Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiApapar

Dlaczego katolicy chcą by zgwałcone kobiety rodziły ?

Polecane posty

@oferma: Katarzyna W. dokonala aborcji pourodeniowej, a zli ludzie chca ja teraz wtracic do wiezienia. Co za zacofany kraj z tej Polski;) A co z dobrym samopoczuciem kobiety?

Maciek - jakby ktoś interesował się jej dobrym samopoczuciem to wylądowałaby w zakładzie zamkniętym na długo przed tym jak zabiła dziecko.

Ja też wypowiadam się w kwestii gwałtu. Myślę, że o tzw. aborcjach pourodzeniowych nie musimy dyskutować, bo jesteśmy tego samego zdania.

@Moorland: a kto sie ma zainteresowac dobrym samopoczuciem tamtego ktosia, a kto tamtego i jeszcze innego ktosia? Dorosli ludzie musza sami brac odpowiedzialnosc za zycie. Poza tym ona nie byla sama. Zle samopoczucie to nie jest przeslanka, zeby robic takie rzeczy.

jak już jesteśmy przy tych gwałtach - ile znacie zgwałconych kobiet, które były zmuszane przez kościół do urodzenia dzieci? ale proszę o przykłady z życia, a nie wymysły z TV. ­ i proponuję przeczytać choć raz tą ustawę, w której mowa jest nie literalnie o gwałcie, ale o CZYNIE ZABRONIONYM. ­ a to znaczy, że seks z osobą do lat 15 też się kwalifikuje. nawet, jeśli to był seks dobrowolny. a że nastolatki już w gimnazjum się bzykają, to już wszyscy wiemy. ­ a to już zupełnie inna historia, chociaż aborcja zgodnie z ustawą nadal jest możliwa 🖐️

Maciek - ona jest i była chora, to psychopatka. To, że męża tym gruzem razem z dzieckiem nie zakopała to chyba tylko kwestia tego, że był za duży żeby go tam przenieść w razie czego.

Gość bo dziecko ważniejsze jest od
jakiejś kobiety.

Rzeczywiscie, zaba zaczela 3 razy zdanie od A. @Moorland: psychopatka, a kilka tygodni wodzila za nos policje, psychologow, media i zwyklych ludzi;)

Tak, zaba ma racje, seks ponizej 15 lat jest w tej ustawie stawiany na rowni z gwaltem (gwalt kwalifikowany). Na tym Polanski sie wylozyl, bo uprawial seks z 13stolatka, ktora sie na to zgodzila, ale wg prawa bylo to bez znaczenia.

Gość offerma
" Argument typu "a to nie tylko kościół był zły!"" no żeby wypisywać coś tak niedorzecznego to naprawdę trzeba mieć mózg przez komunę wyprany. stwierdziłaś że to kościół katolicki jest winny wojen, stosów, tortur i śmierci. skoro tak, skoro to "wina kościoła" (wg ciebie) to tam gdzie kościoła nie było nie powinno też być wojen, stosów, tortur i śmierci. a jednak były i to na ogół bardziej brutalne i bezwzględne. jak to się ma do twojej teorii? ano tak że jest ona idiotyczna. przemoc leży w naturze człowieka i bez względu na obecność czy nieobecność kościoła wojny, tortury i zbrodnie były wszędzie. a zasady chrześcijaństwa powodowały że było tych zbrodni trochę mniej niż gdzie indziej. ale ty tego nie widzisz bo łeb masz wyprany przez komuchów którzy mordowali kogo tylko się dało a winnych szukali oczywiście w kościele.

Gość moja siostrzenica zaszła w cią
że jako dziecko. Miała 20 lat. Rodzice chcieli zmusić ją do aborcji. Ja namówiłam siostrzenice by zamieszkała u mnie. Zamknełam ją w pokoju i zagroziłam że nie ma prawa tego robić. Trzymałam ją na klucz. I dzięki mnie na świecie pojawiło się dziecko.

Gość właśnie oglądam ukrytą prawde
jak kolejna kobieta chce poddać syna eutanazji. Nie zgadzam się na aborcje i eutanazje.

z tymi gwałtami to też jest ciekawa sprawa. bo jak jakiś bydlak zaciąga dziewczynę do bramy i gwałci, to wszyscy raczej się zgodzimy, że ona prawo do aborcji ma. ­ no ale co powiecie o takiej, która się schleje na imprezie, zrobi striptiz, zostanie przerżnięta i na drugi dzień twierdzi, że ona nic nie pamięta (bo przecież nie powie, że zrobiła z siebie dziwkę dobrowolnie). potem idzie na obdukcję i składa zawiadomienie o gwałcie (orgazm miała, ale to się nie liczy). no i należy jej się to prawo do aborcji czy nie? ­ albo żona, która z mężem niby chciała, ale potem nie miała orgazmu i też poszła zgłosić gwałt. ­ no i wspomniane przeze mnie nastolatki, które bzykają się bez zabezpieczenia na dyskotekach. przed 15. rokiem życia prawo zawsze będzie po ich stronie.

Gość cos sie sypie na kafe
posty nie wchodza

A co powiecie o sytuacji, kiedy 14 latek uprawia seks np z 16 latka i ja oskarza o czyn zabroniony?

Gość co tam noxelio
"Człowiek, czy nawet płód od bodajże 5 miesiąca, jest w stanie przeżyć bez organizmu do pasożytowania." a nawe wcześniej się zdarzało ;) no właśnie, dlatego aborcja do 6 miesiąca to już zabójstwo, rozumiem do 3, ale nie dalej

o ile mi wiadomo, 14-latek w ciążę zajść nie może. ­ mnie tam zresztą ta cała tematyka niespecjalnie rusza, bo facetów omijam szerokim łukiem, a dla gwałcicieli za brzydka jestem :D ­ jak dobrze być pasztetem :classic_cool:

To bylo poza topicem i nie chodzilo o ciaze, tylko, ze teoretycznie 17 latka uprawiajaca seks z 14latkiem popelnia czyn zabroniony. W sumie jakby sie uparl, to moglby to podciagnac pod gwalt;)

Gość uytrtyui
"potem idzie na obdukcję i składa zawiadomienie o gwałcie (orgazm miała" co ma jedno do drugiego? :O

@Darker: czytam ostatnio taka ksiazke i w sumie tam byla opisana wlasnie taka sytuacja, ze 2 laski zostaly zgwalcone przez 5 kolesi. A ze byli to kolesie dzianych rodzicow, wynajeli sztab prawnikow i laski zostaly naklonione do wycofania oskarzenia wlasnie na takiej podstawie, ze oni byli ponizej tego wymagane wieku, a jako ze na paczce po kondomach znaleziono odciski palcow jednej z nich, to istnialo podejrzenie, ze uprawialy seks z wlasnej woli, wiec to one moglyby zostac oskarzone o gwalt, a nie Ci kolesie.

Gość Owszem, tej instytucji wiele
"stwierdziłaś że to kościół katolicki jest winny wojen, stosów, tortur i śmierci. skoro tak, skoro to "wina kościoła" (wg ciebie) to tam gdzie kościoła nie było nie powinno też być wojen, stosów, tortur i śmierci." 123 Wytłumaczę Ci powolutku, choć wiem, że to daremne. Przespałeś wykłady z logiki, a z rozsądkiem dawno się rozwiodłeś, zalany żółcią i rozmaitymi obsesjami. To, że kościół był winien zbrodni, wojen oraz tortur NIE oznacza oczywiście, że TYLKO kościół. Oczywiście, że nie tylko. Stąd tortury, śmierć i zło także w epokach i miejscach, gdzie kościoła nie było. Kościół był jednym ze sprawców rozlicznych historycznych zbrodni, co oczywiście nie oznacza, że jedynym. Matko, ja normalnie tłumaczę jak dziecku z podstawówki :O To żenujące, naprawdę.