Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
Tak juz jesteśmy w domu... bolało okropie ale szczęście nie do opisania. Trzymam tersz kciuki za was ;))

Gość gość
Tak juz jesteśmy w domu... bolało okropie ale szczęście nie do opisania. Trzymam tersz kciuki za was ;))

Gość gość
Potrzebne są pampersy chusteczki i krem do pupy. Bo jak sie nie ma to oni tetrowe daja.

Gość samotna szczęśliwa mama
Gratuluje:-)

Gość gość
dokladnie pampersy, chusteczki, krem i nie sudocrem tylko najlepiej linomag a+e baby, sudocrem wysusza skórę

Gość patka1987
Po długiej nieobecności witam wszystkie przyszłe i obecne mamy też już jako mama 8 tygodniowej Zosi. Teraz kilka słów na temat cesarki sama w sobie nie jest taka straszna ból po da się znieść ja po 22 h sama wstałam :-) Panie na oddziale położniczym złote kobiety bardzo pomocne w tych pierwszych momentach po cesarce kiedy od pasa w dół się nic nie czuje. Lekarze niektórzy super inni mniej ale dało się znieść ale panie z oddziału noworodków dokładnie 3 kobiety wspaniałe i widać że kochaja dzieci a reszta tragedia o wszystko pretensje ja po cesarce jeszcze nie wstalam z lóżka a jedna mi jjuż powiedziala ze jak wstane mam sobie dziecko zabrac bo ona się nim nie będzie zajmowac wredna wysoka krótko scieta taka chlopska wiec wstalam wzielam Zosie i o nic jej nie prosilam dalam rade. Problem bo pokarmu nie mialam a one z laska ci mleko dadza no mowie wam czadami mi sie wwyć chciało bo ledwo mialam sile a pomocy brak sle coz na szczescie to juz za nami . Jak sa jakies pytania piszcie pistaram sie szybko odpisac.

Gość gość
Patka a czemu po 22h wstalas byly jakies przeciwskazania? wczesniej bo ja po 9 godz juz wstalam cc w osw mialam tyle ze bylam znieczulona ogolnie

Gość patka1987
No wlasnie a po znieczuleniu od pasa w dol 6 godzin nie czujesz nic pozniej powoli zaczyna wracac czucie ale nie jestes w stanie wstac okolo 10 h a ze cesarke mialam w srodku dnia to dopiero w nocy wracalo mi czucie wiec wstawanie dopiero rano a yi tak mialam jeszcze nogi jak z waty jest calkiem inaczej niz przy znieczuleniu ogolnym bo takie tez mialam kiedys podczas zabiegu

Gość gość
a zajmijcie się dziećmi a nie oceną pielęgniarek ja jestem bardzo zadowolona i nalezy byc milym i grzecznym ,ja nie mialam problemów widocznie czymś podpadłaś

Gość gość
hmm być miłym i grzecznym, wydaje mi się ze pielęgniarki są po to by pomagać, zawsze mogą zmienić zawód, nie każdy daje sobie rade z małym dzieciątkiem, a co za tym idzie nie każe dziecko jest cichutkie i spokojne i nie każda kobieta jednakowo znosi ból. Może troszkę refleksji nad tym co piszesz.

Gość patka1987
Dlaczego ja mam być miła jeśli ktoś w stosunku do mnie nie jest. Ja jestem z siebie 100% dumna że bez pomocy bo takowej nie było sobie poradziłam a teraz moja gwiazdeczka ma już 3 miesiące i o tamtym zapomniałam każdy dzień jest wspanialszy i jej uśmiech wynagradza wszystko.

Gość kasiaOswiecim
Słyszałyście o nowym sklepie dla dzieci w Oświęcimiu na ulicy Zawidzkiego ???? Koleżanka mi mówiła, że tak otwarli jakiś fajny sklepie z wyprawkami dla niemowląt ? Kasia

Gość gośćinna z pileckiego
Ja nie polecam porodu w oświęcimiu, okropne podejście i faktycznie PRL. Natomiast co do sklepu w oświęcimiu to wczoraj byłam w nim dosłownie przez przypadek jak szłam z do mamy, ten sklep jest pomiędzy fryzjerem a sporzywczakiem i tym miesnym krawczykiem. Sklep niewielki ale ubranka robią wrażenie. Ceny normalne to znaczy nie za drogo.

Gość migotkazzatora
Ja mieszkam w Zatorze ale poród miałam w Wadowicach w szpitalu, ogólnie bez rewelacji ale nie było tak tragicznie jak piszecie, opieka jak w szpitalu wiadomo, nie ma co wymagać cudów. Słyszałam również innych opinie o Porodzie w Wadowicach i przyznam, że są mocno różne od siebie. Od koleżanki Martyny słyszałam, też o tym sklepie, podobno koleżanki pokupowały tan w niezłej cenie wyprawki do szpitala, ale osobiście nie byłam, teraz co dopiero urodziłam 3 tygodnie temu, więc jak mąż zjedzie do kraju to się wybieram do niego na zakupy.

Gość przeciszowLas
gdzie ten sklep dokładnie się znajduje ?

Gość migotkazzatora
Ten sklep jest w Oświęcimiu a nie Zatorze a dokładnie: jak jedziesz od Zatora w stronę Oświęcimia mijasz po prawej stronie stary mur zakładów chemicznych i na rondzie pierwszym w oświęcimiu (koło stacji bęzynowej) jedziesz prosto po lewej mijach restaurację Tawerna potem szkołę i dojeżdrzasz do kolejnego ronda na którym też jedziesz prosto potem 3 rądo i też prosto i pokaże ci się szkoła a dokładnie Gimnazjum numer 2, Na przeciwko gimnazjum są sklepy i tam w środku jest niewielki sklep dla niemowląt o którym piszemy. to ulica Zawidzkiego 4.

Gość przeciszowLas
No to nie tak daleko jak myślałam, w sobotę się wybiorę.

Gość sylwunia1988_osiek
Byłam i polecam :-)

Gość Nadia1000
Gośc który napisał zajmicie się dziecmi a nie pielęgniarkami? słuchaj albo tam nie rodziłaś albo tam jestes pielęgniarką. Tez tam rodziłam 6 lat temu na oddziale i na porodówce położne super, ale te od noworodków dramat, jak się przychodziło to co żeście chcieli, albo płaczę dziecko a ona i co ja mam mu zrobic już nie wspomnę jak byłam świadkiem jak jedna z nich wydzierała się po dziecku w inkubatorze bo płakało a ona na niego się darła z tekstem czego się drzesz co ja ci zrobiłam- dla mnie wariatka a nie pielęgniarka z powołaniem. Jestem w 37 tygodniu i niestety będę tam rodzic boję się okropnie ale cóż w tych okolicach nie ma wyjścia, i mój lekarz tam pracuje.

Gość gość
Nadia dlatego ja choć mieszkam w Oświęcimiu będę rodzić w Tychach

Gość Nadia1000
Dobrze robisz, słyszałam super opinie o Tychach. Powiedz mi jak zacznie się poród to po prostu tam jedziesz, czy masz coś umówione.

Gość gośćKarinka
Ja już dziewczyny mam wstępnie zrobioną wyprawkę, łóżeczko i wózek kupiłam w bobolandzie w oświęcimiu natomiast wyprawkę typu ubranka pieluszki i tą całą drobnicę kupiłam w tym nowym sklepie na zawidzkiego, nawet są na facebooku rewelacja, dobrze, że taki sklepik mamy na osiedlu https://www.facebook.com/sklep.dla.dzieci.w.oswiecimiu

Gość sylwusia1982 kK
Ja rodziłam w Tychach, i jestem zadowolona bo jak czytam teraz o oświęcimiu to ciesze się, że taką podjęłam decyzję. W tychach miałam bardzo dobrą i miłą opiekę zarówno lekarze jak i personel pomocni i mili. Widzę, że nie tylko jak robiłam swoją wyprawkę w tym nowym sklepie. Wczoraj byłam i dokupiłam bodziaki po 14,99zl. i do tego polskiej produkcji. narazie raz prałam i są ok, sklepik bardzo fajny, ja już mam dosyć tej tandety w sieciowych ale to moja opinia.

Gość gość
Ja rodziłam w Mikolowie i polecam, wspaniali lekarze super opieka a szpital w Oświęcimiu omijam szerokim łukiem. też w nim rodziłam.

Gość gość
Hej dziewczyny, rosdzilam w listopadzie i z całego serca polecam szpital w Tychach. Ból porodowy - wiadomo że jet wszędzie ale opieka po porodzie znakomita. Położne pomocne w każdej kwestii, a dzieckiem zajmowały sie na prawdę super. Można było zostawić kiedy tylko sie chciało. Np. Zeby sie przespać, na odwiedziny. Personel miły i z ręką na sercu bardzo dobre wspominam pobyt w szpitalu.

Gość gość
Ja również nie polecam.Żałuje że nie pojechałam na Tychy. 12 h leżenia na porodówce i tak skonczylo sie cesarka. Caly dzien wywolywane skurcze bol nie samowity a rozwarcia brak, nawet kapiel w wannie i siedzenie na pilce nie pomagalo po 10h juz prosilam o cesarke z placzem ale doktor uparty ze nie. 2 godz pozniej dziecko tracilo tetno i szybko cesarka. Dziecko bylo takie wymeczone, problemy z oddychaniem na poczatku, ze dostalo tylko 7 pkt. Lezalam na stole gdy wyciagli dzieciatko czekalam az uslysze jego placz a tu cisza i cisza..dopiero gdzies po 7 minutach uslyszalam placz i odrazu wielka ulga. Ja osobiście nie mialam spiecia z oddzialem noworodkow, sama zabralam maluszka jak juz tylko wstalam. Chodzilam po mleczko bo mialam problemy z karmieniem i zadna Pani z noworodkow nie zrzedzila :D moze akurat mialy dobre humorki heh Dziewczyna z ktora lezalam na sali juz nie miala tak kolorowo, plakala ale chyba ze swojej winy. Od rana byla na nogach, wszedzie chodzila a jak przyszla noc to chciala oddac dziecko zeby sie wyspac.. i uslyszala od pewnej Pani z noworodkow taka odpowiedz "A czy to dziecko jest moje?"

Gość gość
hej dziewczyny, do szpitala co zabrac dla dziecka? podobno ciuszków sie nie zabiera to co? w co to dzieciatko jest ubrane przez te pare dni w szpitalu? tez bede rodzic najprawdopodobniej w Oświęcimiu, to moje 1 dziecko wiec nie mam doswiadczenia, no i co z ubraniami w których przyjade? musza je zabrac do domu czy sa tam jakies szafki? I jeszcze jedno pytanie- wie ktos moze gdzie mozna kupic w oswiecimiu takie stojaki z półkami pod przewijak??? nie chce komody , bardzo dziekuje za info jezeli ktos odpisze pozdrawiam

Gość gość
Dla dziecka weź pampersy (jak nie bedziesz miała, to dzieciatko będą zawijac w tetrowe), krem i chueteczki do pupy, smoczek, ew możesz tetrowa pieluszke zabrać. Są szafki można schowac ciuchy ale juz na sali, na porodowce torba lezy kolo lozka. Powodzenia. Na pocieszenie dodam, ze rodzilam w Oświęcimiu i nie bylo tak zle jak to niektórzy opisuja...

Gość gość
Drogie Panie jeśli macie wybór nie idźcie rodzić w Oświęcimiu. Nie sam poród ,a same leżenie w tym szpitalu odbiło się na mojej psychice. Jestem zwykłą 30-letnią kobietą która w XXI wieku chciałaby choć te minimum mieć w szpitalu zwłaszcza na oddziale położniczym. Nie rozumiem jak lekarz może w chamski i ordynarny sposób zwrócić się do ciężarnej ( na usg ) - a teraz łapy wysoko pod d**e !! Czy teksty iż to Pan Doktor jest lekarzem i on wie lepiej co kobieta ciężarna czuje ... Od lat na oddziale ginekologiczno-położniczym nie zrobili nic , zero remontu,nowych łóżek. Jedna wielka masakra. Pielęgniarki takie jak szpitalne jedzenie - bez komentarza.

Gość gość
hej czy jest ktos kto bedzie rodził w najblizszym czasie w Oświęcimiu?