Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Powiem Wam , że moja córka nie zje obiadku ze słoika. Więc jak nie ugotuję ( a różnie bywa ) to nie zje obiadku. Jak byliśmy na weekendzie majowym to przez 3 dni nie jadła zupy bo pluła mi jak jej dałam ze słoika.

Przepraszam , że pisze na raty ale jak chce napisać w jedną całość to jest spam. Zauważyłam , że jak podniosę głos na Wiktorię np. nie wolno , siii to ona robi smutną minę i zaczyna płakać. Nie idzie jej uwagi zwrócić czy u Was też tak jest ???

hej dziewczyny :) baaaaaaaaaaaaaaaardzo dawno mnie tu nie było, tzn podczytuje ale nic nie pisałam , byłam pierwsza z rodzących na liscie pazdziernikówek, własciwie wrześniówek :P bo wszystko poszło szybciej. My się mamy świetnie, Kacperek zdrowy, silny, siedzi, pełza, obraca się,łobuzuje, wymusza, nie jest "rączkowy" , siedzi w krzesełku do karmienia, bawi się... zakrętkami, drewnianymi łyżkami :) jedynie co... to nadal nie ma zębów :D ale mieli juz kawałki sobie spokojnie, je sporo rzeczy, z obiadu swojego zawsze cos mu dam skosztować, nigdy rewolucji brzuszkowych nie było, z przespanych całych nocy niestety nici, jak tylko zaczeły dziąsła boleć i od 2 miesięcy wybudza się 2-3 razy :(

Danusia ja Cię pamiętam. Fajnie , że się odezwałaś

weszłam tu i wszystko mi się przypomniało, jak odliczalyśmy, wymieniałyśmy się relacjami, "czy to już" :) ech, a nam już 7,5 miesiąca uciekło, z dwukilogramowego kurczaczka wyrosło mi 9 kg pogodnego i wesołego malucha, cieszy się ze wszystkiego i do wszystkich, taka pociecha rośnie :)

własnie podczytalam 2-3 strony i sporo nowych dziewczyn :) knw dobrze tez pamiętam Cie :)

Tak tak już 7.5 miesiąca minęło. Jak ten czas leci. Moja córka też cały czas się uśmiecha , nie boi się nikogo , do każdego pójdzie :) Takie małe szczęście. Już 9 kilo ? Moja 7300 przybiera malutko ale taka jej uroda

To moja jest też 9kg. Na szczęście przy tych ok.75cm to nie jest widoczne:P:P Kaja za to się boi nowych osób!! Rozpoznaje tylko te znajome tzn. ja mąż moja mama, mój brat i moja babcia-widzi nas najczęściej. Na resztę reaguje płaczem! Dopiero po jakimś czasie się oswaja.

Przyszła mama na paźdz 2013 - każde dziecko inne. Moja znowu na odwrót do każdego się uśmiecha nawet do Pani w sklepie. A jak na nią spojrzy jakiś mężczyzna to wkłada rączkę do buzi i się obraca hihi kokietuje - super to wygląda.

o proszę, no to my mamy cygańskie dziecko, wszedzie w sklepie, aptece, na klatce, do kazdego się cieszy, zaczepia, kto nie przyjdzie jest faaaajny. w ciagu jednego spaceru słyszę kilka razy jaki smieszek .

co do zębów to trochę sie zmartwiłam i zaczełam szukać w necie, i dopiero zdałam sobie sprawę ze jeszcze długo moze ich nie być.;/ a szkoda ułatwiłyby mu kilka przekąsek :)

Danusia ja tez Cię pamiętam :P rodziłam praktycznie miesiąc po Tobie a jak mi się wtedy dłużyło, wszystkie już prawie rozpakowane a ja na szarym końcu :) Co do zębów mój syn starszy 2 latka 4 miesiące pierwszego ząbka dostał jak skończył 10 miesięcy więc też długo czekaliśmy i teraz z doświadczenia nie zaglądam tak z "utęsknieniem no kiedy wyjdzie" będzie to będzie :)

Danusia fajnie, że się odezwałaś:) Tez Cię pamiętam:) xxxxx Ja dzisaj cały dzień poza domem, a dziecko z babcią, ale nie można powiedzieć, żebym odpoczęła.

Gość gość
Dziewczyny gdzie kupujecie cukinie? Mrożoną może? A buraki? Kalarepa? U mnie w tym zapyziałym mieście nic nie ma :-( nawet w najlepszych i najdroższych warzywnych :-(

Wczoraj chciałam coś napisać, ale wszystko Spamowało

ja miałam to samo ciągle tylko spam, a tych przepisów dalej nie chce dodać więc jesli któraś chce wszytskie i na deserki to piszcie do mnie na maila joaanna kot90 @ wp .pl (bez spacji) wysle wam :)

u nas nocka ciężka, nie pamiętam już takiej Lenka cały czas się budziła i nie chciała spać sama w lóżeczku, więc musiałam zabrac ja do siebie zeby sie troche wyspac, ale spanie z dzieckiem to nie to samo. Wogole sie nie wyspalam :/ pogoda dalej brzydka więc zapowaiada się dalej siedzenie w domu. Pytanie do mam karmiących piersią dzieci ktore posiadają juz zeby - czy wasze maleństwa tez was gryza??? ja juz czasami nie moge wytrzymac tak mnie gryzie ze leci mi krew z ran :( macie jakies sposoby na takie rany zeby sie szybciej goily ???? Miłego dnia mamusie :)

Przyszła mama - nie martw się. Nie ty jedna masz ciężko... :( u nas podobnie :( mąż do 19 w pracy a jak wczesniej skonczy to na dzialke jedzie. A moja Gabi ostatnio taka marudna... dziąsła ją swędzą, nie moze spac, ciagle chce na rece a i na rekach za chwile nudno. Boi się obcych. Dopiero po jakims czasie sie oswaja, ale na rece do obcego nie pojdzie.... staram się jej nie nosić ale ile mozna słuchac krzyku i pozniej płaczu... żal mi jej i tak biore ją na rece w koncu. Przez to boli mnie teraz kregosłup.... Mam nadzieje że ten ciezki okres szybko minie u mnie i u ciebie równiez...

Fasolka...no to jedziemy na jednym wózku :/ razem raźniej:) Dzisiaj lepiej, przez ulewe mąż ma wolne. Zajmuje sie małą bo jak sądziłam brzuch mi wyskoczy zaraz z bólu okresowego...Teraz Kaja śpi, dzis wstala o 6.30 więc pewnie będą 3 drzemki. Wczoraj na szczęście bez problemow o 20 poszla spac-też byla po 3 drzemkach. nowamama1-między joanna a kot jest spacja bo cos nie moge odpisac? Chętnie dostałabym ta książkę:) Zostawiam swój adres : j.r.zdzieblowska@gmail.com ps. Też jestem Joanna :P

nowamama1 - u nas też nocka ciężka. Mała zasnęła przed 20 i spała w łóżeczku do 23.30. Potem musiałam ją zabrać do siebie do łózka bo cały czas płakała , kręciła się i wypluwała smoczek. Zasnęłam dopiero o 2. Męża wygoniłam do dużego pokoju a ja miałam dyżur. Mała potem obudziła się o 4 i znowu to samo zasypiała na 5 minut i znowu płacz , kręcenie się no masakra jakaś. Dawno tak nie miałam. Wstała o 06.40 i jest taka marudna nie do wytrzymania. Nic jej się nie podoba wszystko na chwile ją interesuje i cały czas jęczy wrrrr;/ Teraz właśnie zasnęła. Po 11 jedziemy do teściowej i tam będziemy siedzieć pół dnia. Pogoda paskudna byle do poniedziałku i znowu wracamy do spacerków. Zrobiłam zupę z kalarepą mam nadzieję , że będzie jadła. Ja warzywa kupuję na targu u sprawdzonej Pani. Znajoma mojej mamy i wiem , że warzywa się świeże. Miłego dnia

Przyszła mama na paźdz 2013 - wyslij do mnie maila bo mi wyskakuje "Wiadomość adresowana do użytkownika j.r.zdzieblowksa@gmail.com nie została dostarczona z powodu błędnego adresu."

Witajcie:) Ja na wstępie też prosiłabym o przepisy na patrycja_pieta@o2.pl:) Malutko piszę, bo ostatnio mam problemy z organizacją. Mój T. wrócił do pracy, a dziecko szaleje - coś nie wiem chyba z pogodą. Wczoraj cały dzięń marudzenie i płacze. Od rana głowa mi pękała. Budzi mi się co chwilkę od 3. Przekręca się na brzuch i krzyczy, więc muszę go odwracać i tak co kilka minut. Kiedy biorę go do siebie jest to samo tylko wstawać nie trzeba. Mam dość. Jest ciężej niż zwykle. Dodatkowo to co za oknem nie nastraja pozytywnie. Dzisiaj jeszcze mamy odwiedziny rodziców mojego T. i delikatnie mówiąc nie jest to dla mnie to o czym bym dziś marzyła. Zmykam sprzątać bo Mały zasnął. Miłego weekendu:)

Chwilkę nie zaglądałam i znów miałam do pod czytania. Danusia ja też cię pamiętam ale umknęło mi że miałaś też wcześniaka. Moje też miały 2200 i 2300 a teraz już 8500 i 8700 a jedzą że o jej. Ostatnio zmieniły porę wstawania z 6 na 5 ewidentnie budzi je głód bo zjedzą chwile się pokręcą i idą dalej spać a i tak na noc dostają 240ml z jedną łyżką kleiku. Picia też w ciągu dnia dużo piją jednym razem zwykłą herbatkę 125ml a później jeszcze dwie takie słabiutkie bo soków nie lubią . Ale właściwie to piszę bo miałam się zapytać mam po cc jak tam wasza rana? moja nadal czerwona i nad nią nadal mam lekkie zgrubienie. mi lekarz mówił że jest ok że do roku wraca wszystko do formy ale mimo to zastanawiam się czasem jak mąż złapie mnie za brzuch lub któraś z córek kopnie w brzuch lub go naciągnę to boli troszkę.

magdalenajanczewska087@wp.pl ja też bym poprosiła przepisy jakbyś już tak hurtowo wysyłała na pewno się przydadzą ;-)

Danusia,ja też was pamiętam :) I nie martw się,mój Alan też zero ząbków i nie zapowiada się aby miały wyjść :) Mój tak samo,cygańskie dziecko,każdego zaczepia i wita uśmiechem:) My mamy piękną pogodę nad morzem,ale ma się popsuć,jutro już wracamy.. Co do przepisów to może i ja bym się załapała :) monika.radmon@op.pl

Gość gość
my inteligentne patrzcie,że macie niekiedy spacje w adresie mailowym hahahaha,żal :o