Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzina 2+1

Ile wynoszą wasze opłaty za prąd i wodę (zimną) miesięcznie?

Polecane posty

Gość rodzina 2+1

Jak w temacie...chciałabym wiedzieć tak dla porównania ;)

Gość asgajsgasjasasas
to zalezy. ile osob mieszka. prad- ile tv chodzi czy komp. i inne rzeczy.

Gość asgajsgasjasasas
u mnie sa 3 osoby( 2+1) woda 32 zł misiecznie a prad ok 120zł.

Gość rodzina 2+1
Wow no to ja myślałam, że mamy mało :D nas w sumie wychodzi 200 zł na miesiąc prąd plus woda. Ale może dlatego, że ciepła z bojlera a bojler na prąd? a u was jak ciepła? na gaz?

Gość u mnie 2 osoby
prąd 85 zł a wodę mamy w czynszu no chyba że przekroczy to wtedy jest dopłata ale nigdy nie było

Gość rodzina 2+1
chodzi mi właśnie o rodzinki 2+1 :) u nas odkąd pojawił się maluch opłaty wzrosły. też płaciliśmy tyle co wy wcześniej. Ale teraz pralka chodzi prawie codziennie a jak byliśmy sami to raz na tydzień w sumie robiłam wielkie pranie...

Gość u mnie 2 osoby
my mamy wodę ogrzewaną sieciową - duża wygoda ale za to czynsz duży 650 zł 3 pokoje

Gość u mnie 2 osoby
a to sorki nas jest dwojga pa

Gość rodzina 2+1
My mieszkamy w dużej kamienicy, ale w prywatnej więc woda według liczników jest płacona. Oj 85 zł za prąd to my nawet jak sami byliśmy nie mieliśmy. Musicie mocno oszczędzać, że tak was tanio prąd wychodzi :) chciałabym opanować tę sztukę oszczędzania prądu eh eh

Gość rodzina 2+1
Nie no luzik, może źle się wyraziłam. Głównie 2+1 ;)

Gość asgajsgasjasasas
moja ma 4 lata a ja do tej pory piore jej ciuszki osobno. taki nawyk.

Gość rodzina 2+1
Też mi to pewnie zostanie już we krwi..

Gość aielicaaaaa
Ja mieszkam razem z mężem - miesięcznie za wodę mamy ok 70-80 zł tj 6-7 m3, za prąd mieliśmy ostatnio rachunek na 250 zł za dwa miesiace.

Gość u nas duuzy dom 220m
2+1 woda 15zł prąd 150zł palimy na ciepłą wodę w piecu na drewno wcześniej mieszkalismy w domku malutkim i zajmowalismy tylko górę (czyli w sumie ok. 60-70m2), to za wode wychdozilo jeszcze mniej, a za prad 50-80zł. Jednak duzy dom to duze oplaty.

Gość u nas duuzy dom 220m
aha miesiecznie zuzywamy ok 4m3 wody w porywach do 5m3 (mamy rozliczenie kwartalne). strasznie drogo u was metr wychdoizi.

woda mamy w czynszu, ale co pół roku jest rozlicznienie i wychodzi zawsze dopłata ok 800 (ciepła i zimna), Prąd 90-100 miesiecznie (rozliczenie co 2 miesiace w granicach 180-200)

Gość Rozważna
U mnie prąd 160 zeta ja i córka ,ale to opłata prognozowana co miesiąc i już po spisaniu licznika i moich obliczeniach wiem ,że mam dużą nadpłatę.Woda z własnej studni więc jakoby za darmo tak samo ze ściekami własne szambo czyszczone 2 razy do roku koszt ok . 250zeta

woda wg licznika 83,50 średnio miesięcznie (10m3) i prąd około 180 zł na dwa miesiące

u nas prąd 250zł (to raczej tak najmniej jak płacimy) raz na 2 miesiące, a woda zimna 100-150zł (woda jest u nas ogrzewana gazem... w ogóle ogrzewanie mamy gazowe- to dopiero są koszty)

Gość ja mam duzo
Ja za prąd płace 250 zł co miesiąc a woda 40-50 zł miesięcznie ale za zimna bo ciepla woda jest z bojlera

mama 6latki-> współczuję kosztów związanych z ogrzewaniem gazowym. Chociaż z drugiej strony to wygodne jak cholera. Z ciekawosci, dużo m2 ogrzewacie?

Arszenika wygoda jak wygoda- my grzejemy naprawdę mało, bo ja jestem zimnolubna. Mimo to bulimy sporo, bo za 2 pokoje (53m2) co dwa miesiące średnio płacimy 300zł a na wiosnę do lata (za zimę) po 800zł potem 2 razy jakoś po 500zł.

Gość hggv bmbmjnbmjn
woda + prąd ok 55zł miesiecznie, 1 osoba ale dochodzi jeszcze gaz ok 40zł

Gość lalalum!
laski, nie załamujcie mnie... ja kurwa za wodę płacę 170 zł/mc, a za prąd w tym nowym, cudnym roku mam - uwaga uwaga - prawie 300 na 2 miechy. 3 osoby. Blok. Z ciepłą wodą. Niech mnie ktoś przytuli :(

mama 6latki nie wiem czy gazem da sie jakoś tak dogrzać żeby było gorąco i na zawał nie zejść przy rachunku;-). Moi rodzice też mają gazowe ogrzewanie i za sezon grzewczy (paź.- marzec) wychodzi coś pomiedzy 3-4 tysiace (w zależności od tego jaka jest zima, póki co mrozy nie cisnął to i rachunki mniejsze). Sezon letni to jakieś 40 pln tylko nie wiem czy miesiac czy 2.

Arszenika dla mnie w 21w. to w ogóle poroniony pomysł z tym ogrzewaniem gazowym. U nas gaz jest strasznej jakości (zanim coś zagotuje to ruski rok minie) więc na ogrzanie chałupy jako tako nie wiem ile tego gazu trzeba... w mieszkaniu moich rodziców woda jest w czynszu (naprawdę mało płacą) ogrzewanie też a gaz mają tylko do kuchenki

Gość pani domu
dom260m ,3 osoby dorosłe , 270 zł prąd, 100zl woda ,90 zl śmieci , 300 zł ogrzewanie itd

Gość my mieszkamy w domu
2+ 1 dziecko. Woda z kanalizacją około 75 zł miesięcznie a prąd około 150 zł miesięcznie.

Gość lalalum!
Arszenika - dzięki :) od razu mi cieplej :)