstacje ktora nie zgodna jest z zasadami władzy.

Gość sefer
Ukraina jest beznadziejna, chyba że masz kasiastego tatusia to możesz zajmować się tam czym chcesz. Jedynie kobiety przepiękne.

Gość ukrainoczka
Cześć sefer cześć rozśmieszona, myślałam że już nikt tu nie zagląda myliłam się. rozśmieszona mnie rozśmieszyłaś swym postem. mało znasz świat, ale nie gniewam sie na ciebie tylko zapraszam na Ukrainę pożyjesz tu zobaczysz że można żyć lepiej niż w polsce. a wolność słowa tutaj mamy i to jaką mogę sobie mówić co chce,robić co chce,chodzić po górach,zwiedzać i do tego wolno pić piwko w parku a w polsce można więc widzisz.seferku niemam kasiastego tatusia,chcesz to pytaj o szczegóły to ci odpowiem.

E tam ukraina. Przeciez oni te komuchy nawet w unii nie sa. Ja jade do Anglii niedlugo i bede na pokoju u si-xy mieszkal

Gość ukrainoczka
Priviet Nielubieuk przecież ty plujesz na anglie ciągle to po co tam teraz chcesz jechać.

Gość rozśmieszona
Sama się dziwie ze daje sie wciagnąc w ta dyskusje ale dla Twojej informacji byłam już na Ukrainie i to wiecej niż raz. Nie ripostuj tylko ze po co więcej niz raz skoro mi sie nie podoba bo tego nie powiedzialam. Po prostu mimo ze ludzie mili i nawet ladnie to nie dam sie przekonac ze lepiej. Moja siostra jest tłumaczem ukrainskim bo tak jak i Ty kocha ten kraj i spedza tam kilka miesiecy w roku. Ale mimo tego jest obiektywna i sama mowi ze nie jest latwo tam zwyklemu społeczenstwu, informacje na temat co dzieje sie na Ukrainie mam wiec z pierszej reki. Byłam też w wielu krajach zachodnich wiec widze róznice. Akutat nie trafilas z tym "mało świat znasz" bo równiez pracuje jako tłumacz wiec od 7 lat co kilka miesiecy zdaza mi sie mieszkac w innym kraju ( nie tylko w europie). Nie jest moja intencja udawadnianie Ci i przechwalanie sie jaka to jestem światowa tylko uświadomienie ze jako osoba podrozujaca non stop, zyjaca na walizkach moge porównac rózne kraje nie z perspektywy turysty tylko zycia w jakims kraju nawet jesli było to po kilka miesiecy. Byłam na ukrainie lącznie 2 mc wiec mysle ze juz moge sie wypowiedziec. Nie chodzi o to zeby sie przekonywac gdzie jest lepiej. Jest tyle krajów ze kazdy moze wybrac cos dla siebie. Jezeli jestes szczesliwa na Ukrainie to pozostan tam i badz szczesliwa, ja Ci zycze powodzenia. Dziwne dla mnie było tylko to przekonywanie wszytskich ze tam jest tak super ze mozesz pieniadze do Pl wysylac. Nie trzeba interesowac sie polityka, wystarczy miec odrobine pojecia o swiecie zeby wiedziec ze Ukraina jest slabiej rozwinietym krajem gospodarczo i ekonomicznie. I nie o subiektywna chodzi tu opinie tylko fakty. Ale moze Tobie sie powiodlo i bardziej czujesz sie szczesliwa tam, wiec super ze odnalazlas swoje miejsce na ziemii. Mysle ze Twoje argumenty jednak dlugo nie przekonaja ludzi w Polsce do emigracji w tamte strony :)

Gość ukrainoczka
Cześć. Oczywiście przyznaje jest to moja subiektywna opinia ale nie widziałam żeby ludziom na ukrainie się żyło gorzej niż w polsce wręcz przeciwnie nie ma tutaj dresiarni a ludzie w moim wieku sie ubierają bardziej elegancko niż w polsce. tutaj się żyje spokojniej, niema takiego dzikiego kapitalizmu jak np. w anglii,holandii czy niemczech. gdzie moi rówieśnicy niekiedy zapieprzają w polu lub szklarni po 12 h, a gdy mówiłam im jedź na ukrainę tam jest lepiej to sie pukali w głowie i pytali ile tam zarobie. moi kochani tak wam radzę gdy macie taką możliwość przyjeżdzajcie tu zarobicie tu tyle co w polsce ale życie jest tańsze i jest spokojniej. niema takiego chamstwa, jest bezpiecznie tak się właśnie żyje na ukrainie.

Gość ja za to bede miala mniejsze
potwierdzam, mam rodzine na ukrainie, jest lepiej niz u nas. M9oze nie ma tylu dóbr materialnych, ale ludzie lepsi

Gość ukrainoczka
no i jedzonko pycha :D

Ukrainoczka jakby co to "prywit" a nie "priwiet". Priwiet to po rosyjsku...

a napisz prosze coś jeszcze. Ja chętnie bym się na Ukrainę wyprowadziła. Języka trochę znam. Ale tu mam prace i męża. Jednak Ukraina, z racji na korzenie rodzinne, zawsze będzie mi bliska. Czytam książki o hisorii Ukrainy, to moje hobby. Ale nie wiem, co to za maisto z linku. Byłam w większości tych większych i wieeelu mniejszych oraz na wsiach, ale zdjecia jakoś nie kojarzę :-(

Gość ukrainoczka
a teraz idę założyć na szyję pęto kiełbasy z kozich nerek i pobiegać nago na wzgórzu, śpiewając pieśni ku Franciszkowi z Asyżu :D

Gość dociekliwy00
Nawet jeśli ktoś jak to piszesz ''zapieprza w polu lub w szklarni po 12h'', to i tak na zachodzie (niekoniecznie w UK) zarobi więcej niż w Polsce czy na Ukrainie. A co dopiero jeśli wymagamy od życia czegoś więcej, mamy konkretny zawód, chcemy rozwinąć swoje umiejętności językowe etc., to tym bardziej Ukrainie nie ma czego szukać. Ty wykonujesz stosunkowo prostą pracę, niewymagającą żadnych dyplomów, certyfikatów czy kwalifikacji, za którą np. w Niemczech dostałabyś o wiele więcej niż na Ukrainie. Ciekaw jestem czy gdybyś miała dyplom i konkretny zawódm, to czy też szukałabyś pracy na Ukrainie. Wątpię

Gość sefer
Ależ ja byłem na ukrainie, więc nie muszę się ciebie o nic pytać. Rozrzut stanu majątkowego w społeczeństwie jest ogromny, jak w Rosji o ile nie większy. Studiowałem medycynę we Lwowie przez 4 lata, także coś wiem na ten temat. Większość społeczeństwa stara się uciekać na zachód jak może. Chyba, że jesteś w gronie kolesi to świat jest twój, bez ograniczeń i to jest piękne, że żaden przepis cię nie ogranicza.

Gość sefer
Rozrzut jest wszędzie. Jednak na zachodzie są pewne standardy poniżej których się nie schodzi np. państwo bez grosza i dachu nad głową cię nie zostawi. Jak ci się podoba UA, to ok, ja tylko wyraziłem swoją opinię.

Gość dociekliwy00
Dokładnie, porównaj sobie pomoc na jaką możesz liczyć od państwa (sam z tego nie korzystam) na zachodzie a w Polsce i na wschód od Polski. Porównaj sobie poziom korupcji i biurokratyzacji. Ukraina ciągle jeszcze nie wyzbyła się wielu pozostałości z czasów ZSRR. Niestety mam wrażenie, że Ukraina może być atrakcyjna tylko z punktu widzenia tych, którzy mają jakiś sentyment (korzenie rodzinne) albo tych, których kusi wizja tanich używek.

Gość dociekliwy00
...i ładnych dziewczyn ;)

Gość gość
to syf ukraina według wskażnika rozwoju społecznego HDI (human development index) jest krajem o wysokim stopniu rozwoju społecznego a polska o bardzo wysokim stopniu rozwoju spolecznego 30 pozycji wyżej w rankingu niz ukraina na 39 miejscu ukraina 70 którymś nie pamietam spawdż i wpiszcie sobie lista państw swiata wedlug wskaznika rozwoju spolecznego np 2010 2011 lub 2013 rok i odpiszcie lub wpiszcie sobie forsal.pl

Gość gość
sprawdziłem dzięki fakt to prawda co pisaleś ale syf ta ua

Gość gość
polsce zarobki wyższe 3 razy niż w ukrainie

Gość gość
tam też się onanizują fakt ja tez ale w polsce czekam do wytrysku

Gość gość
przepraszam was za wszystkich co was obrażali na tym forum nie wiedzą co piszą