Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

zamówiłam książkę "Bóg urojony"

Polecane posty

kurdupel ale ja cie do nieczgo nie namawiam tylko sugeruje ci , modl sie do Boga , pros go o sile w walce z szatanem ktory chce cie zniszczyc. Moze ty niewierzsz w Boga ale Bog wierzy w ciebie i chce twego szczescia.

ile razy mam powtarzać przestań mnie obraczac swoimi urojeniami!!! CZŁÓWIEKU NIE UMIESZ CZYTAĆ?? WEŹ IDŹ DO OKULISTY!!!

Bog chce nas uratowac od ognia wiecznego. badzmy jego poddanymi. Wiara i milosc, to jest najwazneijsze. otworzmy sie na niego. Zaprosmy go do naszych serc

nie denerwuj sie. po prostu uwierz w Boga jedynego. On cie wyslucha. Liczy na to ze odezwiesz sie do niego.

nie obarczam cie. ja tylko probuje naklonic cie do poszukiwania prawdy. otworz swoje serce i umysl a ujrzysz Boga

Kurdupelko w czym masz problem? dlaczego bryzgasz jadem niczym młoda hydra? skąd w Tobie tyle złości? na te pytania próżno szukam odpowiedzi

kurdupel czemu na wlasne zyczenie cceszsie po smierci smazyc w ogniu wiecznym ? nie rozumiem tego. Bog ci proponuje zycie wieczne w szczesciu i dobrobycie a ty swiadomie to odrzucasz.

grzeszymy na ziemi i sami na siebie nakladamy kare. zla karma zawsze wraca a do tego rani wszystkich w poblizu.

Nie da się rozstrzygnąć, czy Bóg istnieje czy nie. Natomiast można zająć się kwestią bardziej "konkretną": Jakie są w kulturze KONSEKWENCJE przyjęcia chrześcijańskiej koncepcji Boga, czy też (jeszcze bardziej konkretnie) jakie skutki przyniosło kulturze chrześcijaństwo? Dawkins podejmuje tę kwestię i obarcza wiarę w transcendentnego Boga winą za wszelkie zło, jakie miało miejsce w historii ostatnich dwóch tysięcy lat (nietolerancja, zacofanie itd. itp.) Moim zdaniem cholernie powierzchowna synteza, wręcz naiwna...

bede sie modlil za twoja dusze ale to od ciebie zalezy czy dostapisz zbawienia. pamietaj ze nigdy nie jest za pozno. nawet na lozu smierci masz szanse na zmiane i zycie w domu Bozym

Gość podszywie musisz byc
bardzo nieszczesliwym czlowiekiem jak i autorka pustaczka , a teraz podszywaj sie ile wlezie

kurdupel ale ja tylko chce zebys poswiecila swoje zycie na pozanwanie Boga

bardzo nieszczesliwym czlowiekiem jak i autorka pustaczka , a teraz podszywaj sie ile wlezie xxxx jestem bardzo szczęśliwa i śmiac mi się chce, że ktoś uważa że tylko osoba z urojeniami może być szczesliwa bo znam mnóstwo szczesliwych ateistów

religia katolicka ma dowody np 3 obrazy namalowane przez Boga całun turynski obraz Matki Bożej z Guadalupe jest dla współczesnej nauki niewytłumaczalną zagadką. Kroniki mówią, że podczas objawień w 1531 r. Matka Boża zostawiła swoje odbicie na tilmie Indianina Juana Diego. Chusta z Oviedo Najnowsze badania naukowe potwierdzają, że chusta z obfitymi śladami krwi, przechowywana w katedrze w Oviedo (północna Hiszpania), pochodzi z czasów Chrystusa, a charakterystyczne rozmieszczenie plam krwi, które na niej widnieją, wykazuje zadziwiającą identyczność z odbiciem twarzy na Całunie Turyńskim. objawienia w medjugorie zostały zapowiedziana 10 tajemnic kture zostana ujawnione 3 dni przd ich wypełnieniem

sa szczesliwi bo póki co szatan daje im szczescie. ale to tylko zludzenie. jak juz ludzie odwrocasie od Boga szatan ich zniszczy. xx kurdupel szacunek nalezy sie kazdemu.

Gość lonty1
greta garbo wiec daremne sa pohukiwania ateistow ze Boga nie ma

to dowody na istnienie jezusa, reszta to urojenia, xxx przstańcie mówic jakby wasze wymysly dotyczyły wszystkich bo nie dotycza: inncych religi ani ateistów,agnostyków, a wy możecie sobie wmawiac i ustalać

moim zdaniem nie nalezy sie szacunek ludziom którzy obraczają kogoś innego danymi wymysłami!!! pisałam to 20 razy do ciebie a ty ciągle to samo!!! nie masz kojego szacunku

Gość lonty1
kurdupelka ja jestem agnostykiem i zrozum ze wy ateisci nie jestescie w stanie udowodnic ze Bóg nie istnieje

Gość RaZR
KURDUPELKA85 Nie spotkałem się jeszcze żeby jakiś chrześcijanin wyśmiewał muzułmanizm. Chyba Ci się pomylilo z talibami. Wszędzie są fanatycy, świat nie jest idealny, ale nie można osądzać całej religi na podstawie jakieś tam 1% fanatyków. Tak samo jest w KRK. Ateiści, dobrze wiedzą że jakaś tam pedofilia w kościele to jest jakiś % w granicach błędu statystycznego, ale na podstawie tego osądzają cały kościół. Wszędzie jest zło, świat nie jest idealny. Po prostu jeśli chodzi o księży to jest to dobry temat na tanią sensacje. Nic się tak nie sprzedaje jak historia księdza który lubi sobie macać. Co to kategorii ateizmu to już pisałem i właśnie na tych drugich, którzy tym żyją Dawkins trzepie kase. Jak mówiłem, prawdziwy ateista nie wiem czy słyszał kiedykolwiek o Dawkinsie bo się tym nie interesuje. Ktoś juz tu wspomniał. Jest odcięty od tego typu spraw. Natomiast Ci drudzy, to nie są ateiści, oni tylko udają ateistów, z swoich 1001 powodów, a w głębi ducha szukają. I tak właśnie myślą że taki Dawkins ich oświeci i rozwieje ich wszystkie wątpliwości. Nawet Dawkins, który idzie w zaparte sam przyznał że wg niego istnieje % że Bóg istnieje. On też nie zna prawdy, to naukowiec, on wysuwa tylko hipotezy, a wy lecicie do niego jak mucha do lepa. Śmiejecie się z katolików że mają klapki na oczach a sami robicie z niego jakiegoś guru, bo to wasz jedyny autoryytet.

kurdupel moze ty mnei nie szanujesz ale ja ciebie tak i bede sie modlil za ciebie . wierze ze w koncu otworzysz swe serce dla Boga.