Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

No to spacerek i zakupy załatwione, mieszkanie wysprzatane, pranie wywieszone i ziemniaczki gotuj sie na obiadek.... Oj gdyby nie m to dom by zarosl.... Prawie we wszystkim m mnie wyrecza, a ja siedze z corka i sie bawimy/uczymy.

a ja leżę i nic nie robię...mąż w pracy i wypadałoby zrobić jakiś obiadek...muszę się ruszyć...:)

Gosienka super wiesci! Ja od rana czuje sie dobrze posprzatalam troche ale nie przemeczam sie. Razem z corka chodze spac w dzien. Dopiero wieczorem dopadaja mnie mdlosci straszne i wzdecia i wogole zle sampopczucie. Leze wtedy i sie nie ruszam.

.D.obry wieczor :-) jak tam mija sobota? Ja wlasnie wcisnelam pol buly z maslem i jajecznice z jednego jaja ale nie cala... Nie odbylo sie bez odruchow wymiotnych :-| ech kiedy wroci ten apetyt..

Ciekawe gdzie podzala sie Karola , Bede mama? Moze czegos nie doczytalam. Bo nagle zniknely.

Gość bede mama2013
jestem,jestem tylko nie mam kompa bo sie zepsul:( z komorki was czytam. u mnie nic nowego. rzygam jak kot. schudlam 10 kg. masakra

Hej mamuśki :) Nas dziś nie było... dzień w gościach jak wróciliśmy do domu w pokoju mieliśmy 16 stopni :( makabra jak zimno. Ja bardzo bym chciała się dopisać do tabelki ale ale ale wstrzymam się do wtorkowej wizyty u gin.

Oj znow mnie mdli wmusilam mala miseczke platkow i zaraz ide spac. Jeszcze zeby myjemy z corka i spac. A m kroi sałatke warzywna i mi smierdzi ble :-x dobranoc kolezanki :-)

Pisze teraz z komórki więc nie pamiętam która pytała od kiedy usg przez brzuch? Mój ginekolog ten fajny chciał mi robić już wczoraj ale przez tylozgiecie macicy jeszcze nie mógł. Więc to zależy od budowy ciała:) Zauważyłam też że gosienka skopiowala nie najnowszą tabelke więc znów mam złą datę porodu. Poprawie jak będę pisać z kompa.

Gość zaniepokojona ;(((
hej ja tez po wizycie u poloznej. Wszystko jest ok, moje badania tez pierwsza klasa - zgodne z holenderskimi normami. Dzidzia ma niecale 4 cm no i to mnie stukali po brzuchu, bo maleństwo sie nie ruszalo. Kochane na mdłosci sprobujcie miętuski ( moga byc eukaliptusowe) - mnie to pomogło bardzo - juz teraz jest lepiej , prawie wszystko zanikło - jedyne co to wstaje rano i jestem głodna ;) musze zjesc i moge isc spac dalej :D Acha i moje mdłości wzmagał własnie kwas foliowy bo go brałam na noc, dlatego wymiotowałam żółcią. Juz nei musze go brac, tylko moge same witaminy z dodatkiem kwasu - na szczęscie. pozdrawiam dziewczynki

Witam, wszystkie przyszłe mamusie. Przypomniałam sobie dzisiaj że moja siostra jak była w ciąży pisała na forum grudniówki 2008, i postanowiłam poszukać takiego samego forum na październik, i znalazłam. Oj dużo już przegapiłam:/ widzę ponad 90 stron. Zaczynam czytać wszystkie od początku żeby Was lepiej poznać zobaczyć jak wyglądał u Was 1 trymestr. Ostatnią miesiączkę miałam 7 grudnia, jeden termin wyszedł mi na 19 października, później na 13:) Tak czy tak październik:)

Franek czy Maja witaj! Ale termin to chyba bedziesz miala na wrzesien jesli 7grudnia mialas ostatnia@ ?

Bede mama to szok 10 kilo! Ja schudlam 3 i ledwo chodze, nie wymiotuje tylko mnie mdli i od obiadu juz nic nie jem.Ale na sniadanie to czazami potrafie wcisnac 5 kanapek. Zaniepokojona dobrze ze wszystko dobrze u ciebie. Mysle jaka tu palme zrobic.

MAMUSIE:...........WIEK:..DZIECI: .......@Miast o............TERMIN P: Aasiula28............28....synek 3 latka...USA..................25.09.2013 Laura*****............28.......................Gdynia.... ..........29.09.2013 czarnulka0000......25.......................Poznań...... .......02.10.2013 M.CZ.Kawka.........22.......................Siedlce...... ........07.10.2013 GABI__82.............31......................łódzkie... ...........07.10.2013 J.U.L.I.T.A...........25......................pozaPolską ..........07.10.2013 olenka28.............27......................Niemcy...... .........10.10.2013 zaniepokojona......32......................poza Polską.........11.10.2013 karola2812..........32.......................Toruń...... ..........12.10.2013 AnetaG84............29.......................Poznań..... .........12.10.2013 Aaam.................30.......................Pabianice.. .........12.10.2013 WeroNika ..........31......................śląskie.... ............12.10.2013 gigi82................31...synek 2 latka....łódzkie.........13/14.10.2013 AnilorakAkswieisz..22...synek 2 latka...GorzówWlkp........14.10.2013 EmZoom..............32.......................Śląsk..... ............20.10.2013 Będę Mamą2013....36....syn...............opolskie.............16 .10.2013 no name..............27........córa........ pomorskie...........17.10.2013 nadia3111............31......................dolnośląsk ie.........19.10.2013 Emka___.............29................................... ...........20.10.2013 grace88..............25.......................Gdańsk.... ..........23.10.2013 Moniqell..............25.......................Warszawa.. .......II połowa 10 malawronka.........29....synek 3lata....Wrocław.......................... kropka236...........30.......................śląsk..... .......................... ajka848..............29.......................NowySącz.. ....................... też mama............30...córka6lat........Gdańsk/Irlandia...22 .10.2013 Montgomery.........26......................Wrocław/Berl in...25.10.2013 Ewka83...............29..syn 5 lat.........pomorskie....07.10.2013 xsylwia...............20......................Gdynia..... .....11.10.2013 gosieńka82..........31...córka 6 lat......łódzkie..............10.10.2013. Gosia................31...córka 5 lat......łodzkie...............16.10.2013 Agnieszka_1990.....23.....................łódzkie..............26.10.2013

Witam Was wszystkie kochane, dawno mnie nie było tak szybko zapełniają się te strony :) W czwartek byłam u lekarza i u mnie wszystko z maleństwem super :) ma już całe 2cm . Od jutra zaczynamy 9 tydzien :D Moje mdłości i wymioty na szczęście ustały ale podejrzewam ze to tylko dlatego bo jestem chora :( kaszel, katar, chrypa, gardło więc cały czas spędzam w łózku. Mój lekarz wypisał mi skierowanie do szpitala ale w szpitalu stwierdzili że mnie nie przyjmę ponieważ zaraziłabym wszystkie inne kobiety i mam zdrowieć w domu! Ahh Biorę na kaszel syrop Drosetux i na gardło pastylki do ssania Faringosept czy to pomaga? Hmm chyba średnio, bo juz 4dni się mecze :( Jestem wytrwała w domu mam wspaniałą opiekę i oby tylko fasolince nic nie było :) Nawet jestem 1kg na plusie :D

Witam:) Oj dawno mnie tu nie było, pewnie mnie nawet nie pamiętacie:) U mnie już lepiej, mdłości mam rzadko, nie wymiotuję, ale męczy mnie potworna zgaga po wszystkim co zjem. Mięsa i wędlin nie mogę przełknąć, zapachy mnie dobijają. Jem tylko makaron, ziemniaki i twaróg. Przed ciążą praktycznie w ogole nie jadłam węglowodanów a teraz tylko to i niestety przytyłam już 2-2,5 kg. No i całymi dniami siedzę w domu, więc nie spalam kalorii. Córka pół dnia spędza w przedszkolu a ja się lenie. We wtorek mam usg genetyczne. To będzie 12 tc. Życzę przyjemnej niedzieli.

Wcięło mi posta :( Muszę napisać od początku, ale już w skrócie :D Gosieńka - bardzo gratuluję Ci pozytywnych wieści. Nie chcę pisać skąd jestem, bo za dużo ludzi czyta to forum. Powiem tak - do Ciebie mam daleko, do Gosi bliżej, może z 40km. Jeżeli chodzi o porządki, to u nas tak jak u większości z Was standard - jak co weekend. Mycie podłóg, zamiastanie, i te sprawy. Pozamiatałam i pomyłam klatkę schodową. Chciałabym umyć okna, ale w mróz nie odważę się tego zrobić. Wolę poczekać aż zrobi się typowa plusówka. Na święta biorę tylko coś na wynos, jakiś drobny obiadek dla domu, a tak idziemy w gości w 1 i 2 dzień. Marzy mi się odrobinka ciepła. Od razu humorek by się poprawił. Gdzie ta wiosna?

MAMUSIE:...........WIEK:..DZIECI: .......@Miast o............TERMIN P: Aasiula28............28....synek 3 latka...USA..................25.09.2013 Laura*****............28.......................Gdynia.... ..........29.09.2013 czarnulka0000......25.......................Poznań...... .......02.10.2013 M.CZ.Kawka.........22.......................Siedlce...... ........07.10.2013 GABI__82.............31....córka 3 l......łódzkie... ...........07.10.2013 J.U.L.I.T.A...........25......................pozaPolską ..........07.10.2013 olenka28.............27......................Niemcy...... .........10.10.2013 zaniepokojona......32......................poza Polską.........11.10.2013 karola2812..........32.......................Toruń...... ..........12.10.2013 AnetaG84............29.......................Poznań..... .........12.10.2013 Aaam.................30.......................Pabianice.. .........12.10.2013 WeroNika ..........31......................śląskie.... ............12.10.2013 gigi82................31...synek 2 latka....łódzkie.........13/14.10.2013 AnilorakAkswieisz..22...synek 2 latka...GorzówWlkp........14.10.2013 EmZoom..............32.......................Śląsk..... ............20.10.2013 Będę Mamą2013....36....syn...............opolskie.............16 .10.2013 no name..............27........córa........ pomorskie...........17.10.2013 nadia3111............31......................dolnośląsk ie.........19.10.2013 Emka___.............29................................... ...........20.10.2013 grace88..............25.......................Gdańsk.... ..........23.10.2013 Moniqell..............25.......................Warszawa.. .......II połowa 10 malawronka.........29....synek 3lata....Wrocław.......................... kropka236...........30.......................śląsk..... .......................... ajka848..............29.......................NowySącz.. ....................... też mama............30...córka6lat........Gdańsk/Irlandia...22 .10.2013 Montgomery.........26......................Wrocław/Berl in...25.10.2013 Ewka83...............29..syn 5 lat.........pomorskie....07.10.2013 xsylwia...............20......................Gdynia..... .....11.10.2013 gosieńka82..........31...córka 6 lat......łódzkie..............10.10.2013. Gosia................31...córka 5 lat......łodzkie...............16.10.2013 Agnieszka_1990.....23.....................łódzkie...... ........26.10.2013

Witam Was dziewczynki w sloneczna lecz zimna i sniezna niedziele :-) nocka dzis wspaniale przespana dawno tak nie bylo he he. Rano wdusilam pol szklanki wody nadal mam kamienne bobki ;-( na sniadanko zjadlam pol buleczki z masłem i łyżkę sałatki-szału nie ma... Ale chociaz mdlosci nie mam do południa... Sprobuje te cukieraski jak po południu wrócą... FranelLubMaja witaj, mnie tez sie zdaje ze to wszesien :-) ja mialam 25.11 ost.@ termin na 2.09 a urodziłam 24sierpnia :-) ale zostan z nami fajnie tutaj jest :-) a co do imienia Majcia to moja córeczka sobie tak nazwala dzidzie w brzuszku moim he he, ale to moze byc chlopak i co nadam imie Majek he he. ZANIEPOKOJONA cieszę się z dobrych relacji po wizycie :-* no to co pora wstac z wyrka i sie ogarnac. Miłej i spokojnej niedzieli.

gigi, sporo nas z łódzkiego:) FranekczyMaja- chyba miałaś miesiączkę 7 stycznia a nie grudnia Agnieszka, ja tez byłam przeziębiona- brałam stodal, tabletki do ssania ISLA, piłam mleko z miodem i pryskałam nos wodą morską

ciesze się że mnie pamiętacie:) pisałam z Wami pod koniec lutego więc dosć dawno wiecie, jeśli chodzi o wymioty po lekach- to ja właśnie po kwasie foliowym czuje się dobrze, ale wymiotowałam jak kot po witaminach z imbirem

Ja tez się ciesze bardzo, bardzo :) Teraz mam kolejną wizyte 15 kwietnia i będzie badanie genetyczne ale jestem dobrej myśli. Wiecie może od kiedy płód nazywa się już zarodkiem ? Zarodek jak to już poważnie brzmi :D hah Mam ochotę pojść na jogę dla ciężarnych, pytałam się lekarza stwierdził że nie ma żadnych przeciwskazań. Jak tylko poczuje się lepiej, wybieram się na miasto w poszukiwaniu zajęć :D Jak wasze zachcianki ? Macie już jakieś ? Ja to mam napady na McDonalda ale jak mój narzeczony to słyszy to od razu mnie karci hah stwierdził że nie pozwoli mi jadać takiego niezdrowego jedzenia a juz o mojej kochanej Pepsi mogę zapomnieć :) Rozumiem go bo w koncu tyle czasu staraliśmy się o maleństwo że teraz jest bardzo przewrażliwiony :) Na szczęście jak mnie nabiera ochota to wsiadam w auto i fruu na McDrive :D Hah Jeszcze takie małe pytanko, kiedy w koncu bedzie wiosna ? Moze któraś z Was ma jakieś przecieki?

No name - może Maja albo Maciuś. Maciuś jest Mai chyba najbliżej ;) Wybór imienia jest bardzo poważną sprawą. Agnieszka - chyba jest na odwrót - najpierw jest zarodek, dopóki nie ma pępowiny i w pełni rozwiniętego łożyska i odżywia się wtedy z ciałka żółtego, a później jest płód. Wiem, że funkcję odżywczą łożysko przejmuje jaoś 11-12 tydzień, i wszystkie kobiety wyczekują tego okresu, bo wtedy największe zagrożenie mija. Ja idę na USG w 14 tygodniu i się stresuję właśnie tego powodu. Pierwsze dzieco straciłam w 12 tygodniu. Skończyło się rozwijać w 10 :(