Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beztelewizorowa

Ile czasu dziennie wasze dzieci oglądają tv?

Polecane posty

Gość mammmamama
mój ma 8 lat, kończy lekcje o 11 wraca do domu ogląda programy przy jedzeniu, później odrabia lekcje gdzieś do 15, idzie na spacer z nami/ babcia/ ciotką/ kuzynami /spotyka z kolegami gdzieś na 2 godziny. poźniej ogląda jakiś program czy bajki z nami ok 1,5 godziny, przy czym czesto się bawi, sprząta, szykuje do szkoły potem jeżeli jest jakiś odpwiedni film to ogląda z nami w tv lub na dvd. jak już pisałam nie jest wgapiony przez 4 godziny w telewizor bez przerwy tylko czesto coś robi w między czasie. ja w jego wieku oglądała o wiele wiecej telewizji i bardzo podłapałam jezyk - załapałam dużo zainterosowań o strarożytnośći, zwierzętach, nauce, technologiach, do czego nie ma się takiego łątwego dostępu bez telewizji.

Gość kaszamannakasza
Nie snuje żadnych teorii spiskowych bez pokrycia. Czy ja coś takiego napisałam, napisałam tylko, że wiadomosći stwarzają nieprawdziwi obraz świata, dzieląc ludzi i szufladkując ich. Trzeba być trochę krytycznym, skoro chcesz, żeby twoje dziecko wychowywało się na wiadomościach, to nie ma już nic do dodania, bo już wiem z kim mam do czynienia, z lemingiem pierwszej klasy, ktorego dziecko bedzie sie uczylo czytac czytajac gazete wyborcza. Zal. Nie ma zadnych teorii spiskowych. Sa tylko suche fakty, do ktorych kazdy kto chce moze dotrzec. Sa suche fakty dotyczace disneya i nie ma to nic wspolnego z jakimis teoriami spiskowymi. Swoja droga uroczy termin, wystarczy rzucic slowo teorie spiskowe i juz to cie zwalnia z krytycznego myslenia. Bo jak ktos mysli inaczej niz podaja w wiadomosciach to od razu teorie spiskowe, ale czego mozna sie spodziewac po osobie, ktora sleczy przed tv i sadza swoje dziecko na 4 godziny dziennie, gratuluje wychowania bezmyslengo zombie, ktore bedzie mialo siano w mozgu.

Gość Kurka bez pazurka
JEżeli decydujemy się dzieciom włączyć jakiś program w telewizji to po prostu musimy wiedzieć, jak ważna zaczyna być nasza rola. Warto oglądać to co dziecko by móc z nim potem porozmawiać i mu wytłumaczyć różne rzeczy. Dlaczego dzieci skakały przez okno myślac, ze polecą jak Piotruś Pan? Skąd pomysł, że jak zastrzeli się brata, to on będzie miał jeszcze kolejne 4 życia? nie z gier i filmów a z tego, że dzieci zostały pozostawione same sobie i nikt z nimi nie rozmawiał i nie uświadamiał ich

Gość mammmamama
jak już mówie zawsze jest tez ktoś my babcia czy dziadek zeby treści były odpowiednie dla syna a kanały to zazwyczaj national geographic, discovery, dicovery science, animal planet, cartoon network, travel channel- ja i mój partner tez oglądaliśmy dużo tych kanałów w tle.

Gość mammmamama
miałobnyć że my ogladlaismy dużó tego w dziecińswie

Gość kaszamannakasza
Discovery jak najbardziej popieram, ale cartoon network już nie. A w ogołe to jakd dziecko juz bedzie troche starsze popieram duzo ksiązek. Ale to się wynosi z domu, jeśli w domu nie ma ksiązek i rodzice nie czytali, dziecko nie bedzie czytac.

Gość mammmamama
kaszamannakasza 🖐️ tak sie skalda że czytami i min. gazete wyborczą i tvn i rybka cie to obchodzi.

Gość mammmamama
kaszamannakasza nasz dziecko ma ogromny dostęp do ksiażek o strożytności i naukowcych, przewodników oprócz zwykłych ksiazek bajkowych i ciągle z tego korzytsa. przestań wywyższać się bo ci się nie podobaja czyjes poglądy polityczne które wnioskujesz na podstawie czyatania danej gazety

Gość kaszamannakasza
No mowilam ze jestes lemingiem pierwszej klasy, pewnie jeszcze wierzysz w bajke dla doroslych, ze world trade center to byl zamach bin ladena, bo w gazecie wyborczej tak napisali i ciagle to tłuką LOL Wiesz spadam juz, nie lubie tracic czasu na rozmowy z totalnie nieswiadomymi ludzmi, bez obrazu, ale wole dyskujse z inteligentnymi ludzmi. Pa

Gość głupie baby
można lubić tv i ksiażki . Wszytko jest dla ludzi:)

Gość mammmamama
kaszamannakasza brak mi słów na ciebie naoglądałaś sie programów konspiracyjnych bez pokrycia w rzeczysitości i twój umysł pochłonął to jak odkurzacz, to juz nie mój problem 🖐️

Gość mammmamama
kaszamannakasza da dużo science fiction 🖐️

Gość Mama 4miesięcznego malca
Jeżeli ktoś nie ma TV w domu to jest to jego wybór i należy to uszanować. o o o Ale - same już niedługo się przekonacie - że konsumpcyjnego podejścia do życia nie uczy wcale TV ale przede wszystkim rodzice i środowisko!!! Tak samo nie jest prawdą że TV zabija indywidualizm czy kreatywność młodego człowieka. To rodziców zadaniem jest uczyć dziecko właściwych wyborów i tego jak kształtuje się poglądy na temat świata. Również na temat tego co pokazuje TV. o o o Myli się ten rodzic który myśli że oszczędzi swojemu dziecku wyzwań po przez zakaz oglądania TV. Nie uczyni go też lepszym, inteligentniejszym czy bardziej niezależnym. Co najwyżej może uczynić jego dzieciństwo ciekawszym (pod warunkiem że pokaże dziecku jak bawić się i żyć bez bajek) o o o Polecam film 'About a boy' - pokazuje on jak izolowanie dziecka od współczesnego świata wpływa pozytywnie i negatywnie na jego rozwój. Ma to swoje zalety ale niestety ma też wady. Największą jest zderzenie z brutalną rzeczywistością szkoły. Rodzice zawsze twierdzą że są na to gotowi i maja gdzieś to co będą sądzić inni rodzice, dzieci. Pytanie pozostaje tylko czy będzie na to gotowe dziecko... o o o A i jeszcze dodam że moja starsza córka była ostatnią w swojej klasie 8latków która dostała telefon komórkowy. Nawet nie będę pisała jaka presję w tym kierunku wywary na nią i pośrednio na mnie.

Gość mammmamama
Mama 4miesięcznego malca bardzo fajny wpis

Gość mammmamama
nasz syn miał stary telefon komórkowy w wieku 6 lat :P i często do nas dzwonił z przedszkola z tolaety i coś opowiadał czy się zwierzał.

Gość nie interesuja mnie inwektywy
pod moim adresem Moje dziecko ma trzy latka, jest bardzo madrym chlopcem. Zaczął mowic w wieku półtora roku, do dwóch lat poznał dzieki mnie i bajkom :liczby, litery, kolory, ksztalty, mase wierszyków i piosenek. Od drugiego roku zycia oglada mase bajek, glownie takie jakie mu wybieram ( bo nie wie przeciez jakie sa dostepne ogolnnie). Przerobilismy swinke peppe, teletubisie,bolka i lolka, reksia, krecika, ogolnie duzo poslich , starych bajek. Teraz interesuje sie bardzo Hello Kitty i Ciekawskim Gerogem, oglada mysle ze około 2 godziny dziennie. Jakk jest chory dluzej. Wyszlo to u nas naturalnie, bo BAJKI SĄ DLA DZIECI drodzy rodzice, to nie sa swierszczyki od 18 roku zycia , tylko tworzone sa z mysla i dla dzieci. Ja mam wiecej czasu dla siebie ( a nigdy go nie żałowałam dziecku) a syn oglada i spefdza czas tak jak chce i lubi. Ja sama pamietam jak wlepialam sie w TV calymi dniami, kiedy np nie bylo szkoly a uczylam sie najlepiej w z calej klasy :P

Gość szeszzzzz
nie mam tv,nie mam pralki,nie mam odkurzacza-no fakt,nie jestes dziwna,tylko zacofana. ja tez nie mam telewizorow tak jak ty ,mam projektory.

Gość gość
Ja wolę przejść się z dzieckiem do teatru, poczytać książkę czy wyjść na dwór niż włączać telewizor (który co prawda posiadam :)). Z małym dzieckiem chodziłam do Teatru Małego Widza (www.teatrmalegowidza.pl) w Warszawie.

Gość gość
matko to już teatr dla dzieci musi się tu reklamować :P, może byście trochę tańsze bilety zrobili :P