Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubomaniaczkaaaaaaa

slub w 2014

Polecane posty

Gość panna młoda sierpień
ja też zaczynam mieć wątpliwości wszystko załatwione chciałam ślub i wesele mamy na ok 90 os. ale teraz to ja nie wiem czy nie odwołać wszystkiego. nie wiem czy tego chce

Gość gość
ale dlaczego macie watpliwości co do ślubu? czy co do dużego wesela?

ja mam wątpliwości co do ślubu nie wiem co się dzieję ale już tego tak nie pragnę jak kiedyś

panna młoda sierpien a ile jestescie ze sobą? wydaje mi sie że to wszystko stres przedślubny bo powiem wam ze jestem juz po cywilnym i to dla mnie jako wierzącej było "podpisaniem papierka" chociaz jesteśmy wg.prawa małżeństwem to jak pomyślę o kościelnym to gorąco mi sie robi i tak naprawdę to jest dla mnie prawdziwy slub i to sie wydac wam moze śmieszne ale dopiero teraz rozmyślam czy to TEN na całe życie więc te myśli miną chyba już po..:)

jesteśmy ze sobą 3 lata może i tak może to tylko stres przed ślubny mam nadzieje, nie wiem co się ze mną dzieje

Gość gość
Ja sama nie wiem dlaczego nachodzą mnie takie wątpliwości. Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Boje się tego co będzie dalej bo przyszły mąż ma firmę budowlaną a chce zacząć pracę jako kierowca tira nie wiem skąd mu się to wzięło czasami mam wrażenie że chce po prostu urwac się z domu. Nie mieszkamy razem mieszkaliśmy trochę ale z powodów zawodowych musiał się wyprowadzić do innego miasta. Boję się że będzie chciał mnie usadzic w domu z dzieckiem. A umawialiśmy się że z dziećmi poczekamy jeszcze kilka lat. Nie do końca ufam mu w tej kwestii mimo iż poruszaliśmy ją wiele razy i miał takie samo zdanie na ten temat jak ja.

Gość gość
ja biore 6 wrzesnia mam juz sale zespol,organiste, obraczki

kochana musisz zaufać to podstawa zresztą Ty znasz go najlepiej nie stresuj sie i nie nakręcaj niepotrzebnie i jeszcze Ci cos napisze na dziecko nie ma dobrego czasu zawsze coś bedzie wazniejsze i zawsze cos nie bedzie grało ale to oczywiscie musi to byc wasza wsólna decyzja mniej stresu życzę:) ja dzisiaj zaopatrzyłam się w wino jeszcze carlo rossi bo je uwielbiam i cena jest ok. teraz boje sie trochę o fryzure czy mi zrobi moja fryzjerka bo to świeta:/ ale tego sie dowiem po weekendzie a jakie bukieciki kochane wybrałyście już? nad jakimi kwiatami myślicie?

Gość madziaaaa30
Hej dziewczyny my bierzemy ślub 7.06.2014 i juz od wrzesnia 2013 wisi moja suknia slubna obrączki kupione w grudniu sala rezerwacja w lipcu nauki zrobione teraz mamy ostatnie spotkanie w poradni przedmałrzeńskiej dj zamówiony co do kamerzysty i fotografa to niestety ale moj przyszły mąż nie chce ale mamy plener w inny dzień zamówiony u fotografa teraz szukamy promocji na alkohol i napoje :)

Gość gość
U mnie już wszystko jest sala na prawie 400 osób zamówiona zespół, kamerzysta i fotografa też już mamy. Kościół też suknie ślubną już zamówiłam w kwietniu będę zamawiać zaproszenia właściwie to tylko czekać zostało...

my juz od tygodnia na zapowiedziach wisimy:) madziaaaa moja suknia tez czeka od września fajnie tak w każdej chwili na nia popatrzec i co jakis czas sprawdzic czy sie do niej miescimy:) rany 400 osób??? nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic..

Gość lipcowa panna młoda
No mi też trudno jest to sobie wyobrazić ale mam wrażenie że czas przyspieszyl i to wszystko zbliża się wielkimi krokami... suknie ślubną zamówiłam aż w Radomiu jest piękna.

ja tez już się nie mogę doczekać mojej sukni, w lutym do krawcowej na wymiary pójdę a potem jak sobie pomyśle ze zobaczę ja dopiero w czerwcu jeszcze tyle czekania

Gość marcowa panna mloda
Hej, jest tu może jakaś panna młoda z Wrocławia? Ja już niedługo biorę ślub, ale nie mamy kościelnego, tylko cywilny, co oczywiście nie przeszkadza w założeniu pieknej sukni ślubnej;) Wesele w Zamku Dobra, kamery nie będzie, ale zdjęcia jak najbardziej tak. Mogę ewentualnie polecić gdzie obrączki ładne i tanie, a gdzie suknie szyć:)

Gość gość
Hej dziewczyny, a kiedy rozmawiać z organistą, już teraz czy dopiero np. miesiąc przed ślubem, po spisaniu protokołu u księdza? a jak to jest z przystrajaniem kościoła? kto przystraja u Was? mam ślub 26 kwietnia ;-) pozdrowionka :-)

Gość gość
Hej kobietki mam pytanie jak to jest z tymi zapowiedziami i kiedy płaci się za ślub i za te zapowiedzi?

ja miesiąc temu spisywalam protokół (ktory trzeba spisac conajmniej 3 mies. przed ślubem) i ksiądz kazał przyjśc w marcu slub 21.04 i że wtedy bedzie wszystko płatne a na zapowiedziach już jesteśmy. Ale znowu mojej siostrze brał już kase przy spisywaniu w tym samym kościele wiec to chyba zalezy od księdza. co do przystrajania u nas tylko siostry mogą jak chce sie miec przybrany kościoł 200 złotych i minimum 2 tyg. przed ślubem trzeba przyjsc a jak bedzie przybrany zobaczymy.

Gość gość
dziewczyny a wogóle jak u was z opłatami za ślub? wiecie co za ile? nie mam pojecia na co sie przygotowac jesli powie co laska ile dac?

Gość gość
Witam,jestem skrzypaczką po Akademii Muzycznej.Oferuję ciekawą oprawę muzyczną- od muzyki klasycznej po filmową, istnieje możliwość zorganizowania nut na których Państwu szczególnie zależy. W celu skontaktowania się ze mną proszę o maila na adres: agatta7@op.pl Dziękuję

Gość gość
my mamy zamiar dac 1000zl dla ksiedza

yyy ale dla samego księdza? czy wszystko w pakiecie? u nas wszyscy sobie biora osobno kase ksiądz, za zapowiedzi , organistka , kościelny, siostry wszyscy osobno.. no zobaczymy ile mi wyjdzie ale tysiąc na pewno

Gość gość
1000 zl dla samego ksiedza,za zapowiedzi.organista osobno

Gość kasiuuuulka
wydaje mi sie to bardzo dużo jak dla samego księdza ale każdy daje ile uważa zreszta jak czytałam nie raz na forach niektórzy księża tyle z góry sobie wołają ale proszę was ja mam niewiele więcej na miesiąc a księdzu dam za 40 minut?... jakby mnie bylo stac czemu nie ja daje 400 myśle ze wystarczy i oczywiscie wszystko inne osobno jak kolezanka z góry

Gość gość
My zamierzamy dać 500 zł. księdzu, to chyba nie za mało, wydaje mi się ;-) 1000,00 to raczej trochę dużo jak na nasze możliwości ... :-O a w ogóle to już będziemy pędzić niedługo na protokół, bo ślub w kwietniu, a tu papierki jeszcze nie pozbierane z usc i chrzcielne ;-) Dziewczyny a jak u Was z obrączkami? kiedy zamawiacie? my już zamówiliśmy, ale mamy obawy czy do kwietnia nam palce nie zgrubną/schudną ;-) wzięłam większą nieco, tak na wszelki wypadek, bo podejrzewam, że z czasem paluszki się jednak zwiększą hi hi :-)

my tez zamierzamy dac 500 co do obrączek ja mam problem z głowy bo bo jestem po cywilnym wiec obraczki nam chociaz odpadły z wydatków:) ale czy ja wiem czy z tym rozmiarem dobrze zrobiłas.. tyle ludzi nosi po kilkadzisiąt nawet lat i nic sie z palcami nie dzieje;) ja mam dopasowana bałabym sie ze ja gdzies zgubie a rozmiar wiecej to naprawde była duza różnica przynajmniej dla mnie.

Gość gość
A i ja miałam obawy co do tego rozmiaru większego, ale z moimi palcami ( serdecznym głównie ) to jest tak, że w zimie mam 11 a w lecie i na wiosnę 12 mi się robi, zatem pomyślałam, że jakby tak na ślubie nagle palec stał się 12 a ja miałabym obrączkę nr 11 to dopiero byłoby! :-P no a panie w salonie też same nie wiedziały , jedna doradzała 11 a druga 12 i w końcu zostałam przy 12 ;-)

Gość gość
DJ jest do niczego, na weselu musi byc muzyka grana na instrumentach na żywo, wtedy mozna sie bawic.. :)

Gość gość
do kwietnioweczka : Wybraliśmy mieszane białe nierodowane z żółtym, żółte w środku, a na krawędziach i w środku białe, + ja brylancik :-)

Hej Dziewczyny! moja data to 14.06.14 i moje pytanie dotyczy obrączek. Jeszcze niczego nie oglądałam i nie jestem zorientowana w cenach. Jak myślicie, czy 2000 wystarczy na coś ładnego? I czy stawiacie na klasyczne złoto, czy stawiacie na "szaleństwa"?