Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judys002

28 Tydzień Ciąży Poród na Kwiecień 2013r. Wejdźcie i popiszmy :)

Polecane posty

Gość angelak
ja do 15 tyg bralam duphaston bo mialam plamienia ,w 28 plamilam kilka dni ale przeszlo na szczescie spowodowane bylo duzym stresem. Najwazniejsze wytrzymac do konca 34 tyg tak mowi moja gin.

Mini Dokładnie też tak myślimy. później bedzie coraz lepiej. ;) A co do skurczy to ja też je miałam ale nie odczuwalne.

Gość angelak
co lekarz to inne zdanie.Niewiem ile moj maluszek wazy nigdy mi nie mowi moja gin:-( teraz chyba kolejne usg ok 34 tyg

Hej Dziewczynki ja w czwartek juz 32 tydzien a nie 30 :-) heh a tak po za tym WITAM WSZYSYKIE NOWE MAMUSIE :-) kochane ja do was dolacze jak tylko wroce od Mamy do mojego miasta do domu bo teraz tu szukujemy na 50tke taty :-) heh ktora bedzie w sobote :-) Jejku moj maly to dzisiaj prawie co z brzucha wyskoczyl tak sie wypina przysiegam na 5cm ze skory jak Boga kocham :-) rwie mnie do dolu czesto nie wiem dla czego i dzisiaj taki skurcz troche mialam bede musiala to powiedziec gin i wiecie co tez macie takie uplawy czy cos bo mi lecie duzo ale nie nic nie swedzi ani nic hmm jak tak u was?

Gość nielegalna2330
angelak i ja dzis zaczelam 31 tydzien:) masz termin na 16 ?

Ja nie nialam ani jednej wizyty poloznej nawet nie wiem czy ja mam :-( hmm

Gość angelak
do mnie raz w tyg przychodzi polozna i slucha serduszka ,mierzy cisnienie uczy oddychania:) super sprawa:) termin mam na 17 kwiet. z om ktora byla 10.07

Moja Córcia ważyła tydzień temu około 1600 g :-) Judys - upławy szczególnie w tym okresie ciazy co teraz jestesmy to rzecz normalna :) jesli tylko nie sa dziwnego koloru, nie pachna dziwnie i nic nie szczypie/swedzi to raczej jest ok :) Ja też nie mam czegoś takiego jak wizyty położnej, ale często chodzę do ginekologa i jestem spokojna :)

A co do położnej to fajnie by było miec taka ja niestety tez nie mam tylko co to porada gin. Angelak zazdroszcze położnej naprawde;)

Gość angelak
dziewczyny spytajcie swojego ginekologa o polozna ,wystarczy sie zapisac wizyty sa na fundusz czyli bezplatne przychodzi od 24 tyg ciazy do miesiaca po porodzie pomaga przy maluszku na poczatku .

ooo to ja koniecznie zapytam ginekologa na kolejnej wizycie! :) po porodzie to wiem, że do większości dziewczyn przychodzi położna, ale fajnie byłoby mieć też taką co przychodzi teraz w czasie ciąży i kontroluje wszystko :)

Gość angelak
jesli jestescie zapisane do poloznej trzeba jej zglosic ciaze i wtedy przychodzi w ciazy i po :) dopytajcie bo skoro jest taka mozliwosc trzeba kozystac:) ja tez dowiedzialam sie od kolezanki zadzwonilam zapisalam sie i zaczela przychodzic:) dzwonie jak mnie cos niepokoi i zawsze pomoze:) polecam naprawde

Przy najbliższej wizycie zapytam ale nie wiem czy to możliwe bo moja gin jest z innej miejscowości.

Gość angelak
moja polozna dojezdza do mnie 10 km dowiedz sie w swojej przychodni moze tam udziela informacji bo to ta sama co po porodzie przychodzi:)

Ok dowiem sie napewno. Akurat mam lepsza sytuacje bo ta położna co przyjezdza po porodzie jest tesciowa kuzynki. Wiec szybciej sie dowiem ;) dziekuje;***

No ja tez sie dowiem a co do uplawow to kolor jest bialy ale zapach taki dziwny wiecie co a co ile macie wizyty u gin?

Gość angelak
ja co miesiac 4 tyg teraz chyba po 34 tyg trzeba bedzie co 2 tyg

Ja mam co 3 tygodnie wizyty od pewnego czasu. ;)

Gość Martyna;)
Dziewczyny,a jak to u was jest z siarą ? leci już wam coś ? Mi nie i nie wiem czy jest to powód do niepokoju...

Gość angelak
mi tez nie , mysle ze niema sie co martwic przyjdzie czas to sie pojawi :)

Mi też jeszcze nie leci, ale czytałam w niejednym poradniku że to czy siara leci wcześniej (przed porodem) czy nie, nie ma żadnego znaczenia co do tego ile pokarmu będziemy mieć jak urodzi się maluszek :)

Mini masz rację w 100 % :) Dzisiaj zadzwoniłam do położnej i się umówiłam ma do mnie dzwonić w poniedziałek i się umówić :) już się doczekać nie mogę co ile do was położna przychodzi ?? Macie też taki wilczy apetyt ja cały czas bym coś jadła ale jestem najedzona aż czuje pełny brzuszek ale i tak myślę żeby coś przekąsić jeszcze ten tłusty czwartek ehh ;p idę dzisiaj na długi spacer ;p

Gość angelak
Judys polozna odwiedza mnie raz w tygodniu :) zawsze w czwartki:) jestem akurat po wizycie uslyszalam serducho i sie uspokoilam bo od dwoch dni synus slabo fika zamartwialam sie strasznie.

Dziewczynki mam do Was prośbę w imieniu pani Marceliny :) Chodzi o dziewczyny NASTOLETNIE, które są w ciąży, no a są tu takie :) Napiszcie do niej na e-maila: marcz.su@wp.pl, ona odeśle Wam naprawdę fajne ankiety i kwestionariusze dotyczące ciąży i ogólnie życia. Są krotkie, wypełnia je się szybko i bez problemu. SA ANONIMOWE. Pani Marcelina wykorzysta odpowiedzi ankietowanych do pisania pracy magisterskiej. To co, pomożecie??? :)

Hej dawno sie nie odzywalam. Po prostu padam od kiku dni. Ciagle jestem zmeczona masakra. PaOlcia.94 serdecznie witam :) ja tez mam ponad 20kg +. Martyna;) Witam! :) To do was przychodzi jakas polozna? do mnie nie i nawet niechce zebym mi sie jakas baba po chacie krecila, tym bardziej ze nie wiadomo na jaka malpe sie trafi. Ja do lekarza chodze co miesiac. Ale czasem mi kaze zrobic wyniki i przyniesc mu na oddzial. Siara tez mi jeszcze nie leci. Wiecie co, ten moj wczoraj wredny narzeczony wyjechal do mnie tekstem, bo sie go zapytalam co sie z nim dzieje ze taki impotenet, a on do mnie "no wiesz ten brzuch, maly napewno nie lubi jak go sie w glowe puka". yyyyy normalnie nie wiedzialam co mam powiedziec ;/ Moj maluszek strasznie sie wierci :) bardzo mnie to cieszy i wiem jak bardzo bede za tym tesknic :).