Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziecka niebutelkowego.

MAMY DZIECI NIEBUTELKOWYCH - JAK SOBIE RADZICIE

Polecane posty

Gość mama niebutelkowa kp
moje dziecko też miało niedokrwistość ale pediatra powiedziała, że absolutnie nie dokarmić z tego powodu mm. Zaczęliśmy rozszerzać dietę o miesiac szybciej czyli po 5 miesiącu, teraz wyniki ma wzorowe.

Karmię piesią co ok 3 godziny + podaje warzywka i owoce + kaszkę manne na sniadanko 70 ml i kaszkę na noc 50 ml. Moje dziecko nie ma problemu z niejedzeniem czegoś tylko tak jak w temacie, z nieumiejętnością picia z butelki.

Gość 4 miesiące walczyłam by
do nmki---------> akurat nie zgadzam się z tym co piszesz, bo moje dziecko dostawało porcję kaszki mlecznej, a i tak jadło moje mleko i to głównie w nocy i to właśnie przez to nocne karmienie postanowiłam odstawić je od piersi, gdy miało 9 miesięcy choć postanowienie było by karmić do roku nie wiem skąd masz takie informacje, bo nasz pediatra jak najbardziej zalecał porcję kaszki mlecznej przy karmieniu piersią, tak jak podaje schemat żywienia niemowląt

mama niebutelkowa kp, moje dziecko ma niedowage a nie niedokrwistość. I pediatra kazala dokarmiac mm.

Gość pragmatyczne podejście do życi
Niestety nie masz racji, a pediatrzy gówno wiedzą o karmieniu piersią. Polecają kaszki mleczne, bo koncerny farmaceutyczne dają im wytyczne jak mają rozmawiać z matkami i co polecać, Ty myślisz, że to takie bezinteresowne, dobre rady :( Przy karmieniu piersią, nie dokarmia się mm, zresztą w ogóle nie kumam w jakim celu to robić?

a ile waży? Może źle przeczytałam.

Dokarmiaj piersią, karm częściej. Szczególnie w nocy pokarm masz bardziej kaloryczny i tłuściejszy. Rady o dokarmianiu mm olej, chyba, że chcesz niebawem na butlę przejść

z tym zgadzam się, że nie ma absolutnie konieczności dawania mleka modyfikowanego przy kp. Jednak media a nawet lekarze robię matkom wodę z mózgu. Schemat mówi o kaszkach wzbogacanych żelazem a nie mm

pragmatyczna, czytaj ze zrozumieniem:O podawałam JEDNĄ porcję kaszki zgodnie ze schematem żywienia niemowląt i karmiłam piersią i akurat bardziej ufam specjalistom w żywieniu niemowląt niż Tobie, wybacz:O

Jutro kończy 5 miesięcy, waży ok 6200

4 miesiące walczyłam - pokaż mi schemat dla dzieci karmionych piersią w którym jest zlecana porcja kaszki z mm!

schemat mówi, że można podawać kaszkę na MM albo bez dodatku MM wybór należy do matki a skoro moje dziecko i tak pomimo, że dostawało w dzień jedną porcję kaszki na MM, obiadek, deserek nadal jadło w nocy z piersi, to świadczy tylko o tym, że ta porcja MM w kaszce, to było tyle co kot napłakał:O poza tym dziecko powinno jeść w nocy max do ukończenia 6-go miesiąca

Ja moja małą karmilam 21 mscy z jednej strony juz mialam dosc a z drugiej strony nie mialam sily zeby z nia walczyc o cysia czekalam na ferie zimowe u babci:P jednak dwa dni przed wigilia przeprowadzilam z moja corcia powazna rozmowe wytlumaczylam ze w brzuszku jest nowa dzidzia i ze mamusia nie moze Cie dluzej karmic bo nie ma sily. Dziecko przyjelo to bez zadnego oporu i placzu az z mezem jestesmy w szoku. Na poczatku unikalismy slowa cysio w domu zeby jej nie prowokowac a teraz wszyscy sie z tego smiejemy pytam sie corci chcesz cysia a ona na to nie bleee dodam ze nie minelo nawet msc od odstawienia:)

moje dziecko ważyło podobnie a to chłopak, nikt nie dopatrywał się niedowagi być może dlatego że oboje z mężem jesteśmy szczupli.

Nie wspomnialam ze moje dziecko to wulkan energii nie wiem czy to zasluga karmienia piersia czy taka po prostu jest ale chora tez nigdy nie byla przez 22 msce miala dwa razy katarek i to raczej wina zmiany klimatu poniewaz nie mieszkamy w Polsce. pozdrowionka

Nie, moja droga. Dziecko powinno jeść w nocy do tego momentu, do którego potrzebuje i nie jest tak, że jakieś schemaciki możesz dopasować do wszystkich dzieci. Dzieci są różne i zapotrzebowania mają różne, schemaciki można w tyłek wsadzić. A że w nocy dziecko je, to akurat żaden głód tylko potrzeba bliskości, które dziecko zaspokaja ssaniem, ot co.

Dobra, bo zbaczacie z tematu. A co jeśli odciągnę mój pokarm, bo musze wyjść? jak podać mój pokarm??

mój synek, do ukończenia 2-go roku życia nie miał nawet kataru i to najbardziej energiczne dziecko jaki znam;) gdy miał 2 latka poszedł do przedszkola i tam złapał może 3 razy katar okaz zdrowia choć nie wiem dlaczego;) przecież tak mu szkodziłam tą porcją kaszki na MM:D

4 miesiące walczyłam by - poproszę o link bo piszesz głupoty.

to się może zdecyduj - dziecko powinno jeść w nocy czy nie? i w końcu to potrzeba jedzenia czy przytulenia?:O Twoja ostatnia wypowiedź całkowicie przeczy sobie:O dziecko, któremu wychodzą ząbki na pewno nie powinno jeść w nocy i nie ma o czym mówić

nikt nie pisze że szkodziła, tylko że to nie jest absolutnie potrzebne a to różnica. Po prostu nie ma takich zaleceń i prawda jest taka, ze dziecko dokarmiane w jakikolwiek sposób mm szybciej zrezygnuje z piersi niż dziecko niedokarmiane.

no popatrz, a moje ani myślało by rezygnować z piersi;)

DZIEWCZYNY, MOŻE DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z WYLICZANIEM TEGO, CO JE CZYJE DZIECKO? SPRAWA INDYWIDUALNA!! ZAŁOŻYŁAM WĄTEK, ŻEBY SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK SOBIE RADZIĆ BEZ BUTELKI. NO ŻADNA AMERYKA Z ODKRYCIEM "DAJ PIERŚ"!! PYTAM, JAKIM SPOSOBEM PODAWAŁYŚCIE POKARM WODNISTY, NIE INTERESUJE MNIE, CZY WASZ POKARM, CZY MM, CZY WODĘ CZY SOK.

u mnie było jak już pisałam: po 6 miesiącu piecie z niekapka po ukończeniu 9-go miesiąca MM na śpiąco w butelce, bo z niekapka ani myślał pić;)

4 miesiące walczyłam by ---> jaki niekapek polecasz?

Gość cfvbjlnk;/.,kmjnb
4 miesiące walczyłam by- chyba jednak udało ci się zniechęcić dziecko do piersi skoro w nocy karmiłaś mm. llllllllllll Poza tym sama sobie zaprzeczasz, wcześniej napisałaś że dziecko któremu rosną zęby nie powinno jeść w nocy a później piszesz, że dawałaś butlę przez sen...

Gość ja polecam
avent +6m z miękkim ustnikiem

Gość mkmkmkmk
4 miesiace walczylam by----- powiedz jak Ci sie udalo w koncu odstawic malego od nocnego cyca? dostawal w nocy mleko w butli czy w ogóle zrezygnowal z nocnych pobudek?

Gość mkmkmkmk
aha, już doczytalam, ze jednak pił mm z butli:) niestety u nas nawet przez sen to nie przejdzie...

my używaliśmy tego najprostszego niekapka Tomme Tippee i proponuję czytać ze zrozumieniem: nigdy nie karmiłam synka MM w nocy! moje dziecko w nocy jadło tylko i wyłącznie z piersi i dlatego postanowiłam wcześniej zakończyć karmienie piersią (gdy skończył 9 miesięcy, a chciałam karmić do roku), bo zwyczajnie byłam wykończona tymi ciągłymi pobudkami w nocy gdy przeszliśmy na MM synek zaczął od razu przesypiać całe noce pierwszej nocy dawałam mu do picia wodę z niekapka, ale nie chciał jej pić na szczęście;)