Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raibovini

Ginekolog, zanik miesiączki, leczenie

Polecane posty

Gość Raibovini

Witam! Jutro wybieram się po raz pierwszy do ginekologa. Mam 17 lat. Od pół roku nie mam okresu. Ponad pół roku temu schudłam 7 kg, ale od kilku miesięcy już je nadrobiłam, a okresu dalej nie ma. Nie jestem już dziewicą, ale w ciąży też nie jestem. Obawiam się tej wizyty. Może ktoś miał podobne doświadczenie w takiej sytuacji? Jakie leczenie podjął lekarz? I czy na pierwszej wizycie mogę poprosić o tabletki ?

Gość gwiaazdaa123
idziesz sama, czy z rodzicem?;>

Gość Raibovini
z mamą.

Gość Raibovini
z mamą.

Gość gwiaazdaa123
uuu a Twoja mama wie, ze nie jestes dziewica? bo lekarz pewnie sie spyta, bo od tego zalezy sposob badania

Gość Raibovini
Tak, wie.

Gość Raibovini
Jest ktoś kto pomoże ? :)

Gość Po co idziesz
z mamą? Ja w wieku 17-nastu lat chodziłam sama po recepty na tabletki.Kiedyś też nie miałam miesiączki przez 3 miesiące-wtedy miałam 21lat. Poszłam do lekarza badanie, USG. Dostałam luteine na wywołanie okresu. U mnie przyczyną była endometrioza ale przyczyn braku miesiączki może być wiele.

Gość Perw mobilna
A ile ważyłaś po schudnięciu tych siedmiu kilogramów? Jeśli miałaś niedowagę to organizm mógł zastosować taki mechanizm obronny. Równie dobrze to mogą być jakieś zaburzenia. Inna sprawa, że jesteś młoda, więc lekarz może to zwalić na wiek. Lekarz może przepisać Ci tabletki na pierwszej wizycie, ale dobrze by było wcześniej zrobić badania. A reszta-przestańcie się czepiać tego, że idzie z mamą. Tak być powinno.

Gość Rainbovini
Byłam z mamą i bardzo dobrze, że z nią poszłam, bo lekarz zarządał pozwolenia na przeprowadzenie badania nieletniej. Na pierwszej wizycie nic mi nie zdiagnozował, ale dał skierowanie na USG, żeby lepiej zbadać czy wszystko "w środku" jest tak, jak być powinno.